首页
登录
职称英语
A new biotechnology procedure that could become commercially available in as
A new biotechnology procedure that could become commercially available in as
游客
2025-04-16
48
管理
问题
A new biotechnology procedure that could become commercially available in as little as two to four years is "transgenesis", which permits scientists to create an animal with specific traits by adding, removing, inactivating, or repairing genes in an embryo. The additional genes can come from any source. For example, if a gene of interest occurs in mosquitoes - say, one that codes for resistance to a certain--disease-it can be removed and places in the embryo of a farm animal, the several strains of commercially useful transgenic farm animals that will probably emerge in the next few years could include leaner pigs, poultry resisting to influenza or other deadly diseases, sheep with wool that is easier to wash, and goats that produce valuable pharmaceuticals in their milk.
The simplest way to make transgenic animals is to inject a gene into a one-cell embryo and then implant the embryo in another animal. Under the right conditions, the new gene joins one of the embryo’s strands of genes. Each cell created as the embryo divides gets a copy of the new gene. An alternative technique is to incorporate the gene into a type of virus known as a retrovirus that has been modified so it cannot reproduce itself after entering a cell. The virus, which cannot cause disease, delivers the gene to the cell’s nucleus. Often this method is better than gene injection because a retrovirus always delivers just one gene, and the gene is always undamaged and complete. [br] The transgenic farm animals mentioned in this passage are ______.
选项
A、pigs, cows and mosquitoes that have gone through the transgenic procedure
B、pigs, cows, sheep and chickens that have accepted additional genes
C、leaner pigs, poultry that produce pharmaceuticals and healthier sheep
D、leaner pigs, chickens resisting diseases and goats that produce milk with medicine in it
答案
D
解析
根据文中第二段最后一句,判断选D。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4040160.html
相关试题推荐
Anewbiotechnologyprocedurethatcouldbecomecommerciallyavailableinas
Mostpeoplewouldbeimpressedbythehighqualityofmedicineavailableto
Mostpeoplewouldbeimpressedbythehighqualityofmedicineavailableto
Mostpeoplewouldbeimpressedbythehighqualityofmedicineavailableto
Mostpeoplewouldbeimpressedbythehighqualityofmedicineavailableto
Mostpeoplewouldbeimpressedbythehighqualityofmedicineavailableto
AnintelligentTVviewermayoccasionallybecomeenragedbythe______argumenta
______,hedidbecomeannoyedwithherattimes.(清华大学2005年试题)A、Muchasheliked
Onceapictureisprovedtobeaforgery,itbecomesquite______.(中南大学2007年试题)A、
Whowouldhavethoughtwewouldbecomeaplanetof"ologies"?There’sbiolog
随机试题
Whatisthepurposeofthecall?[br][originaltext]ThismessageisforReenaS
TheresultsoftheexperimentsperformedbyElizabethHazenandRachelBrownwer
Lastyear’seconomyshouldhavewontheOscarforthebestpicture.Growthi
TheyweretheMacbethsofinformationtechnology:awickedcouplewhoseized
Theoldmanwouldsurelybeproud.Thisweeksome300representatives,from
Please______fromsmokinguntiltheairplaneisairborne.A、resistB、preventC、r
ALookThatConveysaMessageTotouranassemblyplant
坚持开展创先争优活动的基本原则是()A.坚持开展争优创先活动与建设高素质学生党
患者左胸前区刺痛,常于夜间发作,面色略黯,舌尖有紫色斑点,脉弦涩的临床意义是(
小芳的家住在农村,在村里的小学上四年级。一天,爸爸突然对她说:“明天你不要去上学
最新回复
(
0
)