首页
登录
职称英语
A deal of attention is being paid today to the so-called digital divide — th
A deal of attention is being paid today to the so-called digital divide — th
游客
2025-04-08
26
管理
问题
A deal of attention is being paid today to the so-called digital divide — the division of the world into the info(information)rich and the info poor. And that【C1】______does exist today. My wife and I lectured about this looming danger twenty years ago. What was less invisible then, however, were the new, positive【C2】______that work against the digital divide. Actually, there are reasons to be【C3】______.
There are technological reasons to hope the digital divide will narrow. As the Internet becomes more and more【C4】______, it is in the interest of business to universalize access — after all, the more people online, the more potential【C5】______there are. More and more enterprises, afraid their countries will be left【C6】______, want to spread internet access. Within the next decade or two, one to two billion people on the planet will be netted together. As a result, I now believe the digital divide will narrow rather than widen in the years ahead. And that is very good news because the Internet may well be the most powerful tool for【C7】______world poverty that we’ve ever had.
Of course, the use of the Internet isn’t the only way to defeat poverty. And the Internet is not the only tool we have, But it has big potential.
To【C8】______advantage of this tool, some poor countries will have to get over their outdated anti-colonial prejudices【C9】______respect to foreign investment. Countries that still think foreign investment is an invasion of their sovereignty might well study the history of【C10】______(the basic structural foundations of a society)in the United States. When the United States built its industrial infrastructure, it didn’t have the capital to do so. And that is why America’s Second Wave infrastructure — concerning roads, harbors, highways, ports and so on — were built with foreign investment. [br] 【C4】
选项
A、developed
B、centralized
C、realized
D、commercialized
答案
D
解析
上下文语义。从下文中的the interest of business可知空格处应填入“商业化”之意,故答案为D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4032577.html
相关试题推荐
Nobodyinthecompanypaysattentiontohisopinion,becausewhathehassaidis
Themedia’s______inthepresident’sprivatelifeswitchedtheattentionawayfro
Researchiscommonlydividedinto"applied"and"pure".Thisclassificationi
Researchiscommonlydividedinto"applied"and"pure".Thisclassificationi
Shypeoplenever______setouttoattractattentionofotherpeople.A、willingly
Aninvisibleborderdividesthosearguingforcomputersintheclassroomon
Thefoodwasdivided______accordingtotheageandsizeofthechild.(中国人民大学2007
Inaddition,findingsrevealthatmalesreceivemoreteacherattentionthanfema
Britain’spressisunusual______itisdividedintotwoverydifferenttypesofn
Thegovernmentshouldreallypayattentiontothisproblemwhichcanbefoundev
随机试题
【B1】[br]【B5】A、agreedB、saidC、suggestedA根据上下文,我们可以判断出来,列车员同意了,所以我们应该选agreed,即
WhichofthefollowingisNOTatypicalfeatureofModernism?A、Toelevatethein
Tounderstandthemarketingconcept,itisonlynecessarytounderstandthe
Webelievethatwiththejointeffortsofourtwocities,thefriendlycooperatio
某公司数据库中的元件关系模式为P(元件号,元件名称,供应商,供应商所在地,库存量
根据基金销售费用规范,下列表述正确的是( )。A.基金管理人应当在每季度的监察
“无虚不能作眩”出自( )。A.《素问》 B.《灵枢》 C.《丹溪心法》
新生儿颅内出血的临床表现不包括A.凝视、斜视 B.脑性尖叫 C.体温下降
婴儿动作发展的规律性包括()。(2009-05)A:从整体动作向分化动作发展
在一般情况下,只适用于项目财务分析的是( )。A.敏感性分析 B.盈亏平衡分析
最新回复
(
0
)