首页
登录
职称英语
Why are so many people unhappy in their jobs? Here are two primary reasons.
Why are so many people unhappy in their jobs? Here are two primary reasons.
游客
2023-09-13
49
管理
问题
Why are so many people unhappy in their jobs? Here are two primary reasons. First, some people are convinced that earning a living is wasting time that they could spend enjoying themselves or uncovering their true talents.
If this is the ease with you, recall your last long vacation. Was it two weeks of complete enjoyment7 More likely it was a week and a half of fun in the sun, with another half a week of "Boy, I can’t wait to get back to work." If you didn’t feel such Vacation blues, then imagine taking a leave of absence. You could use it to work on a novel, enroll in classes or just sit around watching TV. At the end of three months, in all likelihood, your self esteem would be at an all time low. While all work and no play are not good, all play and no work is disastrous. We need to feel we are accomplishing something. We also need some form of order in our lives.
The second and perhaps more prevalent reason for people not to like their work is that they feel trapped. Once you’ve been at a company for five year and have a spouse, a mortgage and a child, you often, feel you have very little choice about jumping ship if things aren’t turning out as you’d planned. A steady paycheck can be the biggest manacle of all. People resent having to do something because they have no other choice.
If you find yourself resenting your job because you can’t afford to quit, it may be time to prepare what one career counselor humorously calls a "cyanide capsule." He recalls spy movies in which the secret agent has such a capsule hidden somewhere on his body. If he’s captured and tortured unbearably, he has an option. And having air option gives him the strength to hold on a little longer in the hope that the situation may change.
Rather than cyanide, your option takes the form of an up to date resume. You might also take a weekly glance through the help wanted section, and make some visits to industry functions where low key networking can take place. You’re not giving up on your current job. Rather, you are providing yourself with an option. If things get unbearable at work, you could jump ship. Being in this position can do wonders for your attitude. It allows you to enjoy your work since, in reality; you are there only because you want to be.
At the core of adopting a positive attitude to your workplace is, above all, assuming responsibility for your own situation. Most people feel controlled by their environment, but they really aren’t. They have to learn to manage that environment so they can get from it what they need. [br] The second main reason for their unhappiness is that ______.
选项
A、they have been working in a company for too long
B、they are not permitted to change a job
C、they have no other way out than keep working
D、they have to work on to pay off their debts
答案
C
解析
细节定位题。A:在一个公司里工作了太长的时间;B:不能换工作;C:除了继续在此工作没有别的选择;D:不得不工作来还债。同样,参考难点解析的第2句话,你会发现,文章明确指出,一旦在一个公司工作的时间足够长后,你会发现自己受到种种羁绊,难以轻易摆脱,所以,即使发现事情并不像你想的那样,已经别无选择。C恰好表达同样的意思,所以c是正确的。同样,该题还是重在把握具体事实和综合陈述的差别,A,B,D三项都是将该句零散的信息分别作以陈述,陈述都没有错,但都是片面的理解。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/3010378.html
相关试题推荐
Fewpeople______(不抱怨工作单调乏味),buttheywillfeelmoreborediftheydonotwork
ThousandsofpeoplecametoLochNesseachyear______(希望他们会看到那有名的生物).intheho
[originaltext]Somepeoplehaveverygoodmemories,andcaneasilylearnquit
Morepeoplethaneveraredrinkingcoffeethesedays--butinsmallquantities
AccordingtoWorldHealthOrganization,howmanypeopleamkilledbyoutdoorair
AccordingtoWorldHealthOrganization,howmanypeopleamkilledbyoutdoorair
AccordingtoWorldHealthOrganization,howmanypeopleamkilledbyoutdoorair
AccordingtoWorldHealthOrganization,howmanypeopleamkilledbyoutdoorair
MostpeoplesaythattheUSAismakingprogressinfightingAIDS,buttheydo
Whatdoyoungpeopleliketodointheirspeech?[br]Thefactthatmagicisaf
随机试题
An"epigram"isusuallydefinedtobebrightorwittythoughtthatisterselyan
Somehigh-levelterrorismsuspectshavealso______escapedfromthejails.A、contr
Itmusthavebeenaftertwoo’clockinthemorningwhenthelastguests【C1】
有关急救措施正确的有哪些()A.衣服着火应用手立即将火扑灭 B.镇静止痛
在长期的教育实践中,人们逐渐认识到。带有插图的教科书的教学效果要优于纯文的教科书
儿童给药的首选途径是A.静注给药 B.透皮给药 C.肌注给药 D.口服给药
下列各项中不属于资产负债表宾栏中的机构部门是( )。A.非金融企业部门 B.
下列国家中,金融监管体制以中央银行为重心的是()。A.德国 B.美国 C.韩
信用风险的主要特点不包括( )。A.道德风险是形成信用风险的重要因素 B.信
甲建筑公司的工程监理张某在项目监理过程中不负责任,只是在公司相关领导考察的时候才
最新回复
(
0
)