首页
登录
职称英语
It is incongruous that the number of British institutions offering MBA course
It is incongruous that the number of British institutions offering MBA course
游客
2025-05-10
33
管理
问题
It is incongruous that the number of British institutions offering MBA courses should havegrown by 254 percent during a period when the economy has been sliding into deeper recession. Optimists, or those given to speed, assumptions, might think it marvelous to have such a resource of business school graduates ready for the recovery. Unfortunately, there is now much doubt about the value of the degree not least among MBA graduates themselves, suffering as they are from the effects of recession and facing the prospect of shrinking management structures.
What was taken some years ago as a ticket of certain admission to success is now being exposed to the scrutiny of cost-conscious employers who seek "can-dos" rather than "might-dos", and who feel that academia bas not been sufficiently appreciative of the needs of industry or of theemployers’ possible contribution.
It is curious, given the name of the degree, that there should be no league table for UK business schools; no unanimity about what the degree should encompass; and no agreed system of accreditation. Su rely there is something wrong. One wonders where all the tutors for this massive infusion of business expertise came from and why all this mushrooming took place.
Perhaps companies that made large investments would have been wiser to invest in already
existing managers, perched anxiously on their own internal ladders. The Institute of Management’s 1992 survey, which revealed that eighty-one per cent of managers thought they personally would be more effective if they received more training, suggests that this might be the case. There is, too, the fact that training alone does not make successful managers. They need the inherent qualifications. Of character; a degree of self-subjugation; and, above all, the ability to communicate and lead; more so now, when empowerment is a buzzword that is at least generating genuflexions, if not total conviction.
One can easily think of people, some comparatively unlettered, who are now lauded captains of industry. We may, therefore, not need to be too concerned about the fall in applications for business school places, or even the doubt about MBAs. The proliferation and subsequent questioning may have been an inevitable evolution. If the Management Charter Initiative, now exploring the introduction of a senior management qualification, is successful, there will be a powerful corrective.
We believe now that management is all about change. One hopes there will be some of that in relationship between management and science within industry, currently causing concern and which is overdue for attention. No-one doubts that we need more scientists and innovation to give us an edge in an increasingly competitive world. If scientists feel themselves undervalued and under-used, working in industrial ghettos, that is not a promising augury for the future. It seems we have to resolve these misapprehensions between science and industry. Above all, we have to make sure that management is not itself smug about its status and that it does not issue mission statements about communication without realizing that the essence of it is a dialogue. More empowerment is required and we should strive to achieve it. [br] What is the writer’s view in the reading passage?
选项
A、He believes that there are toe many MBAs
B、He believes that the degree is over-valued
C、He believes that standards are inconsistent
D、He believes that the degree has dubious value
答案
C
解析
从文中第三段可知;A,B,D三项文中提到过,但只是某些人的观点,作者并未完全赞同。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4069680.html
相关试题推荐
TheAmericansandtheBritishnotonlyspeakthesamelanguagebutalso______a
BritainoccupiedJavaduringtheNapoleonicWars.BoththeBritishandlaterthe
Theeconomicforceswhichmayaffectthenewpublicofferingofstockincludesu
ItisincongruousthatthenumberofBritishinstitutionsofferingMBAcourse
ItisincongruousthatthenumberofBritishinstitutionsofferingMBAcourse
ItisincongruousthatthenumberofBritishinstitutionsofferingMBAcourse
Inthepastmostpilotshavebeenmen,buttodaythenumberofwomen______this
I’veworkedwithhimnowoverthecourseoffouryears,Iknowhim______.A、here
ManycriticsofourBritish"publicschool"considerthatfarmorestressi
ManycriticsofourBritish"publicschool"considerthatfarmorestressi
随机试题
EducationinRussiaandtheothernewcountriesfacesespeciallydauntingobstac
[originaltext]Moderator:Helloladiesandgentleman,itgivesmegreatplea
Thegovernment’scontinuingfailuretoaddressournation’sgut-wrenchingu
下列碱基仅存在于RNA中而不存在于DNA中的是A.腺嘌呤 B.尿嘧啶 C.胸
在家庭财务现状分析过程中,信用和债务管理方面涉及的指标包括()。A.收入负债率
在五行中,土性的特性是A.生化B.滋润C.寒凉D.向下E.生长
A.糊精B.淀粉C.羧甲基淀粉钠D.硬脂酸镁E.微晶纤维素上述哪种物质在片剂生产
属于孕甾烷结构的甾体激素是A、雌性激素 B、雄性激素 C、蛋白同化激素 D
相对于次级债务,混合资本债券的资本属性更弱。()
关于不作为犯罪,下列哪些选项是正确的?()A.一般公民发现他人建筑物发生火
最新回复
(
0
)