首页
登录
职称英语
David Sylvester Although celebrated for his art crit
David Sylvester Although celebrated for his art crit
游客
2024-12-16
28
管理
问题
David Sylvester
Although celebrated for his art criticism and his interviews with Francis Bacon and other artists, the late David Sylvester began his writing career as a cricket correspondent for the Observer. It was, he said, "the most testing literary exercise I have undergone". But it proved invaluable, for the qualities that make a good cricket commentator—a sense of timing and acute observation, a passion for elegant ritual and the psychology mixed with physicality of a sport that is puzzling to outsiders—all contributed to making Sylvester one of the greatest art critics of his time. This collection of his writings and interviews published after his death provides a valuable opportunity to re-examine his talent for observing the long game of art.
The book displays in full Sylvester’s catholic interests. There is an interview with Diaghilev’s friend, the Russian-born Leonide Massine, and also a conversation with Sir Harrison Birtwistle, a British composer whose son Adam was one of many artists to paint Sylvester’s portrait. It includes Sylvester’s catalogue essay, as well as an interview, for an exhibition he organized of the film designs of his school friend Ken Adam, creator of Dr. Strangelove’s war room and of James Bond sets. There are encounters with visual artists both old (William Coldstream, Henry Moore) and new (Rachel Whiteread, Douglas Gordon).
The collection is by no means comprehensive—there are none of the famous Bacon interviews here—and would have benefited from more entries, illustrations and a stronger introduction to the man and his work. But it makes up for this with numerous insights into the creative life. In one interview, for example, Howard Hodgkin says, "for an artist time can always be regained, wonders never cease because by any act of imagination, you can always go back."
Perhaps the most touching interview is his last, a few months before his death. In it, he asks Mike Brearley, a retired cricketer, now a psychoanalyst and art enthusiast, about the similarities between greatness in sport and in art. Mr Brearley replies that both share a sense of the uncompromising, of "not turning one’s face away".
In a way, this is also an attribute of a great critic. Sylvester was firm in his gaze. The descendant of a teacher of Jewish law, he was unreligious, reserving his awe for art and his intense anger for anyone who violated it. He spoke only when he had something to say and was sacked as a radio critic for what became known as the "Sylvester pause", his long silences during conversations.
Yet his sleep-inducing voice could lure the most revealing admissions from artist—not about their personal lives, a topic he considered superficial—but about the mystery of how they made their work, of creation itself. He had a Socratic gift for dialogue, drawing out from artists ideas that had never occurred to them before; unlike Socrates, however, he didn’t prove his conversational partner wrong at the end. It is clear from these interviews that both parties made discoveries. So will anyone who reads this intelligent and elegant book. [br] This passage appears to be______.
选项
A、a book review
B、an introduction to art
C、a personal profile
D、an art critic’s biography
答案
A
解析
本题考查推理引申。第一段末句中的“the collection”、第二段首句中的“the book”、第三段首句中的“the collection”和全文末句中的“this intelligent and elegant book”指的都是同一本书,因此全文都围绕对这本书的介绍展开论述。虽然第一、四、五段重点介绍了书的作者,其品质特点及采访风格等,但这些都没有与所介绍的书相脱离,而是为了更好地突出书的特点与价值。因此本文是一篇介绍性的书评,[A]正确。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3877306.html
相关试题推荐
AlthoughWaleshasbeenunitedwithEnglandformorethan400years,theWelshh
DavidSylvesterAlthoughcelebratedforhisartcrit
DavidSylvesterAlthoughcelebratedforhisartcrit
______isthechiefChristianholiday,whichcelebratedtheResurrectionofChri
Molesarealmostcompletelyblind,althoughitstinyeyescandistinguishlight
Althoughitisanylongerthebigbusinessthatitwasintheforties,radiocon
Easteriscelebratedtoremember______.A、thediscoveryofAmericaB、theannexat
ThanksgivingDayiscelebratedinA、Britain.B、BritainandU.S.A.C、TheUnitedSt
SomeProblemsFacingLearnersofEnglishAlthoughmanyEnglishlearnershave
SomeProblemsFacingLearnersofEnglishAlthoughmanyEnglishlearnershave
随机试题
GreenhouseEffectI.【T1】_____ofthegreenhouseeffect【T1】______A.About【T2】_
TheMysteryoftheNazcaLines[A]IfyouvisitthePeruviancoastaldese
持有“教育即生活”、“学校即社会”、“儿童中心论”等观点的理论派别属于()A.
若对关系R(A,B,C,D)进行π1.3(R)运算,则该关系运算与()等价,表
患儿,女,6个月。主因咳嗽,咳痰2天,喘息伴发绀1小时入院,入院体温37.9℃,
某投资者以800元的价格购买了一次还本付息的债券,持有2年后以950元的价格卖出
下列药物中可用于防治晕动病的是A.山良菪碱 B.后马托品 C.东莨菪碱 D
三腔两囊管的护理下列哪项不正确A.观察引流液的颜色 B.胃囊的压力为50mmH
.中国的科技进步举世瞩目。2010年中国科技人力资源总量居世界第一位,国际科技论
男,外伤致左侧髁突完全性骨折,此时的髁突移位方向是A:向前,向外 B:向前,向
最新回复
(
0
)