首页
登录
学历类
Text 2 Britain's flexible labour market
Text 2 Britain's flexible labour market
资格题库
2022-08-02
84
问题
Text 2 Britain's flexible labour market was a boon during the economic slump,helping keep joblessness down and then,when the recovery began,allowing employment to rise.Yet one of its bendier bits is causing politicians to fret.Ed Miliband,the leader of the Labour Party,has promised a crackdown on"zero-hours contracts"if he wins the next election.The government has launched a con8ultation.Zero-hours contracts allow finns to employ workers for as few or as many hours as they need,with no prior notice.In theory,at least,people can refuse work.Fully l.4m jobs were based on these contracts in January 2014,according to the Office for National Statistics.That is just 4%of the total,but the share rises to a quarter in the hospitality business.The contracts are useful for finns with unstable pattems of demand,such as hotels and restauranLs.Ihey have also helped firms to expand during the recovery-allowing them to test new business lines before hiring permanem stafir,who would be more costly to make redundani if things went wrong.Flexibility suits some workers,too.According to one survey,47%of those employed on zerohours conUacts were content to have no nunimum contracted hours.Many of these workers are in full-time education.The ability to tum down work is important to students,who want to revise at this time of year.Pensioners keen for a liLtle extra income can often live with the uncertainty of not having guaranteed hours.Yet that leaves more than a quarter of workers on zero-hours contracts who say they are unhappy wirh their condirions.Some of this is cyclical.During recessions,a dearth of permanent positions forces people into jobs with no contracted hours even if they do not want them.Underemployment is pfuticularly prevalent among these workers,35%of whom would like more hours compared with 12qo in offier jobs.As the economy recovers,many should be able to renegotiate their contracts or find permanent jobs.But the recovery will not cause unwanted zero-hours contracts to disappear.Some workers will never have much negoLiating power:they are constrained by geography,family commitments and lack of competition for their skills among a small number of big employers.Zero-hours contracts make it easier for employers to abuse their labour-market power.Some use them to avoid statutory obligations such as sick and matenuty pay.Workers are penalised for not being available when requested.And some contracts contain exclusivity clauses which prevent workers from taking additional jobs.These can harm other employers as well as workers,and actually reduce labour market flexibility.That,at least,is worth doing away with.Zero-hours contracts may allow employers to_____A.satisfy their needB.violate legal provisionC.avoid legal punishmentD.fulfill their responsibility
选项
A.satisfy their need
B.violate legal provision
C.avoid legal punishment
D.fulfill their responsibility
答案
B
解析
细节题。定位到最后一段第三至五行:Zero-hours contracts make it easier for employers to abuse their labour-market power.Some use them to avoid statutory obligations such as sick and maternity pay.其中zero-hours contracts为原词复现,make it easier for employers to=allow employers to;故答案来自to后面的内容,答案关键有两处,一是abuse their labour-market power“滥用劳动市场的权力”,二是to avoid statutory obligations“避开法定义务”。选项[A]satisfy their need“满足他们的需求”;[B]violate legal provision“违反法律规定”;[C]avoid legal punishment“避免法律惩罚”;[D]fulfill their responsibility“履行他们的义务”。与答案句最接近的选项为[B],“违反法律规定”虽然不能完全等同,但比较接近“避开法定义务”。许多法定的义务如果我们刻意避免,本身就是一种违反。[B]虽然不算完美答案,但属于最佳答案。在答题过程中,我们在很大程度上都是寻找最佳答案。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/xueli/2700580.html
本试题收录于:
英语二研究生题库研究生入学分类
英语二研究生
研究生入学
相关试题推荐
Text2Britain'sflexiblelabourmarket
Text2Britain'sflexiblelabourmarket
Text2Britain'sflexiblelabourmarket
Text2Britain'sflexiblelabourmarket
Text4Britain'sprivateschoolsareone
Text4Britain'sprivateschoolsareone
Text4Britain'sprivateschoolsareone
Text4Britain'sprivateschoolsareone
Text2Farfromjoiningthelabourforce
Text2Britain'sflexiblelabourmarket
随机试题
PetersonTurbines500M
Goodmorning,ladiesandgentlemen!Goodnewsforyou!Anewafter-schoolch
CreativeJusticeThrowingcriminalsinj
[originaltext]W:WhatdoyouthinkofTV?Ithinkitisafalsegod,adangerou
TheeconomyintheLatinAmericanandCaribbeanregiongrewby______lastyear.
视频通道传输参数色度/亮度增益不等的标准值为()。A.±1% B.±3%
主要不良反应有高血压、肝肾毒性的DMARDs是A.氯喹 B.环孢素 C.硫唑
(2010年真题)某公司生产所需的零件全部通过外购取得,公司根据扩展的经济订货量
企业出售、转让、报废固定资产或发生固定资产毁损,应当将处置收入扣除账面价值和相关
某公路某段路基采用路堤填筑常用的方法,按照层次,逐层向上填筑,则它采用的是()
最新回复
(
0
)