首页
登录
职称英语
共用题干 Lifetime Employment in Japanese Co
共用题干 Lifetime Employment in Japanese Co
练习题库
2022-08-02
49
问题
共用题干Lifetime Employment in Japanese Companies
In most large Japanese companies,there is a policy of lifetime employment.What this means is that when people leave school or university to join an enterprise,they can expect to remain with that organization until they retire.In effect,the employee gets job security for life,and can only be fired for serious mistakes in work.Even in times of business recession,he or she is free from the fear of being laid off.
One result of this practice is that the Japanese worker identifies closely with his company and feels strong loyalty to it.By working hard for the company,he believes he is safeguarding his own future.It is not surprising that devotion to one's company is considered a great virtue in Japan.A man is often prepared to put his firm's interests before those of his immediate family.
The job security guaranteed by this system influences the way employees approach their work.They tend to think in terms of what they can achieve throughout their career.This is because they are not judged on how they are performing during a short period of time.They can afford to take a longer perspective than their western counterparts.
This marriage between the employee and the company-the consequence of lifetime employment-may explain why Japanese workers seem positively to love the products their company is producing and why they are willing to stay on after work,for little overtime pay,to participate in earnest discussions about the quality control of their products.All the Japanese company's products have high quality and lower price.A:Right B:Wrong C:Not mentioned
选项
All the Japanese company's products have high quality and lower price.
A:Right
B:Wrong
C:Not mentioned
答案
C
解析
由第一段第三句“In effect , the employee gets job security for life , and can only be fired forserious mistakes in work.”可知,员工如果在工作中犯严重错误,就会被辞退,可见日本的终身雇佣制并非意味着员工可以在工作中犯严重错误。
根据第二段第四句可知,日本员工时刻准备着把公司的利益放在他的直系亲属的利益的前面。由此可知,日本员工把公司利益看得比家庭利益重要。
根据第二段第二句“By working hard for the company , he believes he is safeguarding hisown future.”可知,日本员工通过努力工作来保证他自己能够有个好未来。
根据第三段第一、四句可知,终身雇佣制会影响员工的职业选择,与西方国家的员工相比,他们在选择职业方面的目光更长远。
根据第四段可知,终身雇佣制使日本员工与公司关系亲密,这也使他们比较喜爱自己公司的产品。
本篇文章只在第四段提到了日本公司的产品,指出日本员工比较喜爱他们公司的产品,并在结尾处讲到,尽管加班费不多,日本员工也常常加班讨论产品质量的控制,可没有提到他们的产品是否物美价廉。
本篇文章主要介绍了日本的终身雇佣制以及终身雇佣制对员工的影响,而非对终身雇佣制的评价。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/1491269.html
本试题收录于:
理工A题库理工类分类
理工A
理工类
相关试题推荐
共用题干 StarsinTheirEyesTheScientific
共用题干 WhySoManyChildrenInmanyofthe
共用题干 WhySoManyChildrenInmanyofthe
共用题干 WhySoManyChildrenInmanyofthe
共用题干 “Salty”RicePlantBoostsHarvests
共用题干 “Salty”RicePlantBoostsHarvests
共用题干 “Salty”RicePlantBoostsHarvests
共用题干 PlayPlayistheprincipalbusiness
共用题干 PlayPlayistheprincipalbusiness
共用题干 PlayPlayistheprincipalbusiness
随机试题
TheImpactofWildernessTourismA)Themarketfortourismin
Ihaven’tseenSarasinceshewasalittlegirl,andshehaschangedbeyond___
[originaltext]Everypersonusesitsownspecialwordstodescribethingsan
按沟通的信息流向划分,可以将行政沟通分为()。A.正式沟通和非正式沟通 B.
货币政策的目标不包括()A.充分就业 B.物价稳定 C.
A.利多卡因 B.地高辛 C.维拉帕米 D.苯妥英钠 E.阿托品治疗心功
( )主要以债券为投资对象,对追求稳定收入的投资者具有较强的吸引力。A.股票基
关于基金管理人董事会的合规职责,以下表述错误的是()。A.直接决定合规部门人员
下列行为中,符合银行业从业人员职业操守关于“风险提示”规定的有()。A.力推收
中国公民赵某,2019年取得以下收入: 1.12月份工资薪金收入. 2
最新回复
(
0
)