首页
登录
职称英语
[originaltext] The inter-bank market is important because through banks’ len
[originaltext] The inter-bank market is important because through banks’ len
游客
2025-06-19
41
管理
问题
The inter-bank market is important because through banks’ lending and borrowing, a short-term interest rate can be determined. This interest rate indicates the marginal cost of acquiring short-term liquidity needed by banks in the money market. Thus, the lending is usually for short-term liquidity needs which is usually overnight. Some lending transactions may be arranged for a longer period of time, usually up to 3 months. The inter-bank money market is well established and active in Hong Kong, with an average daily turnover of HK $38 billion in late 1991. Lenders are mostly the locally incorporated banks and major borrowers are the foreign banks that do not have adequate deposit base in local currency.
28. What can be determined through inter-bank lending and borrowing?
29. How long is the usual period of short-term liquidity needed by banks?
30. Who are the major lenders in the inter-bank market?
选项
A、One night.
B、One year.
C、Three days.
D、Three months.
答案
A
解析
录音原文提到Thus,the lending is usually for short—term liquidity needs which is usuallyovernight.因此借贷通常用来满足短期流动性需求,通常是隔夜借贷。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4125415.html
相关试题推荐
Themoneymarketisadealermarketwhere,overthetelephoneorthroughelectro
[originaltext]Banker’sacceptancesareaveryoldformofcommercialcredi
[originaltext]Banker’sacceptancesareaveryoldformofcommercialcredi
[originaltext]Banker’sacceptancesareaveryoldformofcommercialcredi
[originaltext]Attheendofthetotalaccountingperiodandafteralltrans
[originaltext]TheChinesecurrencyistheRenminbi.Chinahasmaintaineda
[originaltext]M:Somecreditcardsarecalledgoldcardsbecausetheyofferhig
[originaltext]M:Somecreditcardsarecalledgoldcardsbecausetheyofferhig
[originaltext]M:Thepapermoneyrequiredlittleefforttocarry.Ifyouneedl
[originaltext]M:Thepapermoneyrequiredlittleefforttocarry.Ifyouneedl
随机试题
Iwasahighschoolstudentthen,fromlow-income
BornonJuly31,1965,inGloucestershire,England,JoanneKathleenRowling
TheLostArtofListeningA)"Whywon’theevenlistentomyidea?""Why
TheLarsenBiceshelfcoveredmorethan3,000squarekilometersandwas(36
Rumoristhemost【C1】_____wayofspreadingstories—bypassingthemonfro
下列土工合成材料中,( )是一种基本不透水的材料。A.土工织物 B.土工膜
房地产经纪专业人员资格证书实行( )。A.注册服务制度 B.注册执业制度
重度肥胖是指体重超过同性别、同身高参照人群均值的A.10% B.20% C.
某男,85岁,动作迟缓,健忘恍惚,腰膝酸软,头晕耳鸣,齿摇发脱;舌淡红,苔白,脉
根据《招标投标法》,下列属于招标人在招标准备阶段的工作的是()。A.进行市
最新回复
(
0
)