首页
登录
职称英语
According to the news item, Monsoon rains in India this year have been______belo
According to the news item, Monsoon rains in India this year have been______belo
游客
2024-11-25
45
管理
问题
According to the news item, Monsoon rains in India this year have been______below long-term averages. [br]
India is bracing for a drought in parts of the country, as monsoon rains continue to be scant.
(4)Monsoon rains, which irrigate more than half of India’s farms, have been deficient by 20%. Some key food-producing regions have fared worse, not even getting half the normal rains. Farmers are staring at parched fields in Gujarat and Maharashtra and in the southern states of Andhra Pradesh and Karnataka. These are top producers of cotton, oilseeds and sugar, all crops sown in the summer season. Prime Minister Manmohan Singh has said the government is ready to address the situation.
(5)Farmers are being given high yielding seeds to replant their fields. The government has also said it will review its export rules for farm foods next month. India is the world’s second largest producer of wheat, rice and sugar. Lower production could prompt a ban on exports.
选项
A、Distributing productive seeds to farmers.
B、Building strict regulations on export.
C、Prohibiting on exports.
D、Lowering yield expectation.
答案
A
解析
本题设题点在举措行动处。根据句(5)可知,政府现在采取的应对措施是给农民分配高产种子重新播种,因此[A]为正确答案。对出口的限制是目前已经采取的措施,因此排除[B]、[C];新闻中未提及将降低收成预期作为应对措施,故排除[D]。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3860552.html
相关试题推荐
Accordingtothenewsitem,theplancommittedbytheleaders______.[originalte
Accordingtothenewsitem,arapecaseinOhioledtonationaloutragebecause_
Accordingtothenewsitem,MarsroverCuriosityhasfound______.[originaltext]
WhatmakesfoodinsecurityevenworseaccordingtotheUNFoodandAgricultureO
WhichofthefollowingisCORRECTaccordingtothenewsitem?[br][originaltex
WhichofthefollowingisCORRECTaccordingtothenewsitem?[originaltext]
AccordingtoNOAA,howmanystormscouldbecomehurricanes?[br][originaltext]
AccordingtoNOAA,howmanystormscouldbecomehurricanes?[originaltext]Th
Accordingtotheinterviewer,whatattitudedomostyoungpeopleholdtowardske
AccordingtoKellyGrant,giftwithpurchaseisacceptableonlywhen______.[br]
随机试题
PassageOne(1)Atacertainseasonofourlifeweareaccustomedtoco
Afterperformingasuccessfuloperation,thedoctoratlastpulledthepatient__
(think)______itover,hedecidedtogiveitup.Thinking想来想去,他决定放弃这件事。根据语法结构,前半
[originaltext]W:Excuseme,ProfessorHill.MayIaskyouafewquestions?M:Y
某工程因抢进度,提前拆除模板。该楼四层楼板在制定拆除方案时,未考虑安全措施,也未
脾肾阳虚证的大便异常表现为A、久泄久痢 B、溏薄清稀 C、五更泄泻 D、溏
下列药物在临床使用时一般不需要冲服的是A.三七B.鹿茸C.大黄D.生姜汁E.松香
血液保存液CPDA-1代表的是A.添加了氨B.A型配方C.添加了肌苷D.添加了腺
甲公司2017年度财务报告批准报出日为2018年4月25日,甲公司发生的下列交易
根据下列资料回答问题。 2009年1-3月,入境旅游的日本游客人数约为(
最新回复
(
0
)