首页
登录
职称英语
Before a big exam, a sound night’s sleep will do you more good than poring o
Before a big exam, a sound night’s sleep will do you more good than poring o
游客
2025-04-19
34
管理
问题
Before a big exam, a sound night’s sleep will do you more good than poring over textbooks. That, at least, is the folk wisdom. And science, in the form of behavioral psychology, supports that wisdom. But such behavioral studies cannot distinguish between two competing theories of why sleep is good for the memory. One says that sleep is when permanent memories form. The other says that they are actually formed during the day, but then "edited" at night, to flush away what is superfluous.
To tell the difference, it is necessary to look into the brain of a sleeping person, and that is hard. But after a decade of painstaking work, a team led by Pierre Maquet at Liege University in Belgium has managed to do it. The particular stage of sleep in which the Belgian group is interested in is rapid eye movement(REM)sleep, when brain and body are active, heart rate and blood pressure increase, the eyes move back and forth behind the eyelids as if watching a movie, and brainwave traces resemble those of wakefulness. It is during this period of sleep that people are most likely to relive events of the previous day in dreams.
Dr. Maquet used an electronic device called PET to study the brains of people as they practiced a task during the day, and as they slept during the following night. The task required them to press a button as fast as possible, in response to a light coming on in one of six positions. As they learnt how to do this, their response times got faster. What they did not know was that the appearance of the lights sometimes followed a pattern—what is referred to as "artificial grammar". Yet the reductions in response time showed that they learnt faster when the pattern was present than when there was not.
What is more, those with more to learn(i.e., the "grammar", as well as the mechanical task of pushing the button)have more active brains. The "editing" theory would not predict that, since the number of irrelevant stimuli would be the same in each case. And to eliminate any doubts that the experimental subjects were learning as opposed to unlearning, their response times when they woke up were even quicker than when they went to sleep.
The team, therefore, concluded that the nerve connections involved in memory are reinforced through reactivation during REM sleep, particularly if the brain detects an inherent structure in the material being learnt. So now, on the eve of that crucial test, maths students can sleep soundly in the knowledge that what they will remember the next day are the basic rules of algebra and not the incoherent talk from the radio next door. [br] The phrase "poring over" in the first sentence of the passage may be best interpreted as______.
选项
A、looking interestingly at
B、learning without hesitation
C、studying with close attention
D、memorizing with a fast pace
答案
C
解析
词汇理解题。根据文章第一段第一句“Before a big exam,a sound night’s sleep will do you more goodthan poring over textbooks.”可知,此处是指在大考之前,一个好的睡眠将比你研读课本带来的好处更多。所以,poring over是研读的意思。故答案选C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4045155.html
相关试题推荐
Beforethedisastrousearthquaketherewas______chaos.A、massiveB、ominousC、su
Beforeabigexam,asoundnight’ssleepwilldoyoumoregoodthanporingo
Beforeabigexam,asoundnight’ssleepwilldoyoumoregoodthanporingo
Headdeda______tohisletterbysayingthathewouldarrivebefore8pm.A、pre
Theirconfidenceinhimwasgreatly______byhisprolongedhesitationbeforeta
Thephysicianhadtovisithispatientsix______daysbeforethepatientcouldb
Thestudentsexpectedthere____morereviewingclassesbeforethefinalexams.A、i
In1784,fiveyearsbeforehebecamepresidentoftheUnitedStates,George
Lovecan’tconquerall.So,beforecouplestietheknot,theyshouldknowwh
Lovecan’tconquerall.So,beforecouplestietheknot,theyshouldknowwh
随机试题
Thiswordis______fromLatinword.A、deprivedB、derivedC、dispatchedD、discharg
Sixyearsago,aMiamiwomanwalkingthroughthehallofanofficebuilding
Thedeclineinthepriceofbiotechstockshashurtmanyinstitutionsthathadi
Thepolicehavereceived_______informationthatthewantedmurdererisstillo
下列地基处理方案中,属于复合地基做法的是( )A.换填垫层 B.机械压实
A.顺铂 B.紫素 C.阿霉素 D.环磷酰胺 E.5-氟尿嘧啶属于细胞毒
利率变化是影响债券价格的主要因素之—,()是衡量债券价格随利率变化特性的两
雷雨时,在采取安全防护措施后,巡视人员可以接近避雷器。
河中水位为65.8m,见图20。距河300m处有一钻孔,孔中水位为68.5m,不
急性心梗出现室性早搏,治疗首选A.利多卡因 B.普萘洛尔(心得安) C.普鲁
最新回复
(
0
)