首页
登录
职称英语
An ethics crisis at one of the world’s most successful human embryonic stem
An ethics crisis at one of the world’s most successful human embryonic stem
游客
2025-04-28
40
管理
问题
An ethics crisis at one of the world’s most successful human embryonic stem cell laboratories has plunged the controversial field of research into a new swirl of uncertainty. The accusations surrounding Korean cloning expert Woo Suk Hwang of Seoul National University--the first scientist to grow stem cells inside cloned human embryos--has already killed a spate of planned studies that sought to prove the cells’ medical potential. The claims that Hwang may have obtained human eggs for his studies from women who felt pressured to donate are also reigniting a long-smoldering debate in the United States over the ethics of paying young women for their eggs, which are difficult to obtain but essential to the production of stem cells tailored to individuals.
Egg donation, which is generally safe but occasionally leads to serious and even life-threatening complications, has been a wedge issue in the stem cell debates, linking feminists and other liberal thinkers to conservatives who favor tighter limits on stem cell research. "We’re in danger of making women into guinea pigs for this research even before there are any treatments to be tested," said Marcy Darnovsky, associate director of the Center for Genetics and Society in Oakland, Calif. "We really need clear rules that someone is enforcing."
With current techniques, it takes dozens of eggs to make a single cloned human embryo, which is destroyed in the process of extracting the stem cells. That means that if the field of therapeutic cloning is to advance--a field involving the creation of cloned embryos as sources of stem cells that would be genetically matched to particular patients--a significant number of eggs will be needed both to fuel the initial research and eventually to satisfy the demands of patients. Scientists at Advanced Cell Technology of Worcester, Mass. , made the decision to pay women only after a long analysis by an ethics board created by the company, said scientific director Robert Lanza. He still thinks it is the right way to go, Lanza said, given the painful injections involved, the uncomfortable egg suction procedure, and the approximately 5 percent chance of a serious case of hormonal over-stimulation, which can require hospitalization. Others say such payments cannot help but be coercive, especially for poor women who might feel compelled to take on those risks just to make ends meet. In April, the National Academies, chartered by Congress to advise the nation on matters of science, released a report that recommended against payments for human eggs beyond expenses incurred by the donors, in part because of the "sensitivities" inherent in the creation of embryos destined for destruction. But the report’s impact remains uncertain as research institutions, fertility clinics and the biggest wild card of them all--Congress--mull the Academies’ findings. [br] From the passage we can infer that ______ .
选项
A、scientists will pay for the eggs beyond the necessary expense
B、congress will allow broader use of federal funds for the research
C、Hwang’s problem will grow into a wave of political contradiction
D、Hwang’s problem will probably slow the stem cell progress
答案
D
解析
A项“科学家付给卵细胞捐献者的将会超过采集的必要费用”在文中有明确的说法。D项“Hwang的问题很有可能延缓干细胞的研究”在文章第1段就有了描述,已经扼杀了一些计划中的实验。因此完全可以推断干细胞的研究会因此延缓下来,故答案是D。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4056822.html
相关试题推荐
TheymaybeoneofBritain’smostsuccessfulexportsandamongtheworld’sm
TheymaybeoneofBritain’smostsuccessfulexportsandamongtheworld’sm
TheymaybeoneofBritain’smostsuccessfulexportsandamongtheworld’sm
TheymaybeoneofBritain’smostsuccessfulexportsandamongtheworld’sm
Anethicscrisisatoneoftheworld’smostsuccessfulhumanembryonicstem
Anethicscrisisatoneoftheworld’smostsuccessfulhumanembryonicstem
Anethicscrisisatoneoftheworld’smostsuccessfulhumanembryonicstem
Anethicscrisisatoneoftheworld’smostsuccessfulhumanembryonicstem
Theenergycrisis,whichisbeingfeltaroundtheworld,hasdramatizedhow
Theenergycrisis,whichisbeingfeltaroundtheworld,hasdramatizedhow
随机试题
注入对比剂后,下列器官增强效应最明显的为A.肝 B.胆 C.胰 D.脾
如图所示,下面说法正确的是()。 A.图中使用了“修订”模式,将“残余”修
填入画横线部分最恰当的一组是 一天顺手拿起手机翻看通讯录,发现里面存储的600
“当机立断”描述的是性格的()特征。A.态度 B.意志 C.情绪 D.理智
降职一般是企业对工作多年的( )采取的一种组织人事措施。A.技术人员 B.老
相对于普通股,优先股的特征有()。A.股息率固定 B.一般无表决权 C.剩余
通常情况下,资金市场利率指到期期限为()内的借贷利率,是一组资金市场利率的期限
根据侵权法律制度规定,从事高度危险作业造成他人损害的,适用的归责原则是()。A
黄金收购量大于销售量,基础货币量()。A、减少 B、不变 C、增加
患者男性,19岁,发热5天伴食欲缺乏2天急诊。检查:血压114/70mmHg,左
最新回复
(
0
)