首页
登录
职称英语
If we were asked exactly what we were doing a year ago, we should probably h
If we were asked exactly what we were doing a year ago, we should probably h
游客
2025-04-14
30
管理
问题
If we were asked exactly what we were doing a year ago, we should probably have to say that we could not remember. But if we had kept a book and had written in it an account of what we did each day, we should be able to give an answer to the question.
It is the same on history. Many things have been forgotten because we do not have any written account of them. Sometimes men did keep a record of the most important happenings in their country, but often it was destroyed by fire or in a war. Sometimes there was never any written record at all because people of that time and place did not know how to write. For example, we know a good deal about the people who lived in China 4,000 years ago, because they could write and leave written records for those who lived after them. But we know almost nothing about the people who lived even 200 years ago in central Africa, because they had not learned to write.
Sometimes, of course, even if the people cannot write, they may know something of the past. They have heard about it from older people, and often songs and dances and stories have been made about the most important happenings, and these have been sung and acted and told for many generations. For most people are proud to tell what their fathers did in the past. This we may call "remembered history." Some of it has now been written down. It is not so exact or so valuable to us as written history is, because words are much more easily changed when used again and again in speech than when copied in writing. But where there are no written records, such spoken stories are often very helpful. [br] "Remembered history"(in the third paragraph)refers to______.
选项
A、history based on a person’s imagination
B、stories of important happenings passed down from mouth to mouth
C、songs and dances about the most important events
D、both B and C
答案
D
解析
根据文章第三段第二、三句“They have heard about it from older people,and oftensongs and dances and stories have been made about the most important happenings,and these havebeen sung and acted and told for many generations.For most people are proud to tell what theirfathers did in the past.This we may call‘remembered history.’”可知,“记忆中的历史”是指被编成歌曲、舞蹈、故事和表演形式的重大事件通过父辈们的口一代一代地传下去。据此判断,本题选D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4037727.html
相关试题推荐
Atnotimeshouldwebe______bysuccess.A、carriedoffB、carriedawayC、carried
Suchtighteningwouldprobablycauserefinancingtoslumptoabout$300billion
Ihavefeltforalongtimethataidtounderdevelopedcountriesshouldbep
Ihavefeltforalongtimethataidtounderdevelopedcountriesshouldbep
Ihavefeltforalongtimethataidtounderdevelopedcountriesshouldbep
Ihavefeltforalongtimethataidtounderdevelopedcountriesshouldbep
IfImaybeso______astoadviseyou,myopinionisthatyoushouldnotreply
Somepeoplefeelthattelevisionshouldgiveless______tosport.A、programsB、c
Futureagricultureshoulddependonhightechnology______traditionalmethods.(中
(四川大学2010年试题)Youprobablyknowthatit’sbetterforbothyouandtheenviro
随机试题
Theinterview—about2minutesInthisparttheinterlocutorasksquestionstoea
ByChristmasI______inthisofficefortenyears.A、willworkB、willbeworkingC
______(influence)byProfessorWhite,thestudentsbegantostudyharInfluenced
(1)Forsomewomen,enrollinginanengineeringcourseislikerunningapsyc
下列关于审稿的表述,不正确的有( )。A.审稿是编辑工作的主要环节之一 B.
DBS运行标准是指各项指标的基线,下面不属于运行标准的是()。A.前台应用程序
下列不属于证券公司损害客户利益的欺诈行为的是()。A.不在规定时间内向客户提供
A.能引导方中群药直至病所的药物 B.针对兼病或兼证起主要治疗作用 C.针对
关于湖泊,下列有关说法不正确的是:A.鄱阳湖是我国最大的淡水湖泊 B.太湖位于
赶路的人,为了远方的目标,无意留心沿路的风光。许多其实并不比你追寻的东西逊色的路
最新回复
(
0
)