首页
登录
职称英语
It is clear that we are rapidly becoming a global culture. New forms of info
It is clear that we are rapidly becoming a global culture. New forms of info
游客
2025-02-02
47
管理
问题
It is clear that we are rapidly becoming a global culture. New forms of information technology, intercontinental travel, and the complex nature of economics are all elements in such a change. Japan, an ancient (1) culture, now dominates the West economically while its own traditional (2) is rapidly becoming (3) in the process.
It does not take a great deal of analysis to see the vast interchanges of cultural influences in the world today. The thirst for (4) fashions, popular music, and the other elements of consumer culture (5) great inroads in non-Western lands while the West seeks out everything from the religious traditions of the Ease (6) the art and music these countries produce. In the field of (7) , to cite one conspicuous example, contemporary readers seek books (8) those of the West. Latin American authors, as well as those from Africa, Asia, and India, now find appreciative audiences.
A (9) culture does not mean a unitary or "one world" culture. It does mean that people are increasingly aware of the diversity of culture. World events enter our living rooms so that things that may once have been (10) of as distant (11) now greet us immediately and in color. We may watch those events on a television made in Japan while wearing clothes sewn in Thailand and shoes made in Hungary while snacking (12) food grown in Mexico. Such an economic interdependence reflects the reality of a global banking system, the globalization of the economy, and the increasing (13) of information and information technologies.
(14) has this shrinking of distances (and attitudes) become more clear than in the academic debates over what constitutes a liberal (15) education today. Is it possible (or desirable) to have the Western core of humanities (16) the center-piece of a curriculum? The place of non-Western and non-traditional cultures as part of the general (17) of a student is hotly argued in educational circles. The very fact of that discussion (18) to the emergence of a global consciousness with a continued shrinking of parochial attitudes. The (19) that such globalization is hotly debated only emphasizes the profound nature of the (20) taking place in our culture. [br]
选项
答案
beyond/outside
解析
结构搭配参照注释(7);根据结构判断此处应填介词,又根据上下文得知此处的读者指的是西方人,下面一句也提到:现在,拉美作家和非洲、亚洲以及印度的作家一样也能找到欣赏自己作品的读者;因此此处所填的介词应表达:在文学领域,当代读者会找一些不仅仅是西方人的书(西方作家写的书)来读,因此答案为beyond/outside。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3940010.html
相关试题推荐
GlobalDevelopmentsSociologiststellusthereisali
GlobalDevelopmentsSociologiststellusthereisali
GlobalDevelopmentsSociologiststellusthereisali
GlobalDevelopmentsSociologiststellusthereisali
GlobalDevelopmentsSociologiststellusthereisali
GlobalDevelopmentsSociologiststellusthereisali
WeAcouldseehowvariousBfactorscauseperiodsofglobalwarmingandcoolingC
Tourism,GlobalizationandSustainableDevelopmentTourismisone
日本直到1983年才提出要做“政治大国”。Japandidnotraisetheissueof"becomingamajorpolitica
Destructionoftheworld’srainforests,globalwarming,andthedepletionofth
随机试题
Menaremorelikelythanwomentofakeexpertisetheydon’thave—andrichme
"Thereisasenselessnotionthatchildrengrowupandleavehomewhenthey’
[originaltext]Inorderforachemicaltobeconsideredadrug,itmusthavethe
ThenorthernItaliancityofMilanbannedalltrafficfromitsstreetsfor1
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayaboutacamp
阿托品用药过量急性中毒时,可用下列何药治疗A.山莨茗碱 B.毛果芸香碱
渗透泵片剂控释的基本原理是A:药物被水渗透崩解 B:片外渗透压大于片内,将片内
斜疝术后护理错误的是()。A.切口处沙袋压迫 B.早期下床 C.阴囊托起
下列教育方法中,以语言传递为主的是()A.演示法 B.讨论法 C.
下列有关年轻恒牙牙髓修复特点的叙述中,错误的是A:比成熟恒牙牙髓组织疏松 B:
最新回复
(
0
)