首页
登录
职称英语
Our next task is to consider the policies and principles a ruler ought to fo
Our next task is to consider the policies and principles a ruler ought to fo
游客
2025-04-19
41
管理
问题
Our next task is to consider the policies and principles a ruler ought to follow in dealing with his subjects or with his friends. Since I know many people have written on this subject, I am concerned it may be thought presumptuous for me to write on I as well, especially since what I have to say, as regards this question in particular, will differ greatly from the recommendations of others. But my hope is to write a book that will be useful, at least to those who read it intelligently, and so I thought it sensible to go straight to a discussion of how things are in real life and not waste time with discussion of an imaginary world. For many authors have constructed imaginary republics and principalities that have never existed in practice and never could; for the gap between how people actually behave and how they ought to behave is so great that anyone who ignores everyday reality in order to live up to an ideal will soon discover he has been taught how to destroy himself, not how to preserve himself. For anyone who wants to act the part of a good man in all circumstances will bring about his own ruin, for those he has to deal with will not all be good. So it is necessary for a ruler, if he wants to hold on to power, to learn how not to be good, and to know when it is and when it is not necessary to use this knowledge.
Let us leave to one side, then, all discussion of imaginary rulers and talk about practical realities. I maintain that all men, when people talk about them, and especially rulers, because they hold positions of authority, are described in terms of qualities that are inextricably linked to censure or to praise. So one man is described as generous, another as a miser; one is called open-handed, another tight-fisted; one man is cruel, another gentle; one untrustworthy, another self-important; one promiscuous, another monogamous; one straightforward, another duplicitous; one tough, another easy-going; one serious, another cheerful; one religious, another atheistical; and so on.
Now I know everyone will agree that if a ruler could have all the good qualities I have listed and none of the bad ones, then this would be an excellent state of affairs. But one cannot have all the good qualities, nor always act in a praiseworthy fashion, for we do not live in an ideal world. You have to be canny enough to avoid being thought to have those evil qualities that would make it impossible for you to retain power; as for those that are compatible with holding on to power, you should avoid them if you can; but if you cannot, then you should not worry too much if people say you have them. Above all, do not be upset if you are supposed to have those vices a ruler needs if he is going to stay securely in power, for, if you think about it, you will realize there are some ways of behaving that are supposed to be virtuous, but would lead to your downfall, and others that are supposed to be wicked, but will lead to your welfare and peace of mind. [br] In the book, the author’s discussion most likely focuses on______.
选项
A、presenting a real world to his readers
B、describing an ideal society to his readers
C、explaining how to construct a perfect system
D、illustrating what a wise ruler should do
答案
D
解析
文章大意题。文章开头提到,作者说其下一个任务是考虑一个统治者在处理与其臣民或朋友关系时应遵循的政策和原则。又根据文章大意可知,作者写的这本书主要是关于一个明智的统治者的处事和治国之道。据此判断,答案是D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4044565.html
相关试题推荐
Theparty’sreducedvotewas_____oflackofsupportforitspolicies.A、indicativ
Whenweconsidergreatpaintersofthepast,thestudyofartandthestudy
Whenweconsidergreatpaintersofthepast,thestudyofartandthestudy
Whenweconsidergreatpaintersofthepast,thestudyofartandthestudy
Ideasabout"spoiling"childrenhavealwaysinvolvedconsiderationofjustwha
Ideasabout"spoiling"childrenhavealwaysinvolvedconsiderationofjustwha
IsittruethattheAmericanintellectualisrejectedandconsideredofnoa
IsittruethattheAmericanintellectualisrejectedandconsideredofnoa
IsittruethattheAmericanintellectualisrejectedandconsideredofnoa
Althougheconomistshavetraditionallyconsideredthedistricttobesolelyana
随机试题
[originaltext]Theperiodofengagementisthetimebetweenthemarriagepro
[originaltext]Millionsofwordshavebeenwrittenaboutyoungpeopleinthe
根据《营业性演出管理条例》规定,设立演出场所经营单位,应当依法到()办理注
下述关于可摘局部义齿组成的叙述中,最正确的是()A.它是由支托、人工
唐临,京兆长安人,周内史瑾孙也。其先自北海徙关中。伯父令则,开皇末为左庶子,坐谄
(2021年真题)按基础工具划分,金融期货的主要类型包括() Ⅰ.股权类期
下列各项中,不符合内部牵制的要求的是()。A、出纳人员管票据 B、出纳人员
与VitB和叶酸缺乏无关的红细胞改变是A.细胞分裂增殖减慢B.红细胞大小不均C.
(2018真题)某耐火等级为二级的印刷厂房,地上5层建筑高度30m,厂房内设有自
与失眠不符合的是()。 (A)入睡并不是太困难(B)睡眠不安或者不深
最新回复
(
0
)