首页
登录
学历类
Text 2 The UK government's decision to s
Text 2 The UK government's decision to s
最全题库
2022-08-02
90
问题
Text 2 The UK government's decision to shutter plans to build the world's first tidal lagoon off Swansea Bay is a hard blow for Wales.The tidal lagoon project,had it gone ahead,was expected to create 2,200 jobs,plus more in the supply chain.These are the kinds of jobs that Wales,so damaged by steel and coal closures,needs.But the business secretary,Greg Clark,has decided the country can't have them because they would be too expensive.Welsh politicians have reacted with understandable fury to Mr Clark's announcement,which comes almost exactly 12 months after the government abandoned plans to electrify the railway from Cardiff to Swansea,and just a day after Member of Parliament(MPs)voted to press ahead with another expensive infrastructure project:a third runway at Heathrow.There are some rational reasons to approve of this week's decision,while regretting its consequences.No one,including the Tidal Lagoon Power company,denied that the electricity produced off the Welsh coast would have cost more than the cheapest renewables,The most recent government auctions saw offshore wind schemes win contracts at record lows of£57.50 per megawatt hour,meaning they are within a few pounds of being subsidy-free.But cost is not the only consideration.Otherwise,the government would never have gone ahead with the hugely expensive,risky and uncertain Hinkley Point C nuclear power station.Nor would it have cut subsidies for solar power and onshore wind,as it did in 2015.Those decisions-particularly the promise to curb onshore wind,as the Conservatives did in their 2015 manifest0,despite poll after poll showing that a majority of the public prefers wind and solar to nuclear-were ideological.In a City speech this March,Mr Clark praised business for putting"evidence before ideology".It is welcome that the secretary of state says this is his own approach.Too many of his Conservative colleagues remain too strongly attached to fossil fuels,inclu'ding the prospect of a whole new shale gas industry.As the price of renewables continues to fall,they will surely lose the argument.With Mr Clark in charge,the hope is that onshore wind and solar subsidies may soon return-though too late for UK companies that could have developed and profited from the technology had we not given up on it long before the renewables boom.Yet the government is planning more nuclear power stations,including one in Wales.Different rules seem to apply for different technologies.It looks like a Tory government in Westminster snubbed Welsh Labour's pet project.Backers of the tidal project felt shut out by ministers.Wave energy lobbyists perhaps don't have the firepower in Whitehall that others can muster.Mr Clark might have relied on the evidence to make a tough call not to back a new,green technology.But it's hard to shake off the impression that the decision was one rooted in the partisan politics of self-interest.The author holds that many UK companies missed the chance to develop partly due to_____.A.shortage of fossil fuel reserve in UKB.government's neglect of renewablesC.too idealistic thinking of investorsD.the falling price of renewables
选项
A.shortage of fossil fuel reserve in UK
B.government's neglect of renewables
C.too idealistic thinking of investors
D.the falling price of renewables
答案
B
解析
[信息锁定]第五段术指出,在Clark大臣的负责下,政府列于向岸风能和太阳能的补贴可能很快回归,不过这对于国内企业来说太迟丁,因为它们原本能够借能源技术革新(可再生能源)的东风得到发展。可见作者认为,若不是补贴遭削减,可再生能源会蓬勃发展,从而惠及企业.B.正确[解题技巧][人]巾fossil fucls源于③句“太多保守党坚决支持化石燃料”,但”储备不足”在文中并无依据。C.从首句evidence before ideology反向推断之前的情况是“意识、思想更多,而切实依据更少”,但这是针对政府(决议)而言,选项把主体偷换为“投资者”。D.符合④句信息”可再生能源价格持续下行”,但该内容用以强调保守党的错误,脱离题干所问。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/xueli/2699618.html
本试题收录于:
英语二研究生题库研究生入学分类
英语二研究生
研究生入学
相关试题推荐
Thegovernmenthasbeenforcedintoahu
Thegovernmenthasbeenforcedintoahu
Thegovernmenthasbeenforcedintoahu
Thegovernmentisunderrenewedpressure
Thegovernmenthasbeenforcedintoahu
Text2TheUKgovernment'sdecisiontos
Text4Whenthegovernmenttalksabouti
Text2TheUKgovernment'sdecisiontos
Text2TheUKgovernment'sdecisiontos
Text2TheUKgovernment'sdecisiontos
随机试题
Afterfouryearsinthesamejobhisenthusiasmsfinally______.A、dispersedB、det
故宫(theImperialPalace)位于北京市中心,是世界上现存规模最大、保存最完整的古代皇宫和古建筑群(architecturalcomp
Femi,MartinandJamescatchtrainstogotothesamedestination.Femicatches
Muchunfriendlyfeelingtowardscomputershasbasedonthefearofwidesprea
公文处理是指公文的()等一系列相互关联、衔接有序的工作。A.拟制 B.办
我国当前积极发展第三产业的意义在于()。A、有利于加快经济发展 B、有利于社
A.溶液湿敷 B.粉剂 C.洗剂 D.醑剂 E.硬膏用于局限性肥厚皮损的
2018年甲公司职工赵某月平均工资为2800元,甲公司所在地月最低工资标准为20
5个月女孩,冬季出生,今早突然面肌、眼角及口角抽动约10分钟,抽后一般情况好,不
男,46岁。患帕金森病用L-dopa治疗,最终每日用到4g,2个月后症状明显好转
最新回复
(
0
)