首页
登录
职称英语
Can you believe it? There’s a world paper shortage. There’s a national bottl
Can you believe it? There’s a world paper shortage. There’s a national bottl
游客
2025-07-26
24
管理
问题
Can you believe it? There’s a world paper shortage. There’s a national bottle shortage, and we’re running out of raw materials like timber and tin -- or so the papers say. Well, I’ve just emptied my shopping basket after my weekly shopping trip and it was full of things made from these scarce materials. Half of what I’d bought I threw away at once; all those unnecessary paper bags, plastic bags, fresh wrapping paper and old newspapers they put the food in nowadays.
Modern packaging makes shopping cleaner and more convenient, but at what cost? Every time you throw away a paper bag you’re throwing away part of a tree -- and trees don’t grow overnight! At this rate there soon won’t be any trees left, and then what shall we do?
Perhaps we’ll learn to do what my mother did. She used to keep a store of paper bags in a kitchen drawer and use them again and again for her shopping. Most goods were sold loose in those days. And the shopkeeper weighed out the amount you wanted. Of course, liquid goods have always been sold in bottles or cans, but why can’t we use these containers more than once? If we re-use all our bottles we would save on the raw materials and energy needed to make new ones. At the moment 90% of our rubbish is just dumped. It’s time we started to think seriously about the growing shortage of raw materials in the world today. [br] What does the author want us to do?
选项
A、He asks for an awareness of the shortage of raw materials.
B、He wants us to use paper bags again and again.
C、He wants us to buy liquid goods.
D、He wants us to re-use all our bottles.
答案
A
解析
本题为概括题。文章最后一句“It’s time we started to think seriously about the growing shortage of raw materials in the world today”清楚地 说明作者对读者的希望,就是认真对待日益严重的原材料匮乏的问题, 避免浪费。因此[A]选项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4176639.html
相关试题推荐
Canyoubelieveit?There’saworldpapershortage.There’sanationalbottl
Canyoubelieveit?There’saworldpapershortage.There’sanationalbottl
假设你是李明。你所在的城市将举办一个国际民间艺术节(InternationalFolkArtFestival),需招聘能用英语交流的工作人员。请根据以下要
WhatdoyousupposeMarydidthedaybefore?[originaltext]M:Doyoubelievein
Myfatherbelievedthatthereweremysteriousforces(神秘的力量)atworkinthe
Myfatherbelievedthatthereweremysteriousforces(神秘的力量)atworkinthe
Myfatherbelievedthatthereweremysteriousforces(神秘的力量)atworkinthe
Myfatherbelievedthatthereweremysteriousforces(神秘的力量)atworkinthe
Myfatherbelievedthatthereweremysteriousforces(神秘的力量)atworkinthe
Myfatherbelievedthatthereweremysteriousforces(神秘的力量)atworkinthe
随机试题
•Readthefollowingtext.•Arethesentences16-22“right”or“wrong”?I
Withgoodreasonsheiscalledafool.A、Withgoodreasonsishecalledafool.B
Foxesandfarmershavenevergotonwell.Thesesmalldog-likeanimalshave
A
设备的技术寿命是指设备从开始使用至( )所经历的时间。A.设备因物理、化学作用
先天性心脏病右向左分流型最明显的外观特征是A.心脏杂音 B.发育迟缓 C.持
下列关于公路工程的事故处理“四不放过”原则的叙述,有误的是()A.广大群众没有受
妊娠期妇女便秘的护理措施应除处A.排便时尽量保持体位舒适 B.多饮水 C.适
某单位举办员工运动会,员工总人数不超过50人,若是所有员工站成一行,男员工与女员
(2019年真题)
最新回复
(
0
)