首页
登录
职称英语
The most noticeable trend among today’s media companies is vertical integrat
The most noticeable trend among today’s media companies is vertical integrat
游客
2024-05-12
48
管理
问题
The most noticeable trend among today’s media companies is vertical integration -- an attempt to control several related aspects of the media business at once, each part helping the other. Besides publishing magazines and books, Time Warner, for example, owns Home Box Office (HBO), Warner movie studios, various cable TV systems throughout the United States and CNN as well. The Japanese company Matsushita owns MCA Records and Universal Studios and manufactures broadcast production equipment.
To describe the financial status of today’s media is also to talk about acquisitions. The media are buying and selling each other in unprecedented numbers and forming media groups to position themselves in the marketplace to maintain and increase their profits. In 1986, the first time a broadcast network had been sold, two networks were sold that year -- ABC and NBC.
Media acquisitions have skyrocketed since 1980 for two reasons. The first is that most big corporations today are publicly-traded companies, which means that their stock is traded on one of the nation stock exchanges. This makes acquisitions relatively easier.
A media company that wants to buy a publicly-owned company can buy that company’s stock when the stock becomes available. The open availability of stock in these companies means that anybody with enough money can invest in the American media industries, which is exactly how Rupert Murdoch joined the media business.
The second reason for the increase in media alliances is that beginning in 1980, the Federal Communications Commission (FCC) gradually deregulated the broadcast media. Before 1980, for example, the FCC allowed one company to own only five TV stations, five AM radio stations, and five FM radio stations; companies also are required to hold onto a station for three years before the station could be sold. The post-1980 FCC eliminated the three-year rule and raised the number of broadcast holdings allowed for one owner. This trend of media acquisitions is continuing throughout the 1990s, as changing technology expands the market for media products. The issue of media ownership is important. If only a few corporations direct the media industries in this country, the outlets for differing political viewpoints and innovative ideas could be limited. [br] According to the passage, which of the following makes acquisitions easier?
选项
A、The changing technology employed by the media.
B、The media’s increasing profits in the marketplace.
C、The even tougher regulations of the FCC on the media since 1980.
D、The availability of the media’s stocks on stock exchanges.
答案
D
解析
第三段末句提到This makes acquisitions relatively easier(这使得收购更加容易),而this指代的是上句提到的股票在股票交易所的交易(their stock is traded on one of the nation stock exchanges),由此可知答案为D项。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3594969.html
相关试题推荐
Themostnoticeabletrendamongtoday’smediacompaniesisverticalintegrat
Theincreaseinglobaltrademeansthatinternationalcompaniescannotaffor
Theincreaseinglobaltrademeansthatinternationalcompaniescannotaffor
Theincreaseinglobaltrademeansthatinternationalcompaniescannotaffor
Aneverincreasingnumberofcompaniescometorealizetheimportanceofpub
Aneverincreasingnumberofcompaniescometorealizetheimportanceofpub
Aneverincreasingnumberofcompaniescometorealizetheimportanceofpub
Aneverincreasingnumberofcompaniescometorealizetheimportanceofpub
Aneverincreasingnumberofcompaniescometorealizetheimportanceofpub
Aneverincreasingnumberofcompaniescometorealizetheimportanceofpub
随机试题
【B1】[br]【B3】A、thinkB、thinkofC、thinkaboutC考查动词。“考虑”是thinkabout;“想起”是think
Thecurrentpoliticaldebateoverfamilyvalues,personalresponsibility,a
【S1】[br]【S10】N根据句子结构此处应为名词;由文意可知“有超过850万的美同家庭拥有无线上网的设备”,而不是“信号”,所以应选equipment。
Sleepisveryancient.Intheelectroencephalographic(脑电图仪的)senseweshare
检修作业时,对待检设备的电源必须切断,并经启动复查确认无电后,在电源开关箱处挂上
下列各项,属葡萄胎最重要的组织学特征是()A.绒毛间质水肿 B.绒毛构型
(2017年真题)当前,在内地与香港资本市场双向开放过程中,相关制度安排的先后顺
在组合电器上正常操作时,禁止触及外壳,并保持一定距离
A.视黄醛 B.视黄酸 C.维生素A D.视黄醇 E.烟酸对视觉起作用的
(2019年真题)某项目建设单位与A公司签订了氢气压缩机厂房建筑及机电工程施工总
最新回复
(
0
)