首页
登录
职称英语
My interest in Chinese food started years ago, when I was a young reporter f
My interest in Chinese food started years ago, when I was a young reporter f
游客
2025-07-17
24
管理
问题
My interest in Chinese food started years ago, when I was a young reporter for the Washington Post. Our office wasn’t far from Chinatown, where I found some very good Chinese restaurants.
The first time I ever ate Chinese food I loved it. I noticed the fresh taste of the meat and vegetables. When I learned more about the food, 1 began to understand why it has this special feature.
Many years ago, China had an energy crisis (危机) because it lost much of its wood due to overpopulation and poor management of its forests. This loss was very bad for the country, of course, but it turned out to be very good for the food. Wood became very expensive and hard to get, so the Chinese had to either find a substitute (替代物) for their valuable wood, or learn how to use it better. There weren’t any substitutes so people found ways to
economize
.
In order to economize in cooking, they had to use very little wood. So they started cutting their meat and vegetables into small pieces before they put them in the hot oil. That way, the food cooked faster and they saved their fuel. The food prepared in this way kept its fresh flavor(味道)—and it’s this flavor that attracts people from other countries to the art of Chinese cooking. [br] It can be inferred from the text that before the energy crisis Chinese food______.
选项
A、was cooked in rather large pieces
B、was cooked in water but not oil
C、didn’t taste good
D、didn’t look fresh
答案
A
解析
推理题。题干意为“通过文章,我们可以推断出在能源危机出现之前,中餐——。”第三段提到由于能源危机,木材短缺,人们开始想办法节省木材。根据最后一段第二句“So they started cutting their meat and vegetables into small pieces before they put them in the hot oil.”可知,他们开始把肉和蔬菜切成小块,然后再放到热油里。由此可以推测,在能源危机出现之前,由于木材充足,人们不用节省,所以会将食材切成大块来烹饪。故A为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4165791.html
相关试题推荐
Weateinthe______restaurant.A、unusualnewChineseB、ChinesenewunusualC、new
DosethewomanlikeChinesefood?[br][originaltext]M:DoyoulikeChinesefoo
John:Mary,I’mlookingforsomething【K1】______(interest)toread.Anysuggestion
John:Mary,I’mlookingforsomething【K1】______(interest)toread.Anysuggestion
John:Mary,I’mlookingforsomething【K1】______(interest)toread.Anysuggestion
John:Mary,I’mlookingforsomething【K1】______(interest)toread.Anysuggestion
John:Mary,I’mlookingforsomething【K1】______(interest)toread.Anysuggestion
John:Mary,I’mlookingforsomething【K1】______(interest)toread.Anysuggestion
Ibecameinterestedinwritingatanearlyage.Sowhenmyfourth-gradeteac
Ibecameinterestedinwritingatanearlyage.Sowhenmyfourth-gradeteac
随机试题
【S1】[br]【S5】but→and用词不当。由句意知,在新发明的迅速扩张阶段,会出现一个全新的行业生产该新产品,服务于该产品。所以二者是递进关系,并非转
Manypeoplecondemntheverythinfashionmodelswhoareconsideredtohave
[originaltext]Wearenowlivinginaworldinwhichrobotsaretakingover
Theromanticimageofthetrustypostman,deliveringletterstothefarthest
GeneticallyModified(转基因的)cropsareeverywhere.ItseemseveninEurop
Inthissection,youaregoingtoreadapassagewithtenstatementsattachedto
制订筛检计划时,要明确目的,估计效果,不要浪费卫生资源,不给患者和社会带来压力。
海又称为“大海”,是指与“大洋”相连接的大面积咸水区域,即大洋的边缘部分。以下不
阅读下面文段,回答问题 玉不琢,不成器;人不学,不知道。——《学记》下列选项中
治疗疼痛的常用处方药有A.阿司匹林 B.塞来昔布 C.氢溴酸山莨菪碱 D.
最新回复
(
0
)