首页
登录
学历类
Text4 Most forecasts suggest that Britai
Text4 Most forecasts suggest that Britai
考试题库
2022-08-02
13
问题
Text4 Most forecasts suggest that Britain will be a poorer country afier Brexit,largely because trading with the European Union will become more difficult.Such predictions about the distant future are,by their nature,open to doubt,which is partly why Brexit's proponents feel free to dismiss them.But the same does not apply to a new paper by Meredith Crowley,Oliver Exton and Lu Han from Cambridge University,which suggests that,months before Brexit has even happened,trade is already suffering,as firms respond to the prospect of higher tariffs.More than 100,000 British businesses export goods to the EU each year.At present they enjoy tariff-free trade with the country's biggest export market.But all face uncertainty as Britain negotiates a new trading relationship with Brussels.Some fear disaster if the talks break down.British carmakers could face a l0%tanff to export to the EU market.Dairies might have to pay tariffs of more than 30%.These extra costs could make exporting uneconomic.The Cambridge paper looks at the exporting decisions of British firms,across 8,000 types of product,in response to the tariffs that Britain would face in the event of reaching no trade deal with the EU.Where necessary,they adjust their calculations to take account of exchange-rate fluctvations.Since the referendum many companies appear to have reduced their exports to the EU.The research suggests that the bigger the potential tariff facing a product,the more nervous:firms are about exporting it.Why risk producing for a market that could soon become unwelcoming?Overall,the number of companies that began exporting new products to the EU in 2016 would have been 5%higher if there had been a Remain vote,the paper finds.It is hard to know what those firms that decided against producing for the EU did instead.The research finds little evidence,however,that they have lived up to the hopes of Brexiteers and boosted their exports to fast-growing non-EU markets.Some may have tried to sell more within Britain.Businesses may have only temporarily scaled down their production of exports for the EU.Normal service could resume ifBritain negotiates a good trade deal.But some damage is already done.The paper's results imply that in 2016 Britain lost some~lbn($1.3bn)of exports to the EU because of the mere threat of higher tariffs.The long-term impact will be greater.Some of the firms dissuaded from exporting would have turned into big beasts.The referendum was only halfway through 2016,and the paper does not analyse data after that year.Meanwhile,Brexit uncertainty continues to rise.If new trading relationship failed,Britain would_____A.seek other trade opportunitiesB.lose lots of export marketsC.reduce their external tradeD.face more export tariffs
选项
A.seek other trade opportunities
B.lose lots of export markets
C.reduce their external trade
D.face more export tariffs
答案
D
解析
事实细节题。根据定位词定位到文章第二段。原文指出,谈判破裂将给各行各业带来灾难。英国汽车制造商向欧盟市场出口可能会面临10%的关税。乳制品可能要支付超过30%的关税。这些额外的成本可能会使商品出口变得不划算,D项符合原文,故D项为正确选项。【干扰排除】A项“寻求其他贸易机会”、B项“失去大量的出口市场”、C项“减少他们的对外贸易”文中均没有提及,故排除。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/xueli/2699682.html
本试题收录于:
英语二研究生题库研究生入学分类
英语二研究生
研究生入学
相关试题推荐
Text2Britain'sflexiblelabourmarket
Text2Britain'sflexiblelabourmarket
Text2Britain'sflexiblelabourmarket
Text4Britain'sprivateschoolsareone
Text4Britain'sprivateschoolsareone
Text4Britain'sprivateschoolsareone
Text4Economictheorysuggeststhatreg
Text1Anewstudysuggeststhatcontrar
Text1Anewstudysuggeststhatcontrar
Text1Anewstudysuggeststhatcontrar
随机试题
Thehighestpointoftheearthisthepeakof______Himalayamountains.A、/B、aC、
在逃去如飞的日子里,在千门万户的世界里的我能做些什么呢?只有徘徊罢了,只有匆匆罢了;在八千多日的匆匆里,除徘徊外,又剩些什么呢?过去的日子如轻烟却被微风
[originaltext]W:Hey,Dave!Ihaven’tseenyouforages.Howhaveyoubeen?M:
在国际上按充装的灭火剂不同,灭火器分为()大类。A.水基型灭火器 B.干
给某患者静脉注射20%葡萄糖50ml,患者尿量显著增加,尿糖定性阳性。分析该患者
类风湿性关节炎滑膜内浸润的特征性细胞是A、嗜酸性粒细胞 B、巨噬细胞 C、浆
马钱子成人的一日常用量按照2010版《中华人民共和国药典》是A:0.1~0.5g
下列设施中,()的保护场地是以天线为中心的圆形场地。A.全向信标 B.指点信
一初产妇,产前无痛性阴道少量流血4次,自然分娩。胎盘娩出后阴道流血500mlo检
进行建设工程项目总进度目标论证的工作,第一步是()。A.调查研究和收集资料
最新回复
(
0
)