首页
登录
职称英语
Banks normally receive money from their customers in two distinct forms: on
Banks normally receive money from their customers in two distinct forms: on
游客
2024-07-03
50
管理
问题
Banks normally receive money from their customers in two distinct forms: on current account, and on deposit account. With a current account, a customer can issue personal cheques. No interest is paid by the bank on this type of account. With a deposit account, however, the customer undertakes ( 答应 ) to leave his money in the bank for a minimum specified period of time. Interest is paid on this money.
The bank in turn lends the deposited money to customers who need capital. This activity earns interest for the bank, and this interest is almost always at a higher rate than any interest which the bank pays to its depositors. In this way the bank makes its main profits.
We can say that the primary function of a bank today is to act as an intermediary ( 中间人) between depositors who wish to make interest on their savings, and borrowers who wish to obtain capital. The bank is a reservoir ( 水库 ) of loanable money, with streams of money flowing in and out. For this reason, economists and financiers often talk of money being "liquid", or of the’liquidity’ of money. Many small sums which might not otherwise be used as capital are made useful simply because the bank acts as a reservoir.
The system of banking rests upon a basis of trust. Innumerable acts of trust build up the system of which bankers, depositors and borrowers are part. They all agree to behave in certain predictable ways in relation to each other, and in relation to the rapid fluctuations of credit and debit. Consequently, business can be done and cheques can be written without visibly changing hands. [br] The bank makes profits in the way that the interest borrowers pay the bank ______ any interest the bank pays depositors.
选项
A、is always more than
B、is sometimes higher than
C、is the same as
D、is sometimes lower than
答案
A
解析
文章第二段指出银行将存款借给需要资金的顾客,并收取一定利息,这种利息的利率总是比银行付给储户的利率要高,只有这样银行才可获利。故选A。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3661096.html
相关试题推荐
Banksnormallyreceivemoneyfromtheircustomersintwodistinctforms:on
Banksnormallyreceivemoneyfromtheircustomersintwodistinctforms:on
I______aletterfrommysisteryesterday.A、acceptedB、receivedC、tookupD、exc
DearMr.Suzuki,ThegoodswereceivedonJuly15werefoundnottomatchou
DearMr.Suzuki,ThegoodswereceivedonJuly15werefoundnottomatchou
DearMr.Suzuki,ThegoodswereceivedonJuly15werefoundnottomatchou
Pleasegivemea(receive)______forthemoneyIampayingyou.receipt
Thecompanyisofferingafivepercentdiscounttocustomersasaway______its
WhenyoureceiveyourPC,unpackallthecomponents,includingthecomputerand
Asapublicrelationsofficer,youshouldknowyourcustomers______detail.A、in
随机试题
Ourinterestsseemto______atthispoint.A、constrainB、condenseC、conductD、co
【S1】[br]【S3】have→has有关现在完成时的使用看似容易,但在这句话中,由于在谓语动词前有一个名词politics(政治),答题者容易看成复数名
Ifaneconomistwereaskedwhichofthreegroupsborrowmost—peoplewithris
[originaltext]W:Goodevening.WelcometoourTVshowLifeintheFuture.Today
Accordingtothearticle,thefunctionofthebulletinputoutbytheCompetitio
某公路投入使用多年,路面出现多种损坏类型,某检测机构对其进行技术状况评定。该公路
下列选项中,属于证券公司在从事证券经纪业务过程中禁止的行为的有()。 Ⅰ.为
直流电桥法测接地导通时,测试电流线应在测试电压端的()。外侧$;$内
A. B.2 C. D.0
下面是某求助者的MMPI测验结果 下列对该测验评价正确的是() A.该
最新回复
(
0
)