首页
登录
职称英语
● Read the following passage.● For each question 23-28, choose the correct answ
● Read the following passage.● For each question 23-28, choose the correct answ
游客
2025-05-14
45
管理
问题
● Read the following passage.
● For each question 23-28, choose the correct answer.
● Mark one letter (A, B or C) on your Answer sheet.
"GRAY-COLLAR"
For the first time, Shanghai has officially put forward the concept of "gray-collar workers", which refers to technicians with a high-level of creativity and professional skills, in order to encourage more young people to take up these neglected positions.
Twenty-five occupations with 15,000 job positions—such as digital-controlled machine operator and fashion designer—are included in the first batch of "gray collars," mainly in the digital manufacturing industry, according to the Shanghai Labor and Social Security Bureau.
Unlike either white collars like management professionals or blue-collar operation workers, gray collar is a new class of workers with a high educational background and strong practicing ability, officials said.
It is a distinct group and not a transitory class between the white and blue, officials stressed.
"The concept was put forward in accordance with Shanghai’s position as the world’s center of digital manufacturing, as well as to help solve unemployment among locals, especially youth," said Zhu Junyi, the bureau director.
According to Zhu, some 40 percent of the unemployed in the city are young people who failed to find a steady job after their graduation, which is the second biggest jobless group after middle-aged laid-off workers.
Though an increasing number of local university graduates face great job pressure, many posts, especially those for skilled technicians, are still vacant.
"Most university graduates hope to become white collar workers after graduation, which means there is a big crowd for management positions. But demand for gray collar positions is much larger than the current supply," Zhu said.
In this regard, the Shanghai Career Training and Guidance Center will launch a series of profession al training courses for locals who will become gray collars.
选项
A、high-level of creativity
B、high educational background
C、top management ability
答案
C
解析
在第一和第三段中分别谈了高水准的创造力和高等教育背景,故排除A和B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4076488.html
相关试题推荐
●Readthefollowingpassage.●Aresentences16-22“Right”or"Wrong"?Ifthe
●Readthearticleaboutcommercialbank.●Choosethecorrectwordtofilleach
●Readthetextbelowaboutacompany’sproducts.●Foreachquestion23-28,cho
Afterasharpfallin2000,companyprofitsrecoveredslightlythefollowingyea
Afterasharpfallin2000,companyprofitsrecoveredslightlythefollowingyea
Afterasharpfallin2000,companyprofitsrecoveredslightlythefollowingyea
(29)______[br](40)______A、followingB、inC、atB表示未来的某段时间要用in。
(29)______[br](30)______A、explainB、answerC、solveCsolve“解决,解答”,一直与question搭
●Lookatthequestions1-5.●Ineachquestion,whichsentenceiscorrect?●Fo
●ReadtheinformationaboutLopker.●Choosethecorrectwordtofilleachgap.
随机试题
Theshortsupplydidnotmeetthedemandthat(increase)______rapidly.hadincrea
(See)______thattheoldmanwasdying,theneighborsentforadoctorwithout
A--physicalcheck-upB--biologicalclockC--pulsera
根据网络的基本割集阵岛,可以直接推出其基本回路阵Bf反之亦然()
有关地基处理的作用,错误的是( )。A.提高地基承载力 B.提高基础刚度
下列说法有误的一项是A、《我的叔叔于勒》的作者是法国作家莫泊桑选自短篇小说集《
A. B. C. D.
中国在“十一五”期间,经济发展迅速,中国经济年均增长11.2%,远高于同期3
(2018年5月)( )亦称上门招聘,即企业现场招聘,参加加交流会等形式直接招
材料费包括()。A.材料原价 B.运杂费 C.运输损耗费 D.采购及保管
最新回复
(
0
)