首页
登录
职称英语
Few people would defend the Victorian attitude to children, but if you were
Few people would defend the Victorian attitude to children, but if you were
游客
2025-05-05
32
管理
问题
Few people would defend the Victorian attitude to children, but if you were a parent in those days, at least you knew where you stood: children were to be seen and not heard. Freud and company did away with all that and parents have been bewildered ever since. The child’s happiness is all-important, the psychologists say, but what about the parents’ happiness? Parents suffer continually from fear and guilt while their children gaily romp about pulling the place apart. A good "old-fashioned" spanking is out of the question: no modern child-rearing manual would permit such barbarity. The trouble is you are not allowed even to shout. Who knows what deep psychological wounds you might inflict? The poor child may never recover from the dreadful traumatic experience. So it is that parents bend over backwards to avoid giving their children complexes which a hundred years ago hadn’t even been heard of. Certainly a child needs love, and a lot of it. But the excessive permissiveness of modern parents is surely doing more harm than good.
Psychologists have succeeded in undermining parents’ confidence in their own authority. And it hasn’t taken children long to get wind of the fact. In addition to the great modern classics on childcare, there are countless articles in magazines and newspapers. With so much unsolicited advice flying about, mum and dad just don’t know what to do any more. In the end, they do nothing at all. So, from early childhood, the kids are in charge and parents’ lives are regulated according to the needs of heir offspring. When the little dears develop into teenagers, they take complete control. Lax authority over the years makes adolescent rebellion against parents all the more violent. If the young people are going to have a party, for instance, parents are asked to leave the house. Their presence merely spoils the fun. What else can the poor parents do but obey’?
Children are hardy creatures (far hardier than the psychologists would have us believe) and most of them survive the harmful influence of extreme permissiveness which is the normal condition in the modern household. But a great many do not. The spread of juvenile delinquency in our own age is largely due to parental laxity. Mother, believing that little Johnny can look after himself, is not at home when he returns from school, so little Johnny roams the streets. The dividing-line between permissiveness and sheer negligence is very fine ’indeed.
The psychologists have much to answer for. They should keep their mouths shut and let parents get on with the job. And if children are knocked about a little bit in the process, it may not really matter too much. At least this will help them to develop vigorous views of their own and give them something positive to react against. Perhaps there’s some truth in the idea that children who have had a surfeit of happiness in their childhood appear like stodgy puddings and fail to make a success of life. [br] What does the author wants to illustrate with Johnny roaming the streets?
选项
A、An instance of arbitrariness.
B、A case of juvenile delinquency.
C、An example of responsibility.
D、A prototype of classics.
答案
B
解析
题干问:“当说到小约翰在街上乱逛时,作者想要说明什么?”正确选项为B“造成青少年犯罪的实际情形”,此题考察对论点论据的判断能力,定位在第3自然段。而选项A“武断的例证”,选项C“负责任的楷模”和选项D“古典知识的原型”都不是作者举这个例子所要讲述的论点。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4062546.html
相关试题推荐
Wemusttryto______thebestofourmoralvaluesforourchildrenandgrandchi
Hisdesireto______otherpeoplehascausedtroubleinhisfamily.A、pleaseB、do
Disabledpeoplearenowabletocareformanyoftheirownneeds,______educati
Someofthesestudies(haveshown)thatalthoughsomepeoplehavetrouble(tofa
Itistheinteraction(between)people,(ratherthan)theeventsthatoccurint
Howdoesithappenthatchildrenlearntheirmothertonguesowell?Whenwe
Howdoesithappenthatchildrenlearntheirmothertonguesowell?Whenwe
Howdoesithappenthatchildrenlearntheirmothertonguesowell?Whenwe
Howdoesithappenthatchildrenlearntheirmothertonguesowell?Whenwe
Howdoesithappenthatchildrenlearntheirmothertonguesowell?Whenwe
随机试题
Thenightpassedrapidly:Iwastootiredeventodream:Ionlyonceawoket
______nothingtoeat,hehadtogotobedwithoutsupper.A、TherewasB、Itbeing
[audioFiles]audio_eufm_j05_001(20082)[/audioFiles]A、Gototheclass.B、Don’tgo
下列哪些做法是错误的?()A.某化工厂废水pH值偏低,为了保护城市下水道不被
在急性胰腺炎的发病过程中,起最重要作用的酶是A.糜蛋白酶 B.磷脂酶A C.
癫病的临床共有特征为A.易怒 B.精神失常 C.精神抑郁 D.独语 E.
A.工商行政监督管理部门的职能B.药品监督管理部门的职能C.药品批发组织的职能D
按NCCLSEP5文件进行精密度评价实验时,一般要求每天分几批测定标本A.5
下列药物为脂溶性维生素的是A.烟酸 B.肌醇 C.叶酸 D.维生素E E
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性: A.如
最新回复
(
0
)