首页
登录
职称英语
Every silver lining has its cloud. At the moment, the world’s oceans absorb
Every silver lining has its cloud. At the moment, the world’s oceans absorb
游客
2024-11-21
47
管理
问题
Every silver lining has its cloud. At the moment, the world’s oceans absorb a million tonnes of carbon dioxide an hour. Admittedly that is only a third of the rate at which humanity dumps the stuff into the atmosphere by burning fossil fuels, but it certainly helps to slow down global wanning. However, what is a blessing for the atmosphere turns out to be a curse for the oceans. When carbon dioxide dissolves in water it forms carbonic acid. At the moment, sea water is naturally alkaline — but it is becoming less so all the time.
The biological significance of this acidification was a topic of debate among scientists. Many species of invertebrate have shells or skeletons made of calcium carbonate. It is these, fossilized, that form rocks such as chalk and limestone. And, as anyone who has studied chemistry at school knows, if you drop chalk into acid it fizzes away to nothing. Many marine biologists therefore worry that some species will soon be unable to make their protective homes. Many of the species most at risk are corals.
The end of the Permian period, 252m years ago, was marked by the biggest extinction of life known to have happened on Earth. At least part of the cause of this extinction seems to have been huge volcanic eruptions that poured carbon dioxide into the atmosphere. But some groups of animals became more extinct than others. Sponges, corals and brachiopods were particularly badly hit.
Rather than counting individual species of fossils, which vary over time, paleontologists who study extinction usually count entire groups of related species, called genera. More than 90% of Permian genera of sponges, corals and brachiopods vanished in the extinction. By contrast, only half of the genera of mollusks and arthropods disappeared.
This is because mollusks and arthropods are able to buffer the chemistry of the internal fluids from which they create their shells. This keeps the acidity of those fluids constant.
Sponges, corals and brachiopods, however, cannot do this.
The situation at the moment is not as bad as it was at the end of the Permian. Nevertheless, calculations suggest that if today’s trends continue, the alkalinity of the ocean will have fallen by half a pH unit by 2100. That would make some places, such as the Southern Ocean, uninhabitable for corals. Since corals provide habitat and food sources for many other denizens of the deep, this could have a profound effect on the marine food web.
No corals, no sea urchins and no who-knows-what-else would be bad news indeed for the sea. Those who blithely factor oceanic uptake into the equations of what people can get away with when it comes to greenhouse-gas pollution should, perhaps, have second thoughts. [br] The best title for the passage is______.
选项
A、Global Warming
B、Sour Times
C、Carbon Dioxide
D、Ocean Acidity
答案
B
解析
综合题。虽然四个选项在文中都有所涉及,但B为最佳标题,原因有二:一是海水酸性增强,与sour的本义对应;二是海洋生物面临更加恶化的环境,生存将受到考验,与sour的引申义对应,恰好一语双关。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3855360.html
相关试题推荐
Hiswordsfailedhimforthemoment.他一时说不出话来。
Atanygivenmomentthetravelercouldfindexamplesinbothofthesamearchite
Asindividualswecanchangethecontourofaday,themoodofamoment,theway
现代便捷先进工具在此刻显示出了它狰狞、阴郁的面容……(2011年真题)Atthismomentthehandycellphoneisexpose
Everysilverlininghasitscloud.Atthemoment,theworld’soceansabsorb
Foramanwhowantstheworldtoslowdown,CarlHonore’smomentofclarity
Itisinterestingtoreflectforamomentuponthedifferencesintheareas
Itisinterestingtoreflectforamomentuponthedifferencesintheareas
Itisinterestingtoreflectforamomentuponthedifferencesintheareas
Itisinterestingtoreflectforamomentuponthedifferencesintheareas
随机试题
Traditionally,theBritishRoyalFamilydoesnotget【B1】______inpolitics.I
Forthispart,youareallowed30minutestowriteanessayentiledBenefits
EducationisanenormousandexpensivepartofAmericanlife.Itssizeisma
剩余电流式电气火灾监控探测器、测温式电气火灾监控探测器、故障电弧探测器设备外观保
教育是实现社会主义现代化的基础。
新生儿主要产热的形式为:A.褐色脂肪燃烧 B.骨骼肌伸肌战栗 C.黄色脂肪燃
患者,男,70岁。头晕目眩,神疲乏力,健忘,腰膝酸软,舌淡,脉细。若治疗眩晕主要
(2018年真题)()是审慎监管的核心。A.资本监管 B.风险监管 C.管
我国政府预算支出的项目较多,按()划分,可分为基本支出预算和项目支出预算。A.
2018-102.根据《中华人民共和国环境保护法》,有关排放排放总量控制制度,说
最新回复
(
0
)