首页
登录
职称英语
He built a hut on a piece of rough land near a rock fall. In the wet season
He built a hut on a piece of rough land near a rock fall. In the wet season
游客
2025-04-20
24
管理
问题
He built a hut on a piece of rough land near a rock fall. In the wet season there was a plentiful stream, and ever the years he encouraged the dry forest to surround him with a thick screen. The greener it became the easier it was to forget the outside. In time Melio (not without some terrible mistakes) learnt how to live in spite of the difficulties up on that mountain shelf.
His only neighbors were a family group of Parakana Indians who, for reasons known only to themselves, took a liking to Melio. Their Chief never looked closely at Melio and said to himself that this white man was as mad as a snake which chews off its own tail. The Parkanas taught Melio to catch fish with the help of a wild plant which made them senseless in the stream. It gave off a powerful drug when shaken violently through the water. They showed him how to hunt by laying traps and digging. In time Melio’s piece of land became a regular farm. He had wild birds, fat long-legged ones and thin nearly featherless chickens, and his corn and salted fish was enough to keep him stocked up through the wet season.
The Parakanas were always around him. He’d never admit it but he could feel that the trees were like the bars of a prison: they were watching him. It was as if he was there by courtesy of the Chief. When they came to him, the Indians never entered his house with its steeply sloping roof of dried grass and leaves. They had a delicate way of behaving. They showed themselves by standing in the shade of the trees at the clearing’s edge. He was expected to cross the chicken strip towards them. Then they had a curious but charming habit of taking a pace back from him, just one odd step backwards into their green corridors. Melio never could persuade them to come any closer.
The group guessed at Melio’s hatred for his civilized brothers in the towns far away. They knew Melio would never invite any more white men up here. This pleased the Parakanas. It meant that traders looking for rubber and jewels would never reach them. Their Melio would see to that. They were safe with this man and his hatred. [br] It can be concluded from the passage that the place described by the author was
选项
A、far removed from civilization
B、impossible to cultivate
C、the home of Melio’s Indian relatives
D、wet all the year round
答案
A
解析
推理题。通过文章内容可知,文章所描述的地方是一个印第安部落,这里还保留着原始的生活方式。所以,答案是A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4046234.html
相关试题推荐
Duringthesummerholidayseasonitisdifficulttofinda(n)_____roomintheho
Hebuiltahutonapieceofroughlandneararockfall.Inthewetseason
Hebuiltahutonapieceofroughlandneararockfall.Inthewetseason
Hebuiltahutonapieceofroughlandneararockfall.Inthewetseason
Hebuiltahutonapieceofroughlandneararockfall.Inthewetseason
Hebuiltahutonapieceofroughlandneararockfall.Inthewetseason
Experimentssuggestthatseasonofbirthdramaticallyaffectsthespeed______the
Duringthesummerholidayseasonthereareno______roomsinthisseasidehotel.A
Inthebusyholidayseason,extrabusesareprovidedto______theexistingservic
ThereismuchIenjoyaboutthechangingseasons,butmyfavoritetimeisthe___
随机试题
Toomanyvulnerablechild-freeadultsarebeingruthlessly(无情的)manipulated
TheSixthSenseWhenyouwereachild,didyoueverwond
[originaltext]Interviewer(M)LisaDrayer(W)Now,listentoPartOneoftheinter
银行业金融机构的监管机构提交行政许可申请时,如申请材料不齐全或不符合固定要求,应
下列关于定金的说法,正确的是()。A.定金,是指为确保合同履行,当事人一方在
关于母乳发生乳头皲裂的常见原因是A.催乳激素 B.催产素 C.哺乳方法不当
患者,女性,56岁,子宫肌瘤切除术后肠胀气。为排除肠道积气,减轻腹胀,按医嘱给予
变压器固定自动灭火系统投入运行前,在()要具有()提示信息。(A)关键部位
各种运输方式内外部的各个方面的构成和联系,就是( )。 A.运输系统
()应该由发行人和主承销商在定向工具发行前遴选确定。 A.定向投资人B.
最新回复
(
0
)