首页
登录
职称英语
As the horizons of science have expanded, two main groups of scientists have
As the horizons of science have expanded, two main groups of scientists have
游客
2025-04-28
34
管理
问题
As the horizons of science have expanded, two main groups of scientists have emerged. One is the pure scientist; the other, the applied scientist.
The pure or theoretical scientist does original research in order to understand the basic laws of nature that govern our world. The applied scientist adapts this knowledge to practical problems. Neither is more important than the other, however, for the two groups are very much related. Some times, however, the applied scientist finds the "problem" for the theoretical scientist to work on. Let’ s take a particular problem of the aircraft industry: heat-resistant metals. Many of the metals and alloys which perform satisfactorily in a car cannot be used in a jet-propelled plane. New alloys must be used, because the jet engine operates at a much higher temperature than an automobile engine. The turbine wheel in a turbojet must withstand temperatures as high as 1,600 degrees Fahrenheit, so aircraft designers had to turn to the research metallurgist for the development of metals and alloys that would do the job in jet-propelled planes.
Dividing scientists into two groups is only one broad way of classifying them, however. When scientific knowledge was very limited, there was no need for men to specialize. Today, with the great body of scientific knowledge, scientists specialize in many different fields. Within each field, there is even further subdivision. And, with finer and finer subdivisions, the various sciences have become more and more interrelated until no one branch is entirely independent of the others. Many new specialties--geophysics and biochemistry, for example--have resulted from combining the knowledge of two or more sciences. [br] The problem discussed in the second paragraph called for ______.
选项
A、selecting the best hear-resistant metal from existing metals
B、developing a turbine wheel capable of generating hear up to 1, 600 degrees Fahrenheit
C、developing metals and alloys that would withstand terrific temperatures
D、causing the jet engine to operate at higher temperatures
答案
C
解析
第二段applied scientist发现很多在car中用得很好的金属不能忍耐飞机的高温,后来又指出aircraft designers had to...for the development of metals and alloys that would do the job in jet-propelled planes,选项C表述意思符合。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4057167.html
相关试题推荐
Comparingthetimescalesbetweenmanyfluepidemics,scientistscan____whenanot
ItriedveryhardtopersuadehimtojoinourgroupsbutImetwithflat_____.A、
Humanchoice,nottheintrinsiccontentofscience,determinestheoutcomeands
Asthehorizonsofsciencehaveexpanded,twomaingroupsofscientistshave
Asthehorizonsofsciencehaveexpanded,twomaingroupsofscientistshave
Asthehorizonsofsciencehaveexpanded,twomaingroupsofscientistshave
Asthehorizonsofsciencehaveexpanded,twomaingroupsofscientistshave
Doesmoneybuyhappiness?It’ssometimessaidthatscientistshavefoundno
Forseveralyears,scientistshavebeentestingasubstancecalledinterferon
Forseveralyears,scientistshavebeentestingasubstancecalledinterferon
随机试题
Theworld’sgreatestsportingevent,theOlympicGames,upholdstheamateuridea
Theroomisinaterriblemess;it______(肯定没打扫过).can’thavebeencleaned此句译为:这房
TimeIfyoucan【T1】______,youcanknowthetimeofday.Butnooneknow
Thelocaleducationauthoritycompiledalistof"potentialsecurityproblem
Thereisnoshortageofadjectivesonecanapplytoairlineseats:uncomfort
加快(),已成为世界各国应对能源和生态环境问题的共同选择。A.发展清洁能源
根据不同的附加条件,优先股可以分为()。 ①固定股息优先股和浮动股息优先
陶行知任育才中学的校长时,有一天他看到一位男生欲用砖头砸同学,就将其制止,并责令
某一细胞群体杀伤肿瘤细胞机制为:①通过其Ag受体识别肿瘤细胞特异Ag,在Th辅助
电信业管制的目标包括()。A.促进基本通信业务的普遍服务 B.促进有效的市场
最新回复
(
0
)