首页
登录
职称英语
1 The National Finance Section announced today that it is lowering the..........
1 The National Finance Section announced today that it is lowering the..........
游客
2025-06-01
21
管理
问题
1 The National Finance Section announced today that it is lowering the............on savings bonds.
2 The............point decline to 6% came as no surprise to investors.
3 The Section said it is lowering the rate on savings bonds to bring it............other market interest rates.
4 Money............are now yielding just over 5%.
5 Five-year treasury notes are trading at about..............
6 The government has been............to people buying savings bonds.
7 It’s turned out to be an expensive way to finance.............
8 The relatively generous............rate on the bonds has made them very popular in the past few months.
9 Since the beginning of August, sales have............the usual pace.
10 This week, ............buy savings bonds intensified.
11 It is reported that the Section was going to............any day.
12 Savings bonds bought before tomorrow will still yield............. [br]
Part One. Questions 1 to 12.
You will hear a report in brief about the lowering of the interest rates.
As you listen, for question 1 to 12, complete the notes, using up to three words or a number.
After you have listened once, replay the recording.
You now have forty-five seconds to read through the notes.
[pause]
Now listen, and complete the notes.
[pause]
Man: The National Finance Section announced today that it is lowering the guaranteed interest rate on savings bonds. ABS’s Micheal Lee reports that the 2/3 point decline to 6% came as no surprise to investors. The Section said it is lowering the rate on savings bonds to bring it in line with other market interest rates which have been falling all year. For instance, money market mutual funds are now yielding just over 5% ; five-year treasury notes are trading at about 6. 5%. So the government has been paying a premium to people buying savings bonds, and it’s turned out to be an expensive way to finance the public debt The relatively generous 7. 5% rate on the bonds has made them very popular in the past few months. Since the beginning of August, sales have been about double the usual pace. And this week, the rush to buy savings bonds intensified because of reports that the Section was going to cut the rate any day, and people wanted to lock in the old rate. Savings bonds bought before tomorrow, the day the cut goes into effect, will still yield 7. 5%. I’m Micheal Lee in Washington, D. C.
[pause]
Now listen to the recording again.
[pause]
That is the end of Part One. You now have twenty seconds to check your answers.
[pause]
选项
答案
in line with
解析
此题是针对文章细节的提问。根据题干设计,可猜测此处表达意思是降低利率是为了和别的市场如何。根据听力原文可得答案为inline with。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4099777.html
相关试题推荐
1TheNationalFinanceSectionannouncedtodaythatitisloweringthe..........
1TheNationalFinanceSectionannouncedtodaythatitisloweringthe..........
1TheNationalFinanceSectionannouncedtodaythatitisloweringthe..........
1TheNationalFinanceSectionannouncedtodaythatitisloweringthe..........
1TheNationalFinanceSectionannouncedtodaythatitisloweringthe..........
1TheNationalFinanceSectionannouncedtodaythatitisloweringthe..........
1TheNationalFinanceSectionannouncedtodaythatitisloweringthe..........
•Thepiechartshowsthehumanresourcescomponentsofaninternationalcompany
AnInternationalGroupownsseveralsubsidiariesandtwoofthemaremanufacturi
Recently,aninternationalsurveyhasbeenconductedtoinvestigateexportsofg
随机试题
A.admittedB.averageC.breakdownD.closelyE.entirelyF.excessiv
TheWorldTradeOrganizationwasestablishedin1995.It【B1】______outofth
[originaltext](22)ACathedraldedicatedtoStPaulhasoverlookedtheCityofL
北京恩济里小区住宅群体空间的规划结构方式是( )。A.成街、成坊的布置 B.
Sometimesthestudentmaybeaskedtowr
A.凉血退蒸,清肺降火 B.凉血止血,泻火解毒,安神定痉 C.凉血活血,解毒
凝胶过滤层析的层析柱其柱高与直径之比以下列哪一范围为适宜A.10:1~20:lB
( )的事故属于重大伤亡事故。A.3人以上10人以下死亡 B.10人以上30
人在每一瞬间,将心理活动选择了某些对象而忽略了另一些对象。这一特点指的是注意的(
非全日制用工的劳动者在同一单位一般平均每日工作时间不超过()小时,每周工作时间
最新回复
(
0
)