首页
登录
职称英语
One of the greatest mysteries in the study of Cetacea[aquatic mammals]has al
One of the greatest mysteries in the study of Cetacea[aquatic mammals]has al
游客
2025-04-09
29
管理
问题
One of the greatest mysteries in the study of Cetacea[aquatic mammals]has always been that the creatures found in the stomachs of toothed whales show no teeth marks. Now a University of California at Santa Cruz professor thinks he may have solved the
enigma
with what he calls the "big bang" theory of cetacean predation.
Ken Norris,natural history professor,believes that rather than use their teeth to attack their victims, toothed whales stun their prey with intense bursts of sound. He points out that all 68 species of odonto-cetes(a sub-order that includes dolphins)use sound to locate their victims,and suggests this ability may have evolved to the point where it could be used as a weapon.
Millions of years ago,the ancestors of whales had a narrow tapered jaw,streamlined for speed and bristling with long rows of sharp teeth. Today odontocetes are not adapted to surprising their prey or trapping it quickly. Most are more bulky than their forebearers; their teeth are short and unevenly spaced when they exist at all. Norris suggests that because of their sonar ability,whales’ teeth have become vestigial, like the human appendix.
It is difficult to test the big bang theory because in captivity,cetaceans tend to
moderate
their sonar so as not to deafen other creatures in their small,highly reflective tanks. Dolphins are known to politely turn off their echolocation systems when passing one another. And in the wild it’ s hard to tell whether a sound came from a nearby animal or form another very far away.
But Norris points to the male narwhal as tacit proof of his theory. This whale has no teeth,and the single spiral tusk that extends about eight feet in front of him would seem to be more of an impediment than an aid in catching shrimp,his preferred feed. "You look at these animals and you wonder what’s going on." [br] It can be concluded from the passage that the "big bang" theory is_____.
选项
A、a fact
B、a disproved hypothesis
C、an unsupported opinion
D、an idea with some supporting evidence
答案
D
解析
本题的依据句是第四段第一句“It is difficult to test the big bang theory because in captivity”和第五段第一句“But Norris points to the male narwhal as tacit proof of his theory”,综合起来也就是说该理论难以验证但有一些支持性的证据。因此正确答案为D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4033927.html
相关试题推荐
Theworld’sgreatestsportingevent,theOlympicGames,upholdstheamateuridea
OneofthegreatestmysteriesinthestudyofCetacea[aquaticmammals]hasal
Thegreatestdevastationofoldageisthelossofmentalfaculties,andwit
Thegreatestdevastationofoldageisthelossofmentalfaculties,andwit
Thisisthe______pianoonwhichthecomposercreatedsomeofhisgreatestworks.
JamesJoycewas______asthegreatestwriterofthe20thcentury.A、salutedB、esti
JamesJoycewas______asthegreatestwriterofthe20thcentury.A、salutedB、esti
Thesinglegreatestshiftinthehistoryofmass-communicationtechnologyoc
Thesinglegreatestshiftinthehistoryofmass-communicationtechnologyoc
Thesinglegreatestshiftinthehistoryofmass-communicationtechnologyoc
随机试题
ChooseTWOletters,A-E.WhatTWOthingsdoesJoanneagreetodiscusswithhert
逢到和旧友谈话,就不知不觉地把话题转到旧事上去,这是我的习惯。我在这上面无意识地会感到一种温暖的慰藉。可是这些旧友一年比一年减少了,本来只是屈指可数的几
TheBeijingPeaceInternationalHotelWeoffer
[originaltext]W:Hi,Dr.Hyde.M:So,whatseemstobetheproblemtoday?W:We
黑格尔的逻辑学是由以下由哪些部分组成的()A.矛盾论 B.意识论 C.概念
患者,男,42岁,睡眠打鼾,鼾声响亮,白天感困倦嗜睡,注意力不集中。根据下列哪项
治疗不孕症血瘀证,应首选A.当归补血汤 B.补阳还五汤 C.少腹逐瘀汤 D
经济基本面的评价因素有哪些()。 Ⅰ.经营业绩 Ⅱ.盈利能力 Ⅲ.
Windows中利用“查找”窗口不能按()A.文件中所包含的文字查找 B.
某单代号网络计划如下图(时间单位:天),其计算工期为()天。 A.20
最新回复
(
0
)