首页
登录
职称英语
Today, more and more parents are sending their children to colleges and universi
Today, more and more parents are sending their children to colleges and universi
游客
2024-09-16
49
管理
问题
Today, more and more parents are sending their children to colleges and universities abroad for studies. Some are even planning to send their kids to high schools overseas for learning. What do you think are the positive and negative sides of studying abroad? Write a composition in no less than 200 words, in which you should:
1. state the advantages of studying abroad you see:
2. state the disadvantages of studying abroad you see:
3. draw a natural conclusion.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
选项
答案
It is now no longer surprising to see many students go abroad for studies, and they have very good reasons for doing so. If they attend a university in a foreign country, they can learn the language, mostly English, more efficiently and understand the
解析
本篇作文属说明文类(exposition)。首段说明了海外留学的优点:有利于学习所在国的语言和文化,更重要的是能使留学生在竞争就业岗位时处于有利位置。第二段说明留学的弊端:费用昂贵,身处他乡、无亲无故。结尾段(conclusion)是前文内容的归纳。文章的写作特点是首段起首句即引出主题go abroad for studies和第一段的段落大意good reasons for doing so,下接几句分层阐述具体理由。段中较好的语言表达有most importantly,end up和putting them far ahead of等。第二段以表转折的副词nevertheless开首,第一句也是段落大意句,表示此段要谈论的是disadvantages of studying overseas,然后分别说明两点弊端costs far more money和feeling of loneliness。段中较好的语言表达除了达到了修辞效果的nevertheless外,还有first of all,not to mention,next和to confide in。结尾段中值得一提的较好词语表达有in short和whereas。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3760025.html
相关试题推荐
What’stheproblemmostAmericancollegesarefacing?[br][originaltext](1
What’stheproblemmostAmericancollegesarefacing?[br][originaltext](1
What’stheproblemmostAmericancollegesarefacing?[br][originaltext](1
Children’sAggressiveBehaviorandSoftDrinks[audioFiles]2016m3x/audio_ezfj_25
WhyisitdifficultforvisitorstolocateCambridgeUniversity?[originaltext]
What’sthepercentageofoverseasstudentsinCityUniversity,London?[br][or
Whydomostparentsfeelembarrassedwhentheirchildrengraduatefromhighscho
Whydomostparentsfeelembarrassedwhentheirchildrengraduatefromhighscho
WhydidSusanandMichaelinterviewchildrenagedbetween9and11?[br][origi
WhydidSusanandMichaelinterviewchildrenagedbetween9and11?[br][origi
随机试题
Tomwasgladthathissuccesswould____forthosewhowouldfollow.A、beeasierB、
Since1000A.D.,around30billionpeoplehavebeenbrnonourplanet.Thev
PartⅡReadingComprehension(SkimmingandScanning)Directions:Inthispart,y
TheYellowPagesisaclassifiedcommercial______thatlistssubscribersaccord
Hungryprehistorichunters,notclimatechange,droveelephantstoextinctio
市政工程的竣工验收,应由()项目负责人组织参建各方单位项目负责人进行单位工程验
阅读下列说明,回答问题1至问题4,将解答填入答题纸的对应栏内。 【说明】下
我国监护人的设立方式有()。A.领养监护 B.法定监护 C.指定监护 D.
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
三相电压不对称度是衡量三相负荷平衡状态的指标,改善三相不平衡度的措施包括(
最新回复
(
0
)