首页
登录
职称英语
As fans enjoy football’s(soccer’s)month-long World Cup, Brazilian authoritie
As fans enjoy football’s(soccer’s)month-long World Cup, Brazilian authoritie
游客
2024-04-21
67
管理
问题
As fans enjoy football’s(soccer’s)month-long World Cup, Brazilian authorities are pleased over the boost they say the tournament is giving the country’s economy. However, independent analysts who study such events are less enthusiastic. The 2014 World Cup has injected an estimated $15 billion into the Brazilian economy and created many jobs.
Regarding the human legacy, the numbers are extraordinary: the creation of one million jobs in the country due to this great event, one million jobs or 15 percent of all the jobs created this year in Brazil.
The government has invested $11 billion in stadiums and infrastructure and another $2 billion in security. It is expected to spend billions more preparing for the 2016 Olympic games in Rio.
But an analyst who studies such great events, Architecture and Urbanism Professor at Rio de Janeiro’ s Fluminense Federal University, Chris Gaffney, believes these figures are exaggerated. "I don’t think that they’ve invested enough money to create those kinds of permanent jobs. In the scale of the Brazilian economy, we ’re not looking at that much money being invested. It’s 30 billion dollars invested in a $1 trillion economy."
Another expert, Lisa Delpy Neirotti of George Washington University’ s business school in the United States, says the real economic benefits of such events are less tangible and more long-term. "There’s a lot of transfer of knowledge," she said. "People are learning more about hospitality. There’s also the broadcast center where they’re being trained in how to use technology. And so I think it’ s in the media sector, a lot in the hospitality industry and also in licensing and merchandizing, retail." She said. "Yes, there’ s been a lot of money spent here but we have to realize that the infrastructure that they’ve built up around the World Cup is something that will last and it stays in the country."
Other analysts say the Cup may help the Brazilian economy but it also boosts inflation and public debt. Less than half of the Brazilians in a recent poll believed that hosting the Cup was a good idea. And there have been many demonstrations against the Cup, though they have declined since the tournament began.
Nevertheless, many Brazilians are proud to host the World Cup and the 600,000 foreign visitors it brings. The hope is that they will spread the good word about Brazil when they return home. [br] Why Chris Gaffhey believes these figures are exaggerated?
选项
A、The tournament cannot produce so many jobs in such short time.
B、Because the economic benefits of such events are less tangible and more long-term.
C、Because it is hard to estimate the actual money spent on it.
D、Given the scale of Brazilian economy, they cannot invest enough money to create so many permanent jobs.
答案
D
解析
细节题。根据题干中的人名Chris Gaffney可以定位到文中的ChrisGaffiaey.believes these figures ale exaggerated.“I don’t think that they’ve investedenough money to create those kinds of permanent jobs.In the scale of the Brazilianeconomy,we’re not looking at that much money being invested.It’s 30 billion dollarsinvested in a $1 trillion economy,从中可以看出他认为考虑到巴西的经济实力它无法投入能产生这么多工作的资金,这与D项的内容相符,因此,正确答案是D。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3565319.html
相关试题推荐
Asfansenjoyfootball’s(soccer’s)month-longWorldCup,Brazilianauthoritie
Asfansenjoyfootball’s(soccer’s)month-longWorldCup,Brazilianauthoritie
Asfansenjoyfootball’s(soccer’s)month-longWorldCup,Brazilianauthoritie
Asfansenjoyfootball’s(soccer’s)month-longWorldCup,Brazilianauthoritie
[originaltext]VaukindeSilvaisaBrazilianWholivesandworksinNewYor
[originaltext]VaukindeSilvaisaBrazilianWholivesandworksinNewYor
[originaltext]VaukindeSilvaisaBrazilianWholivesandworksinNewYor
[originaltext]Listeningtofootball,noisyrestaurantsandourfavoritetun
[originaltext]W:Wow,youmusthavehad5hamburgersalready.Andthefootball
[originaltext]W:Wow,youmusthavehad5hamburgersalready.Andthefootball
随机试题
Thegeneralasksthesoldiersmanyquestionstokeepthemontheirtoes.Theund
Youaregoingtograduatefromthecollegeandsaygoodbyetoyourteacher.Writ
[originaltext]M:MissHanson,thankyouforsendingmethisnote.I’msorryto
Sometwentyyearsago,theperformanceofgirlsandboysinclasswascompare
房地产经纪在房地产业中的地位和作用,首先由______决定,其次由______决
当企业侧重于了解薪酬市场的宏观信息时,适宜采用的薪酬调查方法是( )。A.企业
确定了企业集团的组织结构之后,接下来就要进行集团总部职能部门的设置。这一阶段的主
在《商业银行风险监管核心指标》中,核心负债比率为核心负债与负债总额之比,不得低于
下列各项中,属于会计政策变更的有()。A.所得税会计处理由应付税款法改为资
发行总额不固定,可以追加发行,投资者可以请求发行机构赎回,也可以追加买入的基金称
最新回复
(
0
)