首页
登录
职称英语
Ever since news of widespread food recalls caused by a carcinogenic dye broke, t
Ever since news of widespread food recalls caused by a carcinogenic dye broke, t
游客
2025-07-27
18
管理
问题
Ever since news of widespread food recalls caused by a carcinogenic dye broke, there has been confusion over possible links to the country of the same name, but Sudan officials say there is no connection whatever.
Sudan 1 is a red industrial dye that has been found in some chilli powder, but was banned in food products across the European Union (EU) in July 2003.
Since the ban was put in place, EU officials have been striving to remove some food products from the shelves. So far 580 products have been recalled. Last week Sudan’s Embassy in the United Kingdom asked the Food Standards Agency (FSA) for clarification of the origin of the dye’s name.
Omaima Mahmoud A1 Sharief, a press official at Sudan’s Embassy in China, explained the purpose of the inquiry was to clear up any misunderstanding over links between the country and the poisonous dye.
"We want to keep an eye on every detail and avoid any misunderstanding there," she said. "Our embassy to Britain asked them how the dye got that name and whether the dye had something to do with our country. But they told us there was no relationship."
The FSA, an independent food-security watchdog in Britain, received a letter from the Sudan’s Embassy last week.
"They asked us why the dye is named Sudan, however, we also do not know how it got the name," she said. "People found the dye in 1883 and gave it the name. Nobody knows the reason, and we cannot give any explanation before we find out."
Sudan dyes, which include Sudan 1 to 4, are red dyes used for coloring solvents, oils, waxes, petrol, and shoe and floor polishes. They are classified as carcinogens by the International Agency for Research on Cancer.
选项
A、Causing cancer.
B、Having side effects.
C、Containing poison.
D、Poisonous.
答案
A
解析
词义猜测题。题干问:“第一段中划线词的意思是什么?”根据文章最后一句They are classified as carcinogens by the International Agency for Research on Cancer.可知这个词与癌症有关,故可推知carcinogenic意为“致癌的”。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4178995.html
相关试题推荐
【B1】[br]【B7】A、excuseB、ideaC、causeD、answerA根据经理说话的语气,显然很生气。根据史密斯下面的回答,这里经理要
Eversincenewsofwidespreadfoodrecallscausedbyacarcinogenicdyebroke,t
Afiremandiscoveredthe______ofthefire.A、truthB、reasonC、causeD、factC
Afiremandiscoveredthe______ofthefire.A、truthB、reasonC、causeD、factC本题考查词
Whathascausedthetrouble?A、Thewomandoesn’tknowyet.B、Hewasburntbyboil
Thestormin______earlysummercaused______heavydamagetothecropsreadytobe
Afiremandiscoveredthe______ofthefire.A、truthB、reasonC、causeD、factC本题考查词
随机试题
Walking,ifyoudoitvigorouslyenough,istheoverallbestexerciseforre
我国煤矿井下作业环境复杂,涌水事故经常发生。煤矿井下涌水最大的特点是()。A
A.半夏 B.瓜蒌 C.白芥子 D.川贝母 E.桔梗痰热咳嗽,宜选
A.面白浮肿 B.面色苍黄 C.面黄虚浮 D.面目黄而鲜明 E.面目黄而
下列选项中,影响利润表中净利润的因素是()。A、提取任意盈余公积 B、分配
A.不得超过7日用量B.不得超过5日用量C.不得超过3日用量D.开具当日有效E.
一切感觉都很重要,但是与视觉、听觉等感觉不同,触觉不能提供多少“有用的信息”。我
弗洛伊德学说在咨询心理学历史上属于()。 A行为学派B认知学派C动力
农产品需求是指消费者在一定时期内,对各种农产品( )的需要。A.最高水平 B
以取得资产时实际发生的成本作为资产的入账价值,其所采用的会计计量基础是(
最新回复
(
0
)