首页
登录
职称英语
For centuries Oxford has been at Britain’s intellectual heart, perhaps the mos
For centuries Oxford has been at Britain’s intellectual heart, perhaps the mos
游客
2023-11-22
74
管理
问题
For centuries Oxford has been at Britain’s intellectual heart, perhaps the most prestigious among Europe’s many ancient universities. Oxford has attracted students and scholars from all over the world who have gone on to achieve the highest positions in their countries. Alumni include numerous famous scientists, literary figures and overseas politicians.
As a place of learning Oxford’s beginnings go back to the Middle Ages. Legend has it that Alfred laid its foundations at the end of the ninth century. Certainly by the 12th century scholars were teaching in the town and their fame had spread to the Continent, particularly to the Sorbonnes in Paris, then Europe’s greatest centre of learning. A group of English scholars left the French capital in 1167 to settle in Oxford and the place became a magnet for students and teachers from all over Britain. Today Oxford is a large, busy city, but the ancient university buildings in the centre have remained largely untouched by the urban expansion.
While most old universities have modernised radically to accommodate their growing populations, Oxford has managed to expand while still preserving its traditional structure. The 36 existing colleges are independent, self-governing institutions operating under the umbrella of the University of Oxford. [br] The passage focuses on Oxford’s______.
选项
A、past and present.
B、modern development.
C、present and future.
D、traditional structure.
答案
A
解析
此题为快速浏览题。作者在介绍牛津大学时既涉及其历史渊源,也谈到其现状,但并没有具体介绍其传统结构,故D不可取。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3210135.html
相关试题推荐
WhywerethereprotestsinBritainagainstIran?[br][originaltext]TheBr
WhywerethereprotestsinBritainagainstIran?[br][originaltext]TheBr
ForcenturiesinSpainandLatinAmerica,headinghomeforlunchandasnoo
ForcenturiesinSpainandLatinAmerica,headinghomeforlunchandasnoo
ForcenturiesinSpainandLatinAmerica,headinghomeforlunchandasnoo
TechnologyoftheIntellectualLifeItiscuri
InBritainarrangementsforinvitingandentertainingguestsataweddinga
InBritainarrangementsforinvitingandentertainingguestsataweddinga
InBritainarrangementsforinvitingandentertainingguestsataweddinga
IrecentlyreadtheOxford【C1】______oftheTolstoy’sWarandPeace,transl
随机试题
ThemanagersatTurnerswantedtobuythecompanybecauseit[br][originaltext
The______ofcoalinthatfactoryisfivetonsaday.A、assumptionB、resumptionC、
SpeakerA:Thesedayssmokerscan’thaveacigaretteanywhere.It’sterrible.Sp
生产经营单位应采取技术、(),及时消除事故隐患。A.管理措施 B.制度措施
图示圆轮上绕一细绳,绳端悬挂物块。物块的速度v、加速度a。圆轮与绳的直线段相切
阅读下列说明,回答问题1至问题3,将解答填入对应栏内。 【说明】阅读下列说明,
对促进民营银行发展、规范民营银行管理的相关事项进行明确的是()。A.2012年
反映古希腊著名哲学家柏拉图教育思想的代表作品是()。 A.《教育论》 B.《
下列有关期后事项的说法中,错误的是()。A.注册会计师应当按照规定实施审计程序
依据《中华人民共和国大气污染防治法》,在当地政府划定的禁止销售、使用高污染燃料的
最新回复
(
0
)