首页
登录
职称英语
共用题干 PlayPlay is the principal business
共用题干 PlayPlay is the principal business
免费题库
2022-08-02
66
问题
共用题干Play
Play is the principal business of childhood,and in recent years research has shown the great importance of play in the development of a human being. From earliest infancy,every child needs opportunity and the right materials for play,and the main tools of play are toys.Their main func- tion is to suggest,encourage and assist play.To succeed in this they must he good toys,which children will play with often,and will come back to again and again.Therefore it is important to choose suitable toys for different stages of a child's development.
In recent years research on infant development has shown that the standard a child is likely to reach,within the range of his inherited abilities,is largely determined in the first three years of his life .So a baby's ability to profit from the right play materials should not be underestimated.A baby,who is encouraged and stimulated,talked to and shown things and played with,has the best chance of growing up successfully.
In the next stage,from three to five years old,curiosity knows no bounds.Every type of suitable toy should be made available to the child,for trying out,experimenting and learning,for discovering his own particular ability. Bricks and jigsaws(七巧板)and construction toys ; painting,scribbling(涂鸦)and making things;sand and water play;toys for imaginative and pretending play;the first social games for learning to play and get on with others.
By the third stage of play development—from five to seven or eight years—the child is at school .But for a few more years play is still the best way of learning,at home or at school.It is easier to see which type of toys the child most enjoys.
Until the age of seven or eight,play and work mean much the same to a child.But once reading has been mastered,then books and schools become the main source of learning.Toys are still interesting and valuable,they lead on to new hobbies,but、their significance has changed—to a child of nine or ten years,toys and games mean,as to adults,relaxation and fun.According to the passage,the abilities a child has inherited from his parents________.A: determine his characterB: will not change after the age of threeC: partly determine the standard he is likely to reachD: to a large extent determine the choice of toys
选项
According to the passage,the abilities a child has inherited from his parents________.
A: determine his character
B: will not change after the age of three
C: partly determine the standard he is likely to reach
D: to a large extent determine the choice of toys
答案
C
解析
这句话“…as a child grows up ,he should be given different toys”和第一段的最后一句话“…it is important to choose suitable toys for different stages of a child's development”(给处于不同生长期的孩子选择合适的玩具很重要)是一样的意思。
本题的依据是第二段的第一句话,这句话中有一个介词短语:within the range of his inherited abilities,如果先抛开这个短语,句子的其余部分意为:近年对儿童成长的研究表明,孩子出生的头3年在很大程度上决定了他今后将达到的水平。但这个结论的限定是“在他遗传得到的能力范围之内”(within the range of his inherited abilities),也就是说孩子从父母那里遗传来的能力部分地决定了他可能达到的水平。
答案的依据是第二段的最后一句话,选项C讲到的3点:given toys, talked to and played with在这句话里都可以找到:talked to and shown things and played with,只是次序稍有不同。
第三段的第一句话告诉我们,孩子3~5岁时是好奇心最强的时候,所以B : around four,四岁前后,是正确答案。
这道题的答案取决于对整篇文章的理解和把握,本文的题目是Play,第一段的第一句话就把文章的中心点出来了:…in recent years research has shown the great importance of play in the development of a human being.第二、第三、第四段分别讲了在1~3岁、3 ~5 岁、5~7/8岁这三个阶段玩耍对孩子成长的重要作用。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/zcyy/1501253.html
本试题收录于:
综合A题库综合类分类
综合A
综合类
相关试题推荐
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 张某委托甲房地产经纪机构(以下称甲机构)为其寻找一套房子。经过反复比
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 甲房地产经纪机构(以下称甲机构)是个人独资的房地产经纪机构。张某和王
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
共用题干 张某为甲合伙制房地产经纪机构(以下称甲机构)的注册房地产经纪人。王某
随机试题
Whatmakesthemurderofsixpeopleatthetemplecatchpeople’sattention?[ori
(1)InJapan,wherecareeropportunitiesforwomenarefew,wheredivorcecan
Despitewhatyoumightthinkfromitsname,theMuseumofAfghanCivilizatio
Sincewearesocialbeings,thequalityofourlivesdependsinlargemeasur
D
关于运输发展四阶段法的说法,错误的是()。A.“点”阶段,这一阶段的经济发
A.二尖瓣狭窄 B.二尖瓣关闭不全 C.肺动脉瓣狭窄 D.主动脉瓣狭窄
社会工作者小李发现,初一学生小兵很少主动与同学交流。小兵告诉小李,他也想跟大家一
一般纳税人购进货物发生下列情况,进项税额不得从销项税额中抵扣的是()。A.用
资费应体现业务的相对稀缺性,反映供求关系,促进业务的提供以低投入实现高产出,这是
最新回复
(
0
)