首页
登录
职称英语
In recent years many countries of the world have been faced with the problem
In recent years many countries of the world have been faced with the problem
游客
2025-04-21
55
管理
问题
In recent years many countries of the world have been faced with the problem of how to make their workers more productive. Some experts claim the answer is to make jobs more varied. But do more varied jobs lead to greater productivity? The evidence shows that while variety certainly makes the worker’s life more enjoyable, it does not actually make him work harder. As far as increasing productivity is concerned, then, variety is not an important factor.
Other experts feel that giving the worker freedom to do his job in his own way is important. There is no doubt that this is true. The problem is that this kind of freedom cannot easily be given in the modem factory with its complicated machinery which must be used in a fixed way. Thus, although freedom of choice may be important, usually very little can be done to create it.
Another important consideration is how much a worker contributes to the product he is making. In most factories the worker sees only one small part of the produce Some car factories are now experimenting with having many small production lines rather than a large one, so that each worker contributes more to the production of the cars on his line. It would seem that not only is degree of the worker’s contribution an important factor, therefore, but it is also one we can do something about.
To what extent does more money lead to greater productivity? The workers themselves certainly think this is important. But perhaps they want more money only because the work they do is so boring. Money just lets them enjoy their spare time more. A similar argument may explain demands for shorter working hours. Perhaps if we make their jobs more interesting, they will want neither more money nor shorter working hours. [br] According to the passage, the statement that best describes the writer’s attitude is ______.
选项
A、there are no ways to make workers more productive
B、workers want more variety, freedom and money, but shorter working time and less contribution
C、variety, freedom, contribution, more money and shorter working time seem possible factors leading to greater productivity, actually they are not or they are impossible
D、it is impossible to make workers work more productively, because the work they do is so boring
答案
C
解析
本题属于推断题。第一段指出在于工作的variety,第二段专家认为是freedom,第三段提出有人 考虑contribution及more money and shorter work hours等,但是实际上这几种都没法提高生产力。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4047514.html
相关试题推荐
Thebraindrainofexpertsawayfromdevelopingcountrieswillgreatlyinfluence
Inrecentyearsmanycountriesoftheworldhavebeenfacedwiththeproblem
Inrecentyearsmanycountriesoftheworldhavebeenfacedwiththeproblem
Itdidn’thappenovernightTheproblemofpollutedairhasbeenfesteringfo
Thetwocountrieswerefightingseverelyto______everyinchoftheland.A、inte
Onehundredcountriesrepresenting4.5billionpeoplehavesignedtheglobal
IntheUnitedStatesandinmany【51】countriesaroundtheworld,therearefo
IntheUnitedStatesandinmany【51】countriesaroundtheworld,therearefo
IntheUnitedStatesandinmany【51】countriesaroundtheworld,therearefo
IntheUnitedStatesandinmany【51】countriesaroundtheworld,therearefo
随机试题
Itisnotuncommonforthere______problemsofcommunicationbetweentheoldan
[originaltext]SpeakingattheBritishScienceFestivalonTuesday,ProfKel
Achildwhohasoncebeenpleasedwithatalelikes,asarule,tohaveitre
2015年3月26日,也门安全局势突然恶化,600多名中国公民受困也门。3月26
IPPON的上层是(),这种方式可更加充分地利用网络资源,容易实现系统带宽的动态
处方中缩写词“q.6h”的含义为A:每天6次 B:每6天1次 C:每小时6次
婴幼儿长期偏食可导致<P>A.铁利用障碍<br>B.铁转运障碍<br>C.铁排泄
A.如图所示 B.如图所示 C.如图所示 D.如图所
存储128个24×24点阵汉字字形所需的存储容量是()。A.16KB B.51
某公司为了提高员工的工作效率,公司高层决定通过工作研究的方法来提高员工的作业能力
最新回复
(
0
)