首页
登录
职称英语
For several years,scientists have been testing a substance called interferon
For several years,scientists have been testing a substance called interferon
游客
2025-05-02
46
管理
问题
For several years,scientists have been testing a substance called interferon (干扰素),.a potential wonder drug that is proving to be effective in treating a variety of ailments,including virus infections,bacteria infections,and tumors. To date,the new drug has provoked no negative reaction of sufficient significance to discourage its use. But in spite of its success, last year only one gram Was produced in the entire world.
The reason for the scarcity lies in the structure of interferon. A species of specific protein,the interferon produced from one animal species cannot be used in treating another animal species. In other words, to treat human beings,only interferon produced by human beings may be used. The drug is produced by infecting white blood cells with a virus. Fortunately,it is so powerful that the amount given each patient per injection is very small.
Unlike antibiotics, interferon does not attack germs directly. Instead,it makes unaffected cells resistant to infection,and prevents the multiplication of viruses within cells.
As you might conclude,one of the most dramatic uses of interferon has been in the treatment of cancer. Dr. Hans Strander,research physician at Sweden’s famous Karolinska Institute,has treated more than one hundred cancer patients with the new drug. Among a group of selected patients who has undergone surgical procedures for advanced cancer, half were given interferon. The survival rate over a three-year period was 70 percent among those who were treated with interferon as compared with only 10 to 30 percent among those who have received the conventional treatments.
In the United States,a large-scale project supported by the American Cancer Society is now underway. If the experiment is successful, interferon could become one of the greatest medical discoveries of our time. [br] Interferon has not been widely used because it is_____.
选项
A、still very dangerous
B、not yet available in the United States
C、difficult to produce in large quantities
D、not effective for human beings
答案
B
解析
推理题。解题点在最后一段。文章最后提到“a large-scale project supported by the American Cancer Society is now underway.If the experiment is successful….”。据此可知,该药在美国尚在试验当中。既然是试验,自然就不可能大范围内使用了。所以正确答案是B选项。其它选项均可以在原文中找到相应的信息点,如A选项,文中未提到该药是危险的;C选项,文中没有说干扰素难以大量生产;D选项,瑞典的试验表明,与常规治疗方法相比,干扰素的治疗效果是明显的,故D项不对。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4058367.html
相关试题推荐
Scientistsare______certainthatthereisacancer—inhibitingagentintheblo
Theproblemofpollutionaswellasseveralotherissuesisgoingtobediscusse
Thenewcolleague____tohaveworkedinseveralbigcorporationsbeforehejoined
____initialrecognitionwhilestillquiteyoung.A、Mostfamousscientistsachieve
Thestudentsvisitedthemuseumandspentseveralhourswiththe____,whowasver
Ifthereisonethingscientistshavetohear,itisthatthegameisover.
Ifthereisonethingscientistshavetohear,itisthatthegameisover.
Ifthereisonethingscientistshavetohear,itisthatthegameisover.
Thepollutionquestionaswellasseveralotherissuesisgoingtobediscussed
Therearehiddenfactorswhichscientistscall"feedbackmechanisms".Noone
随机试题
Themotherflatlyrejectedmysuggestionthatshe______herdaughterthenextw
Weknowourfriendsbytheirdefects__bytheirmerits.A、thanB、intheplaceof
Having______traveledinEurope,Jackwasemployedbythetravelagencyasato
随着生活水平的提高,保健品(healthcareproducts)日益受到中国人的喜爱。人们花费大量金钱来购买能量饮料、维生素药片和美容饮品。这些保
A.肾精不足证 B.肾阳虚证 C.肾虚水泛证 D.肾气不固证 E.肾阴虚
妇女坯孕后厌食,呕恶,称为A.恶食 B.厌食 C.纳减 D.纳呆 E.恶
(2017年真题)下列关于有限合伙企业有限合伙人入伙和退伙责任的表述中,符合合伙
投资项目决策分析与评价的基本要求包括贯彻落实科学发展观、资料数据准确可靠和()
对验收不合格的检验批,()应要求施工单位进行整改,自检合格后予以复验。A.总监理
大型工程设备采购招标的特点主要包括()。A.采购标的属于加工承揽 B.对生产厂
最新回复
(
0
)