首页
登录
职称英语
In recent years many countries of the world have been faced with the problem
In recent years many countries of the world have been faced with the problem
游客
2025-04-28
42
管理
问题
In recent years many countries of the world have been faced with the problem of how to make their workers more productive. Some experts claim the answer is to make jobs more varied. But do more varied jobs lead to greater productivity? The evidence shows that while variety certainly makes the worker’ s life more enjoyable, it does not actually make him work harder. As far as increasing productivity is concerned, then, variety is not an important factor.
Other experts feel that giving the worker freedom to do his job in his own way is important. There is no doubt that this is true. The problem is that this kind of freedom cannot easily be given in the modern factory with its complicated machinery which must be used in a fixed way. Thus, although freedom of choice may be important, usually very little can be done to create it.
Another important consideration is how much a worker contributes to the product he is making. In most factories the worker sees only one small part of the product. Some car factories are now experimenting with having many small production lines rather than a large one, so that each worker contributes more to the production of the cars on his line. It would seem that not only is degree of the worker’s contribution an important factor, therefore, but it is also one we can do something about.
To what extent does more money lead to greater productivity? The workers themselves certainly think this is important. But perhaps they want more money only because the work they do is so boring. Money just lets them enjoy their spare time more. A similar argument may explain demands for shorter working hours. Perhaps if we make their jobs more interesting, they will want neither more money nor shorter working hours. [br] According to the passage, the statement that best describes the writer’s attitude is_____.
选项
A、there are no ways to make workers more productive
B、workers want more variety, freedom and money, but shorter working time and less contribution
C、variety,freedom,contribution, more money and shorter working time seem possible factors leading to greater productivity, actually they are not or they are impossible
D、it is impossible to make workers work more productively, because the work they do is so boring
答案
C
解析
本题属于推断题。第一段指出在于工作的"variety",第二段专家认为是"freedom",第三段提出有人 考虑“contribution”及“more money and shorter work hours”等,但是实际上这几种都没法提高生产力。因此,正确答案为C项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4057554.html
相关试题推荐
Inrecentyears,manyAmericansofbothsexesandvariousageshavebecomei
Inrecentyears,manyAmericansofbothsexesandvariousageshavebecomei
Inrecentyearsmanycountriesoftheworldhavebeenfacedwiththeproblem
Inrecentyearsmanycountriesoftheworldhavebeenfacedwiththeproblem
Inrecentyearsmanycountriesoftheworldhavebeenfacedwiththeproblem
Yourkindnessingiving____totheconsiderationoftheaboveproblemwillbehi
Yourkindnessingiving________totheconsiderationoftheaboveproblemwillbe
Tosurviveintheintensetradecompetitionbetweencountries,wemust________th
Recentlegalresearchindicatedthatincorrectidentificationisamajorfac
Recentlegalresearchindicatedthatincorrectidentificationisamajorfac
随机试题
【B1】[br]【B3】A、sameB、differentC、oneA因为Jim对李海非常了解,根据常识一定在同一班级。
以下不属于“风险转移”的是:A.多样化 B.套期保值 C.自保险 D.损害
男性,49岁。2小时前因饱餐后突发上腹部刀割样疼痛,并很快弥散至全腹,疼痛呈持续
女性,28岁,因停经42天,阴道点滴流血1天就诊。GP,7个月前行子宫下段
患者,37岁,平常体健,淋雨后突发寒战、高热、咳嗽、咳铁锈色痰,X线胸片示右肺中
作为标准化的高级形式,()从理论和方法方面都体现了标准化的发展,是标准化走向
阅读下列短文,从短文后各题所给的四个选项中,选出可以填人空白处的最佳选项。
MMPI包含的重复题数量是()单选A.16 B.8 C.12 D.
在安装专业措施项目清单中,吊装加固项目工作内容及包含范围为()。A:行车梁加固
在某工程单代号网络计划中,说法错误的是()。A.关键线路只有一条 B.在计划实
最新回复
(
0
)