首页
登录
职称英语
People appear to be born to compute. The numerical skills of children develo
People appear to be born to compute. The numerical skills of children develo
游客
2025-04-13
38
管理
问题
People appear to be born to compute. The numerical skills of children develop so early and so inexorably that it is easy to imagine an internal clock of mathematical maturity guiding their growth. Not long after learning to walk and talk,they can set the table with impressive accuracy-one plate,one knife,one spoon,one fork,for each of the five chairs. Soon they are capable of noting that they have placed five knives,spoons,and forks on the table and,a bit later,that this amounts to fifteen pieces of silverware. Having thus mastered addition,they move on to subtraction. It seems almost reasonable to expect that if a child were secluded on a desert island at birth and retrieved seven years later,he or she could enter a second-grade mathematics class without any serious problems of intellectual adjustment.
Of course,the truth is not so simple. This century,the work of cognitive psychologists has illuminated the subtle forms of daily learning on which intellectual progress depends. Children were observed as they slowly grasped-or.as the case might be bumped into-the concepts that adults take for granted,as they refused, for instance,to concede that quantity is unchanged as water pours from a short stout glass into a tall thin one. Psychologists have since demonstrated that young children,asked to count the pencils in a pile,readily report the number of blue or red pencils,but must be coaxed into finding the total. Such studies have suggested that the rudiments of mathematics are mastered gradually,and with effort. They have also suggested that the very concept of abstract numbers-the idea of a oneness,a twoness.a threeness that applies to any class of objects and is a prerequisite for doing anything more mathematically demand ing than setting a table-is itself far from innate. [br] It can be inferred from the passage that children normally learn simple counting____.
选项
A、soon after they learn to talk
B、by looking at the clock
C、when they begin to be mathematically mature
D、after they reach second grade in school
答案
A
解析
题目问:从文章内容可以推导出孩子在什么时候学习简单的运算?第一段第三句“Not long after learning to walk and talk,they can set the table with impressive accuracy—one plate,one knife,one spoon,one fork,for each of the five chairs.”通过这段话可知,在学会走路、说话之后,孩子们很快就具备简单的运算能力了。据此判断,应选择A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4035386.html
相关试题推荐
Sustainabledevelopmentisappliedtojustabouteverythingfromenergytoc
Sustainabledevelopmentisappliedtojustabouteverythingfromenergytoc
Physicaltherapyisthetreatmentofpeopleofallageswithinjuredordise
Physicaltherapyisthetreatmentofpeopleofallageswithinjuredordise
It’sabouttimeparents______thegapsbetweenthemandtheirchildren.A、bridged
Peoplehaveashortattentionspan.Soinordertocapturetheviewers’attentio
Thewaypeopleholdtothebeliefthatafunfilled,painfreelifeequalsha
Thewaypeopleholdtothebeliefthatafunfilled,painfreelifeequalsha
Jamesisquite______withthecustomsandlanguagesofthepeopleinthatparto
Asforloveofchildren,thisloveis______expressedthroughsupplyingmaterial
随机试题
Thedayswhenjournalismwaslimitedtoobtainingpressbriefingsandwriti
Iwillnotlendthebooktoyou______youcanreturnitintime.A、incaseB、sot
项目论证是对拟实施项目技术上的先进性、适用性,经济上的合理性,实施上的可能性、风
男性,40岁,BMI29.1K/m2,OGTT试验示:空腹血糖5.2mmol/L
使用明尼苏达多项人格调查表(MMPI)对某人的人格特征测量、分析和评价,属(
共用题干 第一篇ApproachestoUnderstandingInt
A.34 B.32 C.24 D.28
下列关于中央银行执行货币政策的描述正确的有()。A:中央银行提高法定存款准备金率
案情: 甲公司住所地位于北京市海淀区,乙公司住所地位于北京市东城区。两公司于2
信用分析中“条件”是指()。A.财务资源 B.可用的担保物 C.经济环境
最新回复
(
0
)