首页
登录
从业资格
Passage 2 Americans today don′t place a
Passage 2 Americans today don′t place a
题库
2022-08-02
86
问题
Passage 2Americans today don′t place a very high value on intellect. Our heroes are athletes,entertainers, and entrepreneurs, not scholars. Even our schools are where we send our children to geta practical education--not to pursue knowledge for the sake of knowledge. Symptoms of pervasiveanti-intellectualism in our schools aren′t difficult to fred."Schools have always been in a society where practical is more important than intellectual,"says education writer Diane Ravitch."Schools could be a counterbalance." Ravitch′s latest book,Left Back: A Century of Failed School Reforms, traces the roots of anti-intellectualism in ourschools, concluding they are anything but a counterbalance to the American distaste for intellectualpursuits.But they could and should be. Encouraging kids to reject the life of the mind leaves themvulnerable to exploitation and control. Without the ability to think critically, to defend their ideasand understand the ideas of others, they cannot fully participate in our democracy. Continuing alongthis path, says writer Earl Shorris, "We will become a second-rate country. We will have a less civilsociety.""Intellect is resented as a form of power or privilege," writes historian and professor RichardHofstadter in Anti-Intellectualism in American Life, a Pulitzer-Prize winning book on the roots ofanti-intellectualism in uspolitics, religion, and education. From the beginning of our history, saysHofstadter, our democratic and populist urges have driven us to reject anything that smells of elitism.Practicality, common sense, and native intelligence have been considered more noble qualities thananything you could learn from a book.Ralph Waldo Emerson and other Transcendentalist philosophers thought schooling andrigorous book learning put unnatural restraints on children: "We are shut up in schools and collegerecitation rooms for 10 or 15 years and come out at last with a bellyful of words and do not know athing." Mark Twain′ s Huckleberry Finn exemplified American anti-intellectualism. Its hero avoidsbeing civilized--going to school and learning to read--so he can preserve his innate goodness.Intellect, according to Hofstadter, is different from native intelligence, a quality we reluctantlyadmire. Intellect is the critical, creative, and contemplative side of the mind. Intelligence seeks tograsp, manipulate, re-order, and adjust, while intellect examines, ponders, wonders, theorizes,criticizes and imagines.School remains a place where intellect is mistrusted. Hofstadter says our country′ s educationalsystem is in the grips of people who "joyfully and militantly proclaim their hostility to intellect andtheir eagerness to identify with children who show the least intellectual promise."What does the author think of intellectA.It is second to intelligence.B.It evolves from common sense.C.It is to be pursued.D.It underlies power.
选项
A.It is second to intelligence.
B.It evolves from common sense.
C.It is to be pursued.
D.It underlies power.
答案
C
解析
主旨题。根据全文分析,第一段作者说今天的美国人不很看重才智,第二段引用教育学作家戴安娜·莱维西的观点来说明这一点,第三段作者表明自己的态度:鼓励孩子们排斥精神生活使得他们极易被剥削和控制。不能批判地思考、捍卫自己的思想、理解他人的观点,他们就不能充分地参与我们的民主。而且引用作家厄尔·绍利斯的话来说明如果不这么做,国家将“沦为二流国家”。至此.可以看出作者是支持才智的.故正确答案为C。
转载请注明原文地址:http://tihaiku.com/congyezige/1879420.html
本试题收录于:
中学英语学科知识与教学能力题库教师资格笔试分类
中学英语学科知识与教学能力
教师资格笔试
相关试题推荐
请阅读Passage1,完成小题。 Passage1Ofallthe
请阅读Passage1,完成小题。 Passage1Ofallthe
Itcanbeconcludedfromthepassagethat
Howdoestheauthororganizethepassage
Accordingtothepassage,wecangetthat
Americanstodaydon'tplaceaveryhigh
Americanstodaydon'tplaceaveryhigh
Passage1 Inatraditionalclassroom,
Passage1 Inatraditionalclassroom,
ThenumberofAmericanswhoreadbooksh
随机试题
Lily:Hi,Jim!Howwasyourparty?Jim:It’swonderful!【D8】______Lily:I’msor
LIZARD:REPTILE::A、daisy:daffodilB、professor:academyC、officer:armyD、violet:f
Lowwages,chronicunemploymentandunderemploymentleadtolowincome,lack
[originaltext]M:Betty,fancyseeingyouhere.Ididn’tknowyoutookthesubwa
A.苯巴比妥钠 B.硫喷妥钠 C.氯胺酮 D.丙泊酚 E.依托咪酯控制局
下列小儿急性肠套叠的治疗措施中,错误的是A.禁食、胃肠减压 B.补液,纠正体液
患者,男性,42岁。胃十二指肠溃疡急性穿孔后大量呕血,入院后给予静脉输注库存血1
国家统计调查项目、部门统计调查项目、地方统计调查项目应当明确分工,互相衔接,不得
国家工作人员甲听到有人敲门,开门后有人扔进一个包就跑。甲发现包内有20万元现金,
男,62岁,近4年来动作缓慢、始动及停步或转弯时困难,逐渐出现走路慌张不稳,无外
最新回复
(
0
)