首页
登录
职称英语
Affluenza For many people, economic growth and an in
Affluenza For many people, economic growth and an in
游客
2025-04-24
284
管理
问题
Affluenza
For many people, economic growth and an increase in possessions are signs of progress, but for anti-consumer groups overconsumption and materialism are sicknesses. A recent Public Broadcasting Service corned the term affluenza, which describes consumption of material goods in a strongly negative way.
Af-flu-en-za (noun) combines two words: affluence and fluenza. According to anti-consumer and environmental fights organizations, the high consumption life styles of affluence cause people to be less happy even though they are acquiring more "things". The major negative effect on the environment is that overconsumption is depleting the world’s natural resources, anti-consumer groups argue. Furthermore, the groups observe that an artificial, ongoing and insatiable quest for things and the money to buy them has replaced the normal desire for an adequate supply of life’s necessities, community life, a stable family, and healthy relationships. For example, today’s families are replacing items much more frequently than in the past. Many Americans now treat clothing as "disposable", discarding clothes when fashion changes, and creating a boom in thrift stores, and yard sales. The U.S.A.’s largest export is now used clothes. About 2.5 million tons of unfashionable old clothes and rags are sold to Third World countries every year. [br] In the word "affluenza" is implied the meaning that ______.
选项
A、too much money is a disaster
B、a life of affluence is like a fluenza
C、overconsumption is like an epidemic brought by affluence
D、affluence is a negative thing
答案
C
解析
本题的依据句是第二段的第一句“Af-fiu-en-za (noun) combines two words: affluence and fluenza.”从中可知,affluenza含有affluence富足,和fluenza流感之意,体现了太过富足会带来如同流行性疾病一般的后果,因此C项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4051023.html
相关试题推荐
TheCommercialRevolutionwasnotconfined,ofcourse,tothegrowthoftr
Hisdesireto______otherpeoplehascausedtroubleinhisfamily.A、pleaseB、do
ManypeoplewhohavenotvisitedBritaincallalltheinhabitantsEnglish,f
ManypeoplewhohavenotvisitedBritaincallalltheinhabitantsEnglish,f
ManypeoplewhohavenotvisitedBritaincallalltheinhabitantsEnglish,f
ManypeoplewhohavenotvisitedBritaincallalltheinhabitantsEnglish,f
ManypeoplewhohavenotvisitedBritaincallalltheinhabitantsEnglish,f
ManypeoplewhohavenotvisitedBritaincallalltheinhabitantsEnglish,f
ManypeoplewhohavenotvisitedBritaincallalltheinhabitantsEnglish,f
ManypeoplewhohavenotvisitedBritaincallalltheinhabitantsEnglish,f
随机试题
Thetimetheone-daycoursebeganwas______.[br]ThetrainfarefromLondont
Anewlookatanasteroidorbitingthesunshowsitcouldpossiblysmashinto
SpeakerA:Areyoufeelingbetternow?SpeakerB:______.A、Well,nottoobetter
【S1】[br]【S9】D空格所在句首的But起到提示作用,上一句提到有了钱的刺激,学生出勤率就增高,句中的too...to...表示否定概念,因此这里应选
急性胰腺炎急性期营养支持的方法应选( )。A.清流 B.中心静脉营养 C.
下列较不易发生继发龋情况的是A.保留部分软龋间接盖髓充填 B.邻面洞的侧壁保留
思想品德课程的根本性质是( ),它也是本课程的灵魂,决定着课程的方向,规定着课程
2020年6月23日9时43分,我国在西昌卫星发射中心用长征三号乙运载火箭,成功
某钢铁厂新建一座110/10kV变电所,其两回110kV进线,分别引自不同的系统
根据《环境影响评价技术导则土壤环境(试行)》,关于土壤环境现状调查评价范围的说法
最新回复
(
0
)