首页
登录
职称英语
Recent research has claimed that an excess of positive ions in the air can h
Recent research has claimed that an excess of positive ions in the air can h
游客
2025-04-14
27
管理
问题
Recent research has claimed that an excess of positive ions in the air can have an ill effect on people’s physical or psychological health. What are positive ions? Well, the air is full of ions, electrically charged particles, and generally there is a rough balance between the positive and the negative charged. But sometimes this balance becomes disturbed and a larger proportion of positive ions are found. This happens naturally before thunderstorm, earthquakes when winds such as the Mistral, Hamsin or Sharav are blowing in certain countries. Or it can be caused by a build-up of static electricity indoors from carpets or clothing made of man-made fibers, or from TV sets, duplicators or computer display screens.
When a large number of positive ions are present, in the air many people experience unpleasant effects such as headaches, fatigue, irritability, and some particularly sensitive people suffer nausea or even mental disturbance. Animals are also affected, particularly before earthquakes, snakes have been observed to come out of hibernation, rats to flee from their burrows, dogs howl and cats jump about unaccountably. This has led the U.S. Geographical Survey to fund a network, of volunteers to watch animals in an effort to foresee such disasters before they hit vulnerable areas such as California.
Conversely, when large numbers of negative ions are present, then people have a feeling of well-being. Natural conditions that produce these large amounts are near the sea, close to waterfalls or fountains, or in any place where water is sprayed, or forms a spray. This probably accounts for the beneficial effect of a holiday by the sea, or in the mountains with tumbling streams or waterfalls.
To increase the supply of negative ions indoors, some scientists recommend the use of ionisers: small portable machines, which generate negative ions. They claim that ionisers not only clean and refresh the air but also improve the health of people sensitive to excess positive ions. Of course, there are the detractors, other scientists, who dismiss such claims and are skeptical about negative / positive ion research. Therefore people can only make up their own minds by observing the effects on themselves, or on others, of a negative rich or poor environment. After all it is debatable whether depending on seismic readings to anticipate earthquakes is more effective than watching the cat. [br] A high negative ion count is likely to be found______.
选项
A、near a parking lot
B、close to a slow-flowing river
C、in some barren mountains
D、by a rotating water sprinkler
答案
D
解析
本题为细节题。文中第三段分析了产生大量负离子的几个地方,包括靠近大海、瀑布或喷泉的地方,以及喷水的地方。据此可知,D选项符合原文意思。A、B和C选项均为无中生有,故排除。因此,D为正确选项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4037452.html
相关试题推荐
Whatdoconsumersreallywant?That’saquestionmarketresearcherswouldlo
Whatdoconsumersreallywant?That’saquestionmarketresearcherswouldlo
Whenconcernedparentsprotesttheexcessivesexorviolenceontelevision,
Whenconcernedparentsprotesttheexcessivesexorviolenceontelevision,
Whenconcernedparentsprotesttheexcessivesexorviolenceontelevision,
(复旦大学2011年试题)Aconsiderableamountofmedicalresearchisaimedatidentify
(复旦大学2011年试题)Aconsiderableamountofmedicalresearchisaimedatidentify
(复旦大学2011年试题)Aconsiderableamountofmedicalresearchisaimedatidentify
Ploughsandotheragriculturalimplementswereondisplayattherecentexhibiti
Inthe______ofrecentincidents,weaskourcustomerstotakeparticularcareof
随机试题
—I’dliketoseethemovieverymuch,butIhavenomoneyonme.—That’sOK.Thi
Tolearnwithsuccessisnotaverydifficulttaskofsomefundamentalprin
Peoplecouldeatmorecocoa-richproductssuchasdarkchocolatebutnotdri
[originaltext]W:I’mdivorcingmyhusband.M:Howlonghaveyoubeenmarried?W
SecretE-Scores[A]Americansareobsessedwiththeirscores.Creditscor
对于石灰粉煤灰稳定粗粒土,使用的无侧限抗压试模高与直径相同时,尺寸为()。
采用恰当的方式对通过活动取得成果的QC小组进行激励,不仅可以鼓舞其继续活动的热情
参与社区居民矛盾调解,预防、化解社区矛盾。社区社会工作者参与化解社会矛盾,主要是
世界知识产权组织界定的知识产权包括()。A.关于制止不正当竞争的权利 B
银行承兑汇票的承兑银行,应当按照票面金额向出票人收取()的手续费。A:千分之一
最新回复
(
0
)