首页
登录
职称英语
Einstein had a great effect on science and history. An American university p
Einstein had a great effect on science and history. An American university p
游客
2023-09-25
79
管理
问题
Einstein had a great effect on science and history. An American university president once commented that Einstein had created a new outlook, a new view of universe. It may be some time before the average mind understands fully the identity of time and space and so on-but even ordinary men understand now that the universe is something larger than ever thought before.
By 1914 the young Einstein had gained world fame. He accepted the offer to become a professor at the Prussian Academy of Science in Berlin. He had few duties, little teaching and unlimited opportunities for study, but soon his peace and quiet were broken by the First World War.
Einstein hated violence. The misery of war affected him deeply, and he sat unhappy in his office doing little. He lost interest in his research. Only when peace came in 1918 was he able to get back to work.
In the years following World War I honors were increasingly heaped on him. He became the head of the Kaiser Wilhelm Institute of Theoretical Physics. In 1921 he won the Nobel Prize, and he was honored in Germany until the rise of Naziism when he was driven from Germany because he was a Jew. [br] The main idea of the first paragraph is ______.
选项
A、the time it will take people to appreciate Einstein
B、the change in human thought produced by Einstein
C、the feelings of an American college president
D、the difficulty of Einstein’s thought to teachers
答案
B
解析
从文章第一段第二句话:Einstein had created a new outlook, a new view of the universe.可以看出,正是由于爱因斯坦提出新见解,才改变了人们固有的旧观念,它是第一段的中心句。B项的意思与此意相近,故选之。A、C、D三项无法概括第一段文意。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3044356.html
相关试题推荐
AnothervirtueAmericansrespectisperseverance.RememberAesop’sfableabou
Eachyearmillionsofpeoplesufferfromtheeffectofalcoholanddrugabuse
Eachyearmillionsofpeoplesufferfromtheeffectofalcoholanddrugabuse
Weadmirehimforhisambitiontobecomeafirst-ratescholarinAmericanstudie
I(write)______tomyparentsonlyoncesinceIcametotheuniversity.havewri
WhatdocarsgiveAmericans?TheygiveAmericans______.[originaltext]Whatdoca
FormostAmericans,a"poor"manisthepersonwho______.[br]Whichofthefol
FormostAmericans,a"poor"manisthepersonwho______.[br]Inthesecondpa
FormostAmericans,theword"poverty"suggestsdestitution:aninabilityto
36.[br]Fromthispassagewecanseethat______.A、thetwoAmericanswerenotp
随机试题
Whatifclothingwasmorethanjustanaccessory?Thegreenmovementisnot
Theboy______hisaccuserandconductedhisowndefenseincourt.A、opposedB、re
A.affectionB.awareC.befriendD.blindlyE.directlyF.drivesG.dumb
HardlydidIthinkitpossibleforhertopassthedrivingtest.A、我认为她可能会通过驾驶考试。
TheythinkthatyouwillgotoBeiHaiLibrarytomorrow,______?A、don’ttheyB、
.男性,60岁。突发呕血500ml,黑便3次,共约500g,并伴有意识不清。既往
我国医师在器官移植问题上的道德责任,不正确的是A.对尸体捐赠保证死者生前知情同意
推己及人知觉防御,是指个体进行自我保护的一种思想方法倾向,它使人比较容易观察能满
资本充足率是指商业银行持有的符合规定的资本与风险加权资产之间的比率。这里的资本就
男性,42岁,自幼起咳嗽、咳痰、喘息,多为受凉后发作,静滴青霉素可缓解,10
最新回复
(
0
)