首页
登录
职称英语
If you are a fan of science fiction, you’ve no doubt encountered the term nan
If you are a fan of science fiction, you’ve no doubt encountered the term nan
游客
2025-04-13
32
管理
问题
If you are a fan of science fiction, you’ve no doubt encountered the term nanotechnology, Yet over the past year also, a series of breakthroughs have transformed nanotech from sci-fi fantasy into a real-world. Applied science, and in the process, inspired huge investments by business, academia, and government. In industries as diverse as health care, computers, chemicals, and aerospace, nanotech is overhauling production techniques, resulting in new and improved products, some of which may already be in your home or workplace.
The inspiration for nanotech goes back to a 1959 speech by the late physicist Richard Feynman, then a professor at the California Institute of Technology, titled "There’s Plenty of Room at the Bottom." Four decades later, Chad Mirkin, a Chemistry professor at Northwestern University’s $34 million nanotech center, used a nanoscale device to etch most of Feynman’s speech onto a surface the size of about 10 tobacco smoke particles.
What accounts for the sudden acceleration of nanotechnology? A key breakthrough came in 1990, when researchers at IBM’s Almaden Research Center succeeded in rearranging individual atoms at will. Using a device known as a scanning probe microscope, the team slowly moved 35 atoms to spell the three-letter IBM logo, thus proving Feynman fight. The entire Logo was less than three nanometers.
Soon, scientists were not only manipulating individual atoms but "spray painting" with them as well. Using a tool known as a molecular beam epitaxy, scientists have learned to create ultra fine films of specialized crystals, built up one molecular layer at a time. This is the technology used today to build read-head components for computer hard drives.
The next stage in the development of nanotechnology borrows a page from nature. Building a super-computer no bigger than a speck of dust might seem an impossible task, until one realizes that evolution solved such problems more than a billion years ago. Living ceils contain all sorts of nanoscale motors made of proteins that perform myriad mechanical and chemical functions, from muscle contraction to photosynthesis. In some instances, such motors may be re-engineered, or imitated, to produce products and processes useful to humans.
How are these biologically inspired machines constructed? Often, they construct themselves, manifesting a phenomenon of nature known as self assembly. The macromolecules of such biological machines have exactly the right shape and chemical binding preferences to ensure that when they combine they will snap together in predesigned ways. For example, the two strands that make up DNA’s double helix match each other exactly, which means that if they are separated in a complex chemical mixture, they are still able to find each other easily. [br] According to the passage, all of the following statements are true EXCEPT ______.
选项
A、The two strands making up DNA’s double helix can find each other easily in a complex chemical mixture
B、Evolution has solved the problem of building a computer smaller than a speck of dust a long time before
C、DNA not only programs cells to replicate themselves but also instructs them how to assemble individual molecules into new materials
D、The read-head components for computer hard drives are constructed by means of the technology known as a molecular beam epitaxy
答案
C
解析
选项A,可以从文章最后一句话看出。选项B,第5段"Building a super-computer... until one realizes that evolution solved such problems..."是说千万年前自然进化就解决了题中所说的问题。选项D在第4段最后一句提到。选项C,文中并没有提及这样一个问题,并且最后一段说这些生物大分子是self assembly(自我组装的),没有什么东西来instructs them,所以C是不符合原文的。所以此题选C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4036095.html
相关试题推荐
Itisacommonthemeinmanysciencefictionstoriesthattheworldmayoneday
Goodwritersareoftenalso______readerswhoenjoyequallyfictionandnonfictio
Chemistrydidnotemergeas:scienceuntilafterthescientificrevolutioni
Chemistrydidnotemergeas:scienceuntilafterthescientificrevolutioni
Chemistrydidnotemergeas:scienceuntilafterthescientificrevolutioni
Ifweacceptthatwecannotpreventscienceandtechnologyfromchangingour
Ifweacceptthatwecannotpreventscienceandtechnologyfromchangingour
Ifweacceptthatwecannotpreventscienceandtechnologyfromchangingour
Ifweacceptthatwecannotpreventscienceandtechnologyfromchangingour
Ifweacceptthatwecannotpreventscienceandtechnologyfromchangingour
随机试题
[originaltext]OnceagaininRichfieldHeightstoday,therewerenoclassesint
Asadebater,Lennywassomethingofa______inthatheoftenusedsubtlydecepti
WhichofthefollowingisINCORRECT?[br][originaltext]SouthKoreahasimp
”孤岛文学“指的是()A.抗战时期的上海文学 B.抗战时期上海租界的文学 C
A.口腔发红糜烂 B.口腔鹅口疮 C.口腔疱疹 D.口腔脓肿 E.口腔柯
A.小柴胡片B.牛黄解毒片C.安宫牛黄丸D.人参再造丸E.华佗再造丸属于温里药的
A.芦根、甘草B.玄参、白芍C.白芍、甘草D.桔梗、贝母E.生地、桑叶羚角钩藤汤
促进神经系统发育最重要的激素是()。A.糖皮质激素 B.生长激素 C.盐皮
当服务对象出现特别需要时,社会工作者为其提供帮助,例如紧急医疗救助、特别教育补贴
(2021年真题第1批)已经取得下列资质的设计单位,可以直接申请相应类别施工总承
最新回复
(
0
)