首页
登录
职称英语
Banks normally receive money from their customers in two distinct forms: on
Banks normally receive money from their customers in two distinct forms: on
游客
2024-07-03
54
管理
问题
Banks normally receive money from their customers in two distinct forms: on current account, and on deposit account. With a current account, a customer can issue personal cheques. No interest is paid by the bank on this type of account. With a deposit account, however, the customer undertakes ( 答应 ) to leave his money in the bank for a minimum specified period of time. Interest is paid on this money.
The bank in turn lends the deposited money to customers who need capital. This activity earns interest for the bank, and this interest is almost always at a higher rate than any interest which the bank pays to its depositors. In this way the bank makes its main profits.
We can say that the primary function of a bank today is to act as an intermediary ( 中间人) between depositors who wish to make interest on their savings, and borrowers who wish to obtain capital. The bank is a reservoir ( 水库 ) of loanable money, with streams of money flowing in and out. For this reason, economists and financiers often talk of money being "liquid", or of the’liquidity’ of money. Many small sums which might not otherwise be used as capital are made useful simply because the bank acts as a reservoir.
The system of banking rests upon a basis of trust. Innumerable acts of trust build up the system of which bankers, depositors and borrowers are part. They all agree to behave in certain predictable ways in relation to each other, and in relation to the rapid fluctuations of credit and debit. Consequently, business can be done and cheques can be written without visibly changing hands. [br] The passage is mainly about ______.
选项
A、how to make money
B、some basic knowledge of banks
C、how to make use of bank
D、trust system of banks
答案
B
解析
本文讲到了银行的营利方法、信用体系。这些都是有关银行的基本常识,故选B。A、C明显与文章内容不符,D是文章内容的一部分。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3661099.html
相关试题推荐
Banksnormallyreceivemoneyfromtheircustomersintwodistinctforms:on
Banksnormallyreceivemoneyfromtheircustomersintwodistinctforms:on
Thestoryofthepanda’sbirthreceived(extend)______coverageinthenewspape
DearMr.Suzuki,ThegoodswereceivedonJuly15werefoundnottomatchou
DearMr.Suzuki,ThegoodswereceivedonJuly15werefoundnottomatchou
DearMr.Suzuki,ThegoodswereceivedonJuly15werefoundnottomatchou
Pleasegivemea(receive)______forthemoneyIampayingyou.receipt
Whoisthereceiverofthisletter?Thereceiveris______.[br]What’sthepri
Whoisthereceiverofthisletter?Thereceiveris______.[br]Whathappened
Asapublicrelationsofficer,youshouldknowyourcustomers______detail.A、in
随机试题
Withbetterworkingconditions,businessesaremore(like)______tohiremoree
MuslimSudanisoneoftheIslamized【B1】______regions.InEastAfricamusi
【B1】[br]【B18】A、whenB、whoC、howD、whyC此句的意思是“网络的问题不在于其本身,而在于…”,从句意上看,问题在于使用方式
Adisheartenedyounglawstudentonce【S1】______me.Hehadfailedthe"bar
对于莱布尼茨的机械论,说法不正确的是( )。A.机械论的实体观必然会陷入“不可
下列关于汽车库疏散的说法中,哪一项是错误的?( )A.100辆以下可设一个双车
桥梁经常检查的周期根据桥梁技术状况而定,一般()不得少于一次。A:每年 B:
A.100mmH20 B.200mmH20 C.400mmH20 D.30
最常见的急性肾衰的病因是A.急性肾小管坏死 B.大量出血 C.间质性肾炎
医学伦理学的核心问题是()(2008)A.医务人员与患者之间的关系 B
最新回复
(
0
)