首页
登录
职称英语
What would happen if consumers decided to simplify their lives and spend les
What would happen if consumers decided to simplify their lives and spend les
游客
2025-03-22
15
管理
问题
What would happen if consumers decided to simplify their lives and spend less on material goods and services? This question is taking on a certain urgency as rates of economic growth continue to decelerate through the industrialized world, and as millions of consumers appear to be opting for more frugal lifestyles. The Stanford Research Institute, which has done some of the most extensive work on the frugality phenomenon, estimates that nearly five million American adults are pursuing lives of "voluntary simplicity", and double that number "adhere to and act on some but not all" of its basic tenets.
The frugality phenomenon first achieved prominence as a middle-class rejection of high-consumption lifestyle in the industrialized world during the 1950s and 1960s. In The Silent Revolution, Ronald Inglehart of the University of Michigan’s Institute of Social Research examined this experience in the United States and 10 Western European nations. He concluded that a change has taken place "from an overwhelming emphasis on material well-being and physical security toward greater emphasis on the quality of life," that is, "a shift from materialism to post-materialism. "
Inglehart calls the 1960s the "fat years". Among their more visible trappings were the ragged blue jeans favored by the affluent young. Most of the retreat from materialism, however, was less visible. Comfortably fixed Americans were going without change, making things last longer, sharing things with others, learning to do things for themselves and so on. But while economically significant, it was hardly discernible in a US Gross National Product climbing vigorously toward the $ 2 thousand billion mark.
Yet as the frugality phenomenon matured—growing out of the soaring 1980s and into the sober 1990s—it seemed to undergo a fundamental transformation. American consumers continued to lose faith in materialism and were being joined by new converts who were embracing frugality because of the darkening economic skies they saw ahead. Resource scarcities, soaring energy prices, persistent inflation, high-level unemployment, balance-of-trade deficits, the declining value of the US dollar on foreign exchange markets forced consumers to look to their own resources. The one device which seemed most promising, the one over which they had the most control, was frugality—learning to live with less in a world where a penny saved was still a penny earned. [br] It can be inferred that the "frugality phenomenon" is one in which______.
选项
A、consumers give up the pursuit for luxuries
B、the rates of economic growth begin to decline
C、people stick to some basic principles and act on them
D、young people develop a detestation for the Industrial Revolution
答案
A
解析
推断题。根据第一段,节俭现象是指消费者选择更为节俭的生活方式(opting for more fru—gal lifestyles),自愿追求简单的生活(pursuing lives of“voluntary simplicity”)。所以A(消费者放弃追求奢华)符合题意,是正确答案。C意为:人们坚持并执行一些基本原则(some basicprinciples)。此处的“基本原则”内容不详,与文章中的基本宗旨(basic tenets)是不同的,文章中的basic tenets是指上文中“自愿节俭”的宗旨。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/4008588.html
相关试题推荐
Itdidn’thappenovernight.Theproblemofpollutedairhasbeenfesteringf
Itdidn’thappenovernight.Theproblemofpollutedairhasbeenfesteringf
Itdidn’thappenovernight.Theproblemofpollutedairhasbeenfesteringf
Thegovernmenthasdecidedtoreducea(n)______onallimports.A、feeB、chargeC、t
Inviewofobstructionanddisappointment,theprimeministerdecidedtomakepa
WhentheItalianpoetDantewas______fromhishomeinFlorence,hedecidedto
ThetwoclawsofthematureAmericanlobsteraredecidedlydifferentfromea
"Ourlifeis______awaybydetail.Simplify,simplify."ThatdictumofHenryDav
Thepoliticaldissidentsdecidedtotake______abroad.A、escapeB、refugeC、lifeD、
Thetwonewspapersgavedifferent______ofwhathappened.A、versionsB、editionsC、
随机试题
[originaltext]Inthecaseofmobilephones,changeiseverything.Recentre
TheVictorianshadbecomeaddictedtospeedandtheywantedtogoeverfaste
[originaltext]Howmuchlivingspacedoesapersonneed?Whathappenswhenh
[originaltext]W:EnglishLanguageCenter.MayIhelpyou?M:Yes.I’mcallingt
下列金属幕墙工程相关费项目中,应计入分部分项工程费的是( )。A.总包服务费
关于根据《专业实务框架》实施的质量保障检查,以下哪项说法不正确?A.质量保障检查
2型糖尿病患者,肥胖,"三多一少"症状不明显,长期采用饮食控制、口服降血糖药,但
简述现代企业人力资源管理各个历史发展阶段的特点。
新生霉素与5%葡萄糖注射液混合时产生沉淀,原因是A.pH改变 B.溶剂组成改变
总体率95%可信区间的意义是()。A.总体率在此范围内的可能性为95% B
最新回复
(
0
)