首页
登录
职称英语
Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes in con
Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes in con
游客
2025-04-18
38
管理
问题
Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes in contact with them. Their values—this can’t be repeated too often—are not necessarily our values. Physical comfort, cleanness and order are necessarily the most important things. The social services from time to time find themselves faced with a flat with decaying food covered by small worms, and an old person lying alone on bed, taking no notice of the worms. But is it interfering with personal freedom to insist that they go to live with some of their relatives so that they might be taken better care of ? Some social workers, the ones who clear up the worms, think we are in danger of carrying this concept of personal freedom to the point where serious risks are being taken with the health and safety of the old.
Indeed, the old can be easily hurt or harmed. The body is like a car, it needs more mechanical maintenance as it gets older. You can carry this comparison right through to the provision of spare parts. But never forget that such operations are painful experiences, however good the results. And at what point should you cease to treat the old body? Is it morally right to try to push off death by pursuing the development of drugs to excite the forgetful old mind and to activate the old body, knowing that it is designed to die? You cannot ask doctors or scientists to decide, because so long as they can see the technical opportunities, they will feel bound to give them a try on the principle that while there’s life, there’s hope. ?
When you talk to the old people, however, you are forced to the conclusion that whether age is happy or unpleasant depends less on money or on health than it does on your ability to have sun. [br] Some social workers think that______.
选项
A、health and safety are more important than personal freedom
B、personal freedom is more important than health and safety
C、old people should keep their rooms clean
D、one should not take the risk of dealing with old people
答案
A
解析
本题考查推理能力。根据第一段最后一句“Some social workers…think weare in danger of carrying this concept of personal freedom to the point where serious risksare being taken with the health and safety of the old.”可知,一些社会工作者认为,如果我们这样理解个人自由的话是很危险的,这对老人的健康和安全是一种危险。暗含的意思是:这些社会工作者认为身体健康和生命安全比个人自由更重要,所以答案为A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4043580.html
相关试题推荐
Since1000A.D.,around30billionpeoplehavebeenbrnonourplanet.Thev
Since1000A.D.,around30billionpeoplehavebeenbrnonourplanet.Thev
Watchingfilmsofwhathatred(turned)thosepeople(into)mademechoosetorej
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribethei
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribethei
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribethei
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribethei
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribethei
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribethei
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribethei
随机试题
Whatdoesthemanmean?[br][originaltext]M:Whatdoyouthinkofthehospital
Whichofthefollowingcanbestdescribeherpersonality?[br][originaltext]Sh
HealsosuggestedthatCongressspeedtheprocessofobtaining______residentsta
[originaltext]W:Uh’"excuseme,Mr.Sherwin,butIwaswonderingifIcouldsp
依据《高中美术课程标准《实验)》>中的“评价建议”,以《静物写生)一课为例,列学
共用题干 EarthquakeInsurance1.Earthquakei
患者女,65岁。患心绞痛3年,外出时随身携带急救药盒,这种行为属于A.自我观察
疫情期间,某民办学校王老师没有报备批准就自行前往疫情严重的国家旅游,造成严重后果
辛亥革命中,六国领事分别递交给南北议和代表的同文照会本国政府在继续釆取今所采取的
A.冰糖 B.油类 C.黄酒 D.白矾 E.阿胶可增加胶剂的透明度和硬度
最新回复
(
0
)