首页
登录
职称英语
Spring is usually prime food time for some 1,200 polar bears along Canada’s
Spring is usually prime food time for some 1,200 polar bears along Canada’s
游客
2023-07-22
70
管理
问题
Spring is usually prime food time for some 1,200 polar bears along Canada’s Hudson Bay. Each year they plunder the bay’s ice floes, smash open the snow caves of seals, and stuff themselves on seal pups. But in recent years the bears’ feast has turned into slimmer pickings. Why?
Temperatures at Hudson Bay have risen by one half degree Fahrenheit every decade since 1950. Winter ice on the bay melts three weeks earlier than it did just 25 years ago, which means three fewer weeks of polar bear mealtime. Result: Polar bears are 10 percent thinner and produce 10 percent fewer cubs than they did 20 years ago. And though climatologists hotly debate the causes behind Earth’s Arctic meltdown, "these changes are startling and unexpected,’ says James McCarthy, co-leader of the United Nations Intergovernmental Panel on Climate Change.
The plight of polar bears is just the tip to the iceberg when it comes to mounting evidence of global warming. "There’s definitely a stark contrast with the way things were at the start of the 20th century," says atmospheric scientist Leonard Druyan, of Columbia University. Recent data show the volume of Arctic sea ice has shrunk 20 percent since the 1950s; glaciers around the world are melting at rapidly increasing rates. Rivers and lakes in North America, Asia, and Europe now freeze about nine days later and thaw 10 days earlier than they did a century ago.
Most scientists believe the only effective strategy to halt global warming is to drastically reduce emissions of powerful air pollutants like carbon dioxide, which accounts for two-thirds of all greenhouse gases. In the last 150 years, the surging use of fossil fuels coal, oil, and natural gas -- has released 270 billion tons of carbon into the air in the form of carbon dioxide. Fortunately, oceans, plants, and soils absorb more than half of all atmospheric carbon dioxide -- without them world temperatures might have already soared at an alarming rate. [br] What has kept temperatures from rising at an even higher rate?
选项
A、The absorption of carbon dioxide by natural factors.
B、Human effort to reduce carbon dioxide emissions.
C、Drastically reduced emissions of greenhouse gases.
D、A 10% decrease in the average weight of polar bears.
答案
A
解析
属信息归纳题。文章在结尾处提到:“幸亏海洋、植物和土壤吸收了大气中一半以上的二氧化碳——没有它们,世界的气温已经以惊人的速度剧增。”可见,各种自然因素对二氧化碳的吸收没有使气温以更快的速度上升。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/2860405.html
相关试题推荐
Inacompetitiveeconomy,theconsumerusuallyhasthechoiceofseveraldif
Inacompetitiveeconomy,theconsumerusuallyhasthechoiceofseveraldif
Inacompetitiveeconomy,theconsumerusuallyhasthechoiceofseveraldif
Inacompetitiveeconomy,theconsumerusuallyhasthechoiceofseveraldif
[originaltext]Weusuallythinkofhistoryusthestoryofimportantpeople
[originaltext]Weusuallythinkofhistoryusthestoryofimportantpeople
[originaltext]TheclimateofthewestcoastisthemostmoderateinCanada.
[originaltext]TheclimateofthewestcoastisthemostmoderateinCanada.
[originaltext]TheclimateofthewestcoastisthemostmoderateinCanada.
StandardEnglishisthevarietyofEnglishwhichisusuallyusedinprintan
随机试题
Neowarethinclientsareconnecteddevicesdesignedforserver-basedcomputing,
Visitorstothezoousuallypitytheanimalsowingtotheirparticularemoti
DaydreamingⅠ.Daydreamingcanbeharmfulbecauseitwasc
上海大江有限公司出资25万元,与八家新闻单位联合主办“大江杯迎亚运世界体育知识大
患者,男性,53岁。右肾下极多发结石,左输尿管上段结石直径15cm。静脉肾盂造影
根据《建设工程工程量清单计价规范》,下列费用中,应列入规费项目清单的是( )。
楼梯由()三部分组成。A.梯段 B.坡道 C.平台 D.扶手 E.栏
“井”穴分布在A.指、趾末端 B.肩关节附近 C.肘、膝关节附近 D.腕关
在爆炸性粉尘环境内,()采用绝缘导线或塑料管明设。A.严禁,B.必须;C.
根据FIDIC合同条件,合同文件内容不一致时表述不正确的是( )。A.当事人就
最新回复
(
0
)