首页
登录
职称英语
Plato — who may have understood better what forms the mind of man than do so
Plato — who may have understood better what forms the mind of man than do so
游客
2025-04-14
26
管理
问题
Plato — who may have understood better what forms the mind of man than do some of our contemporaries who want their children exposed only to "real" people and everyday events — knew what intellectual experiences make for true humanity. He suggested that the future citizens of his ideal republic begin their literary education with the telling of myths, rather than with mere facts or so-called rational teachings. Even Aristotle, master of pure reason, said: "The friend of wisdom is also a friend of myth. "
Modern thinkers who have studied myths and fairy tales from a philosophical or psychological viewpoint arrive at the same conclusion, regardless of their original persuasion. Mircea Eliade, for one, describes these stories as "models for human behavior that give meaning and value to life" . He and others suggest that myths and fairy tales were derived from, or give symbolic expression to, initiation rites or other rites of passage — such as metaphoric death of an old, inadequate self in order to be reborn on a higher plane of existence. He feels this is why these tales meet a strongly felt need and are carriers of such deep meaning.
Other investigations with a depth-psychological orientation emphasize the similarities between the fantastic events in myths and fairy tales and those in adult dreams and daydreams — the fulfillment of wishes, the winning out over all competitors, the destruction of enemies — and conclude that one attraction of this literature is its expression of that which is normally prevented from coining to awareness. There are, however, very significant differences between fairy tales and dreams.
There is general agreement that myths and fairy tales speak to us in the language of symbols representing unconscious content. Their appeal is simultaneously to our conscious mind, and to our ideals as well. This makes it very effective; and in the tale’s content, inner psychological phenomena are give body in symbolic form. [br] In Paragraph 2, the word "persuasion" means______.
选项
A、enticement
B、convincing force
C、political party
D、opinion
答案
D
解析
语义题。根据题干信息定位到原文第二段首句。persuasion的动词形式是persuade,因此,persuasion的意思为“说服,信念”。选项中,opinion意为“看法,见解,主张”,与此意思相近。故答案为D。enticement“诱惑,怂恿”;convincing force“使人信服的力量”;political party“政党”。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4037209.html
相关试题推荐
(四川大学2010年试题)Youprobablyknowthatit’sbetterforbothyouandtheenviro
(四川大学2010年试题)Youprobablyknowthatit’sbetterforbothyouandtheenviro
(四川大学2010年试题)Youprobablyknowthatit’sbetterforbothyouandtheenviro
(四川大学2010年试题)Youprobablyknowthatit’sbetterforbothyouandtheenviro
(四川大学2010年试题)Youprobablyknowthatit’sbetterforbothyouandtheenviro
(四川大学2010年试题)Youprobablyknowthatit’sbetterforbothyouandtheenviro
(四川大学2010年试题)Youprobablyknowthatit’sbetterforbothyouandtheenviro
(四川大学2010年试题)Youprobablyknowthatit’sbetterforbothyouandtheenviro
(四川大学2010年试题)Youprobablyknowthatit’sbetterforbothyouandtheenviro
(四川大学2010年试题)Youprobablyknowthatit’sbetterforbothyouandtheenviro
随机试题
【B1】[br]【B3】A、sweatB、sweatingC、sweatedB“正在流汗的孩子”应为sweatingchildren。
Whichistrueaboutthespeaker’simplication?[br][originaltext]HadIknowny
Accordingtothepassage,howmanypeopleintheworldcanNOTgetenoughfoodt
Hedidn’tattendthenegotiation_______hewasill.A、forthatB、inthatC、forwhi
某肾疾患病人,血气分析结果:pH7.32,PaCO230mmHg,15mmol
被审计单位将固定资产已作抵押,但未在财务报表附注中披露,则注册会计师认为违反的主
日利用率:飞机在一日内平均提供的生产飞行小时数(小时/日)
根据《行政诉讼法》规定,下列关于起诉事项的说法中正确的有( )。A.认为国务院部
根据药理作用,氯解磷定属于A.β1受体激动药B.M受体阻断药C.胆碱酯酶抑制药D
某研究者为探讨脂肪摄入量与男性前列腺癌的关系,在社区内选择高脂肪和低脂肪摄入者各
最新回复
(
0
)