首页
登录
职称英语
At first, I thought it was just useless e-mails. It was the end of the weeke
At first, I thought it was just useless e-mails. It was the end of the weeke
游客
2025-07-25
15
管理
问题
At first, I thought it was just useless e-mails. It was the end of the weekend and I hadn’t checked my e-mails since late Friday afternoon. There was a long list of messages. Some I removed without reading. Others were from friends — I saved those to read later when I had more time.
One stood out from the rest for two reasons. The first was the name, Maher Nawaf, which I didn’t recognize. The second was the subject line: "pleas papers". Clearly, the e-mail was from someone who did not have a complete mastery of the English language. The message was from an Iraqi, a university research scientist in Mosul who wanted permission to reprint a research paper I had written As a scientist, I’m used to getting these kinds of requests; it’s part of the give and take among researchers that I especially like. I wrote back the next day, asking for more information about the type of work he was doing. I also wished him and his family best for their safety and well-being during this dangerous time in his land.
A couple of days later, his reply appeared in my inbox It read, in part: "Hi dear Dr. I’m very happy to hear good news from you and your help, also I’d like to thank you for your feelings towards me and my family ... thank you very much for help I want to tell you that I’m ready to help you in Mosul University/Iraq if you need that."
Maher also explained in his broken English that he was interested in a paper I’d written on the use of lactobacillus acidophilus (a healthy product that can be found in yogurt(酸奶) and other foods). It was his hope that he could use my findings to help find a treatment for gastrointestinal(消化系统) illness. He signed off: "Warmest regards to you and lovely family. "
Despite his difficulty with the language, he had painted a picture for me that was far more than a simple request for information. The humanity displayed(流露出的) in his message made me want to both smile and cry. [br] What can we infer from the text?
选项
A、The author of the text is a language teacher.
B、Iraqi people are much happier now than before.
C、The Internet can bring people closer to each other.
D、Even knowing a little English can help you learn a lot.
答案
C
解析
分析推理题。通读全文可知,作者从一位伊拉克科学家发邮件要求翻印其论文入手,叙述了他们之间的邮件交流过程,但其重心即短文主旨并没有停留在这件事情的表面上,而是抒发了“在动荡的伊拉克,仍有科学家满怀博爱”这样一种感慨,最后一段才是作者真正的写作目的。将选项与原文对照可知,“作者是一名语言教师”([A]项)与第二段第六句中As a scientist不符;“如今伊拉克人民比过去幸福得多”在原文中找不到出处,并且也与常识不符;“懂一点儿英语就能帮你学到许多知识”更是显然不对。只有“互联网能让人们的心更近”([C]项)可由原文合理推知,也与短文主旨大致相符,故该项就是正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4175778.html
相关试题推荐
______secondthoughtsI’mquitecontenttostayforthetimebeing.A、AtB、OnC、I
Althoughthewomen’srightsmovementintheUnitedStatesisthoughtofasarec
Althoughthewomen’srightsmovementintheUnitedStatesisthoughtofasarec
Althoughthewomen’srightsmovementintheUnitedStatesisthoughtofasarec
IfeelveryexcitedatthethoughtthatinanotherweekIshallbewithyou
IfeelveryexcitedatthethoughtthatinanotherweekIshallbewithyou
IfeelveryexcitedatthethoughtthatinanotherweekIshallbewithyou
______inthought,healmostranintothecarinfrontofhim.A、LosingB、Having
600//ooofthose______intheresearchthoughtthenoiselevelsofthetraffic
Atfirst,Ithoughtitwasjustuselesse-mails.Itwastheendoftheweeke
随机试题
Somemarriagesseemtocollapsesosuddenlythatyou’dneedacrystalballt
A.grimyB.assumedC.derivesD.emergesE.approveF.turnedG.buriedH.publ
[originaltext]WelcometoEverglade’sNationalPark.(30)TheEvergladeis
抗震规范规定了有抗震设防要求的钢筋混凝土结构高层建筑柱子轴压比限值,这是为了(
10个月婴儿,腹泻蛋花汤样大便1天,在静脉输注3:2:1溶液过程中,忽然出现
内部控制管理职能部门与风险合规部门是内部控制的()防线。A.第二道 B.第四道
约翰.格利和爱德华.肖在20世纪50年代提出了( ),揭示了金融与实体经济之间
低塑性混凝土宜在浇筑完毕后应立即进行( )养护。 A、喷雾 B、洒水
在上体育课时脚不慎扭伤,下列做法最好的是( )。 A.马上用热水袋热敷
反映员工对工作喜欢或不喜欢的情感或情绪体验的工作态度指标,称为()。A.情感承
最新回复
(
0
)