首页
登录
学历类
This week's decision by the GMB union to
This week's decision by the GMB union to
练习题库
2022-08-02
37
问题
This week's decision by the GMB union to bring a legal case against firms delivering for Amazon,the rcommerce giant,throws into sharp relief how much the modern economy has been stretched to benefit a monopolistic form of tech-capitalism.On the surface,the action is about employment law:it argues that couriers working for three delivery companies are not entrepreneurs working for themselves who contract their labour to anyone willing to pay,but are in fact employees of Amazon's latent delivery and logistics network.If the trade union is right,then these couriers should be treated as staff and paid the minimum wage,as well as sick and holiday pay.Amazon has established itself as an essential part of the internet economy and its dominance-its sheer scale and breadth-has been enabled in part by privatising profit and socialising losses.The firm seems to be firmly establishing a model of cheap-labour doorstep delivery by recognising an easily divided workforce is more easily conquered.This model may also one day compete with the Royal Mail;Amazon is reportedly planning to launch its own delivery service to rival the state-owned US Postal Service.Amazon's skill is not just in technology but also in finance.Last year it generated UK sales of£9bn,a quarter more than the previous 12 months-while pre-tax profits halved to just£24m.Its effective UK profit margin is just 0.3%.an indication perhaps of its low pricing strategy.In revolutionising e-commerce the company has delivered enormous benefits to consumers:but at what cost?Surely it is morally right that large employers are accountable for the treatment of workers down the supply chain,so long as they are economically dependent on them.Amazon might think differently.The tech giant wants privileged treatment because it thinks only corporate monopolies,with their economies of scale and ability to innovate,can promote growth.This view should be resisted.Amazon's service ensures consumers are better off,but undue focus on this neglects the interests of workers,rival entrepreneurs and voters.This is why the spirit of employment law must be honoured so Amazon shoulders the responsibility(and the cost)for contracted workers,or works out how to compel its suppliers to do so.Amazon clearly would like to control the pipes of capitalism,drawing off consumer demand for itself when it is lucrative to do so and charging others for use of its network.Amazon's website is the dominant platform for online retail sales.Whether it is cloud computing or what ebooks are published,Amazon wants business to be done in arenas where it sets the rules.This i.s bad for democracy.Commerce ought to reside in markets governed by regulations set by democratic political process not those chosen by the world's richest men.The author indicates in the last paragraph that the rules of commerce shouldA.avoid being manipulated by monopolies.B.aim at curbing dominant companies.C.ensure online business'slable development.D.take consumer demand into account.
选项
A.avoid being manipulated by monopolies.
B.aim at curbing dominant companies.
C.ensure online business'slable development.
D.take consumer demand into account.
答案
A
解析
文章末尾指出,商业应该存在于这样的市场:管控的规则由民主的政策流程制定,而非最有钱的人说了算。the world's richest men代指亚马逊为代表的垄断或具垄断趋势的企业.A.正确。[解题技巧]B.干扰较大,作者确实希望亚马逊得到遏制,但呼吁的对象不是“商业规则”,而是“监管者(对大企业自定规则的现状进行遏制)”,且商业规则应旨在约束一切不合规行为,而非仅遏制大企业。C.从②③句中的online reiail sales、cloud computing、ebooks等信息臆测作者不希望商业规则影响在线商务的稳定发展,但它们实际旨在引出亚马逊想一家独大,凌驾法规之上的野心。D.源于首句信息“抽走消费者需求为己所用”,但这是亚马逊垄断的体现,不涉及“商业规则忽视消费者需求”。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/xueli/2697937.html
本试题收录于:
英语一研究生题库研究生入学分类
英语一研究生
研究生入学
相关试题推荐
Text2TheUKgovernment'sdecisiontos
Text2TheUKgovernment'sdecisiontos
Text2TheUKgovernment'sdecisiontos
Text1ThedecisionoftheNewYorkPhil
Text1ThedecisionoftheNewYorkPhil
Text1ThedecisionoftheNewYorkPhil
Thisweek'sdecisionbytheGMBunionto
Thisweek'sdecisionbytheGMBunionto
Inabigdecision,theSupremeCourtover
Inabigdecision,theSupremeCourtover
随机试题
Thateveningrovinggangsofwhiteteenagersbegantoattackblacksindowntown
Thechild___________atthetwinklingstarinwonder.A、glancedB、glaredC、gazed
Theyear1400openedwithmorepeacefulnessthanusualinEngland.Onlyafew
Allofthefollowingwerereasonsfortheproposaloftheamendmenttotheconst
甲公司是一家屠宰场,乙酒楼是其常年客户,双方签订合同,约定由甲公司向乙酒楼提供其
设立房地产中介服务机构,应当向工商行政管理部门申请设立登记,领取()后,方可
男性,78岁,干部,反复胸闷、心悸20多年,心前区剧烈疼痛10小时入院。入院时,
男性,19岁,反复左踝关节肿痛1年,偶有晨起背部不适,化验HLA-B27(+),
A.抗肿瘤B.利尿C.调节免疫功能D.发汗E.保肝上述关于猪苓的药理作用,错误的
青霉素性质不稳定的主要原因是含有A:酰胺侧链键 B:氢化噻唑环 C:硫醚键
最新回复
(
0
)