首页
登录
职称英语
In March 1974 one of the most astonishing archaeological discoveries of the
In March 1974 one of the most astonishing archaeological discoveries of the
游客
2025-04-20
19
管理
问题
In March 1974 one of the most astonishing archaeological discoveries of the twentieth century was unearthed in the county of Lintong, Shaanxi Province. An entire army of life-sized warriors and horses, buried for more than 2200 years, began to be uncovered. These replicas had been placed in trenches around the still-unexcavated tomb of Qinshihuang, the First Emperor of the Qin Dynasty(221-207 B.C.). Each of the many hundreds of life-sized warriors was constructed of baked clay and painted with a variety of colors. Most were obviously intended as individual portraits.
The head shapes of these figures and the expressions on their faces were, more or less, individualized, and so each man could be identified as to his place of regional origin. The square-faced, broad-foreheaded, prominent-cheekboned, heavy-featured, big-mouthed and wide-cheeked ones were modeled after natives of central Shaanxi. The shorter, round-faced, sharp-chinned, and thin-lipped soldiers were modeled after persons from the province of Sichuan. Others were clearly from Gansu, and there were some who appeared to be members of various minorities in northwestern China. Each had its own hairdo: the ones with long hair had the knot at the right side of the head because the Qin people esteemed the right.
To the surprise of both Chinese and Western archaeologists, a few of the clay soldiers showed non-Chinese characteristics possibly being persons from as far away as Arabia or Persia. This was particularly surprising because it had long been assumed that there were no persons from outside China living there in such ancient times.
Yet a century later the historical record does indicate limited contact with foreigners. There is one report in the annals of the Eastern Han Dynasty(A.D. 25-220)of a Roman juggler who arrived in China by way of Burma in A. D. 109, and another of the arrival of an envoy from Macedonia at about the same time. And the Roman historian Lucjus Amnase Floras mentions the coming of a Chinese envoy to Rome as early as the reign of Augustus(27 B.C.-A. D. 14).
But extensive contacts between China and the West didn’t really begin until the northern Silk Road was gradually developed after 138 B.C. This overland route started at present-day Xi’an and passed through the Western Corridor beyond the Yellow River, Xinjiang, Farghana(now Uzbekistan), Persia(Iran)and Tajik(Iraq)where it met western boundary of the Roman Empire.
For more than a thousand years this northern Silk Road provided a route for caravans that brought to China dates, saffron powder and pistachio nuts from Persia; glass bottles from Egypt, and many other expensive and desirable goods from other parts of the world. And the caravans went home with their camels and horses loaded down by bolts of silk brocade and boxes filled with lacquer ware and porcelains.
Another Silk Road, documented in the geography section of the History of Han Dynasty, was a sea route that began at the ports of Xuwen and Hepu on the Reizhou Peninsula in South China(near which the city of Beihai is now located), passed through the Malacca Strait and ended in Burma or the Huangchi Kingdom of southern India.
More Chinese porcelains and silks reached Europe by this route than by the overland one because of pirates and storms at sea. Subsidiary branches of this Silk Road of the sea reached such places as Korea, Japan, and the Philippines to allow for the exchange of various goods not readily available over the land route. For example, as early as the third century A.D., the Philippines were shipping gold to China by this route. [br] Which of the following statement is NOT true?
选项
A、The clay warriors were as big as real people.
B、Solders’ long hair was knotted at the right side for convenience.
C、A solder’s appearance could tell where he was from.
D、The solders represented people of different nationalities.
答案
B
解析
根据文章第二段最后一句“Each had its own hairdo:the ones with long hair had the knot at the rightside of the head because the Qin people esteemed the right.”可知,发型也各不相同:长发战士把发结挽在头的右侧,因为秦朝以右为尊。所以,B项表述不符合原文。据此判断,答案是B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4045373.html
相关试题推荐
Ourgenerationhasmadesuchimmensediscoveriesandachievedundreamedenri
Ourgenerationhasmadesuchimmensediscoveriesandachievedundreamedenri
Ourgenerationhasmadesuchimmensediscoveriesandachievedundreamedenri
Ourgenerationhasmadesuchimmensediscoveriesandachievedundreamedenri
Oneofthewrongnotionsaboutscienceisthatmanyscientificdiscoverieshave
InMarch1974oneofthemostastonishingarchaeologicaldiscoveriesofthe
InMarch1974oneofthemostastonishingarchaeologicaldiscoveriesofthe
Itisastonishingtoknowthatchildrenandyouth______thebiggestsegmentofth
Ourgenerationhasmadesuchimmensediscoveriesandachievedsuchundreamed
Discoveriesingenetics,molecularbiologyandgenomics—allof______providesig
随机试题
Cancomputersreason?Reasoningrequirestheindividualtotakeagivenset
B英国地理。询问英国最高的山是什么,答案是本尼维斯山,位于苏格兰,海拔1343米。
[originaltext]There’sanendlessamountofscientificdataprovingthatdogs
舒巧从1983年至1987年连续创作了《画皮》、《玉卿嫂》、《铜雀伎》、《长恨歌
某煤矿为增值税一般纳税人,主要从事煤炭开采、原煤加工、洗选煤生产业务,同时在地面
女孩,7岁。因浮肿、尿少半个月入院。体检:神志清,颜面、四肢中度浮肿,凹陷性,心
患儿,男,10个月。阵发性哭闹、呕吐8小时,果酱样大便2次,腹部有腊肠样包块,考
我国现代著名教育思想家陶行知认为幼儿教育应解放儿童的()。A.主动性 B.活动
请问绩效管理中有哪些矛盾冲突?应如何化解这些矛盾冲突?
(2018年真题)信托法律关系中的受益人由()指定。A.受托人 B.信托
最新回复
(
0
)