首页
登录
职称英语
The history of modern pollution problems shows that most have resulted from
The history of modern pollution problems shows that most have resulted from
游客
2025-04-19
47
管理
问题
The history of modern pollution problems shows that most have resulted from negligence and ignorance. We have an appalling tendency to interfere with nature before all of the possible consequences of our actions have been studied in depth. We produce and distribute radioactive substances, synthetic chemicals, and many of other powerful compounds before fully comprehending their effects on living organisms. Our education is dangerously incomplete.
It will be argued that the purpose of science is to move into unknown territory, to explore, and to discover. It can be said that similar risks have been taken before, and that these risks are necessary to technological progress.
These arguments overlook an important element. In the past, risks taken in the name of scientific progress were restricted to a small place and a brief period of time. The effects of the processes we now strive to master are neither localized nor brief. Air pollution covers vast urban areas. Ocean pollutants have been discovered in nearly every part of the world. Synthetic chemicals spread over huge stretches of forest and farmland may remain in the soil for decades. Radioactive pollutants will be found in the biosphere for generations. The size and persistence of these problems have grown with the expanding power of modern science.
One might also argue that the hazards of modern pollutants are small compared with the dangers associated with other human activity. No estimate of the actual harm done by smog, fallout, or chemical residues can obscure the reality that the risks are being taken before being fully understood.
The importance of these issues lies in the failure of science to predict and control human intervention into natural processes. The true measure of the danger is represented by the hazards we will encounter if we enter the new age of technology without first evaluating our responsibility to the environment. [br] It can be inferred that the attitude of scientists towards pollution has been______.
选项
A、naive
B、concerned
C、worried
D、nonchalant
答案
D
解析
态度题。根据第一、三、五段首旬“The history of modern pollution problems shows that most haveresulted from negligence and ignorance…These arguments overlook an important element…The importance ofthese issues lies in the failure of science to predict and control human intervention into natural processes.”可知,作者可以看出科学家对污染的态度是漠不关心的,D.nonchalant符合题意。故答案选A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4045162.html
相关试题推荐
Atthefall2001SocialScienceHistoryAssociationconventioninChicago,t
Atthefall2001SocialScienceHistoryAssociationconventioninChicago,t
Atthefall2001SocialScienceHistoryAssociationconventioninChicago,t
Atthefall2001SocialScienceHistoryAssociationconventioninChicago,t
(51)Itisusefultorememberthathistoryistothenationasmemoryisto
(51)Itisusefultorememberthathistoryistothenationasmemoryisto
(51)Itisusefultorememberthathistoryistothenationasmemoryisto
Atnotimeinhistoryhastherebeensuchamassmovementofpeoplefromcou
Atnotimeinhistoryhastherebeensuchamassmovementofpeoplefromcou
Atnotimeinhistoryhastherebeensuchamassmovementofpeoplefromcou
随机试题
Fanstendtofeelthatsportseventsareexcitingonlywhenthecompetitorsare
Australiawasoriginallyonecolonyof______.A、AmericaB、CanadaC、EnglandD、New
一般来说,旅游者的投诉反映出的心理有( )。A.满足所有要求 B.得到尊重
A.留置硅胶导尿管 B.耻骨上膀胱穿刺造瘘术 C.局部切开 D.膀胱镜检术
《安全生产许可证条例》规定,安全生产许可证的有效期为()年。A、2年
哪项不是黄柏的功效()。A.止血安胎B.清热燥湿C.清热泻火D.泻火解毒E.退
在弹性福利计划的实施过程中,企业应定期向员工公布有关福利的信息,包括( )。A
员工的需求不同,企业就需要选择切实可行的措施作为员工的可选福利,包括( )、生
根据现行《建设工程施工合同(示范文本)》,关于预付款的说法,正确的是()。A.发
(2008年真题)根据《建筑结构可靠度设计统一标准》,普通房屋的设计使用年限通常
最新回复
(
0
)